• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    rozbalit záhlaví
    MAJA
    MAJA --- ---
    MATT: pořád řeším jestli se na zelenou střechu nevykašlat a dát tam obyč. plechovou třeba - firmu na to nechci, spíš svépomocí + zedníci a k té drahé fólii je třeba ještě počítat s mohutnějším krovem kvůli většímu statickému zatížení (hlína + voda navíc)
    MATT
    MATT --- ---
    MAJA: je fakt, ze udelat si nekvalitni strechu je proste blbost. navic opravovat "zaklady" zeleny je pracnejsi nez ji udelat novou, takze ta investice do materialu se vyplati.
    MATT
    MATT --- ---
    tedka me napadlo, ale asi se milim, protoze Reynoldse znam akorat z architekta odpadu a neco malo tady, ale nestavi on domy v oblastech, kde resi celorocne CHLAZENI a ne vyhrev? resp. ze mu staci kumulovat teplo na noc a ma dostatek slunce, aby se ten dum pres den vyhral jen tema "sklenikovejma" oknama?
    je fakt, ze si vybavuju i earthship na snehu, aleto neznamena, ze jim tam vic nesviti i kdyz je stejna zima (snih ma 99% albedo, takze ciste zarenim skoro netaje).
    MAJA
    MAJA --- ---
    MATT: taky jsem uvažoval, ale můj názor (dobře jsem trochu líný) je, že pokud to nedostaneš někde zadara nejlíp i s dopravou na místo, tak se to nevyplatí .... na střeše bude navíc velký rozdíl teplot a něco křehkého za hranicí své životnosti už nemusí být spolehlivé
    MATT
    MATT --- ---
    MAJA: co zrecyklovat naky odpady? treba takovy ty vlnity laminatovy desky co se pouzivaly nastavbach jako plot, atd.. ?
    MAJA
    MAJA --- ---
    SVETLUSKA222: spíš jsem uvažoval netřesky apod. - ale cena protikořenící folie (zvlášť když jí nechci z PVC) je ošklivá
    _SRANDA_
    _SRANDA_ --- ---
    ona celkove konvenci pestovani na polich neni nic moc moc. Traktory udusavaj pudu, zerou ropu apod. na pestovani mi nejrozumnejsi prijde projekt AGROKRUH od jednoho slovaka. .. http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10122071611-chalupa-je-hra/409236100111030/titulky/ (je tam o jurte, ale v druhe pulce o tom agrokruhu, jinak se to da i vygooglovat, ale pozor, kazdy vyhledany vyraz v googlu je 7g CO2 do ovzdusi (http://www.emag.cz/dva-pozadavky-na-vyhledani-googlem-vyprodukuji-stejne-oxidu-uhliciteho-jako-ohrati-konvice-vody/). Zkousim ted pouzivat http://www.ecosia.org/, ktera alespon rozumne vyuziva zisk.
    jo a k tomu polystyrenu, co sem slysel, tak bily se v evrope moc nepouziva (a tak ho lifruj k nam) ze prej tam vznika mezi zdi a to izolaci nejake plisne ci cos podobneho, tak ho nahrazuje mineralni polystyren (sedy), do ktereho se pridava uhlik, ktery neni zivnou pudou pro plisne aj.
    a jeste k tomu vyzbiravani polystyreu, zni to asi dnes divne, ale proc ne. Bavil jsem se s chlapykem z technickych sluzeb a tvrdil mi ze kilogram PET se vykupuje za cca 15Kc, takze proc by nemohlo byt casem neco podobneho i na polystyren, myslim ze vyuziti by nejake nasel a pomer zdroju (ropy) na mnozstvi vysledneho produktu (polystyren, mikrotenovy sacek aj. je fakt uzasny a je tedy asi lepsi z ropy neco vyrabet, nez ji pouzivat na pohon.
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    VODA: Jak je člověk totálně zdegenerovanej, a vůbec si nevšímá věcí kolem sebe. Vždyť všechny plodiny co tady pěstrujeme, tak není tejden, kdy by traktor nevyjel na pole. Co všechno do toho růstu a pěstování cpou..když jsme to slyšela bylo mi docela blbě. Tak si myslím, že obyčejný LEN půdu až tak nevyčerpá. Je to věda..
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    MAJA: Máš v úmyslu tam mít zasetou trávu, nebo spíš vřesy, skalničky? Ten profilovanej plast tam je podle mne kvůli tomu, aby ta zemina nebyla přímo v kontaktu s tou střechou. A nedělalo to tam neplechu. I pro správný odtok vody. Taky možná to bude krapet jako izolace. Na Modravě jsme dávali bílou textilku, potom ten profilovanej plast, potom černou textilku a na to rovnou zeminu a trávník.
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    SWATKA: Ovce se stříhají 2x ročně
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    MATT: Jo i s mákem, to nám taky vštipovali do hlav. Ach jooo
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    to je pravda. Roste ale i ve vyšších nadmořských výškách (na kopcích kolem bruntálu:) a když je člověk šikovný, tak může půdě pomoci se s tím vyrovnat. Nic není zadarmo, nemůžem se za to na len zlobit; užitek z něj je veliký i pro člověčí tělo
    VODA
    VODA --- ---
    BUBLINATOR: len zase docela půdu vyčerpává:)
    LURA
    LURA --- ---
    SWATKA: Já nesoudím. To byl vtip - reakce na toho "pěstitele ovcí". Představila jsem si, jak tam za barákem máte záhon ovčího porostu ;-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    BUBLINATOR: u nás se nepěstuje takovejch věcí co by sme potřebovali...
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    škoda, že se u nás téměř přestal pěstovat len, ten se dřív používal na tepelné izolace
    LURA
    LURA --- ---
    SWATKA: To víš, tyhle genetický experimenty, to lidi nechtěj, oni radši normální ovčí vlnu od chovatele ;-)
    MAJA
    MAJA --- ---
    uvažuju na nové kůlně (střecha malý sklon, plocha cca 40m2) udělat vegetační střechu - ale dost mě odrazují ceny těch fólií (PVC nechci) ... risknout to bez ní postaru (jako ve Finsku apod.) se mi nechce riskovat. Nějaká alternativa ?
    MAJA
    MAJA --- ---
    KUATO: koukal jsem třeba na tepelne-izolace.cz - ale těch prodejců je mnohem víc, konkurence je vysoká
    KUATO
    KUATO --- ---
    MAJA: kdyz srovnam s isoverem, coby jednim z nejprodavanejsich, treba v te tloustce 140, co maji u te ovci vlny uvedene, at je jednoduche srovnani, tak u isoveru jsme na 224kc/m2 bez dph (nejaka sleva by na to mohla byt), u ovci vlny tam uvadeji 210kc/m2. vidim blbe?
    MAJA
    MAJA --- ---
    KUATO: Není to tak hrozné, jen pro informaci - skelná/minerální vata vychází na méně než polovinu ceny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam