• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    ZONKER: Petr Skořepa tuhle něco pod 90 prodával, pokud mě paměť neklame...

    Prodám plátěnou jurtu
    http://ekovesnice.cz/220-prodam-platenou-jurtu.html
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    SELECTOR_IX: Ahoj, podle mě se cena dost liší od toho jestli chces jen stanovku,nebo pro celoroční bydlení.Právě chceme nějakou pořídit a ceny jsou uplně jinde než uvádíš ty. Našel jsem stranky lidí co pro ně jezdí do mongolska a ty je prodávají min. za 95 tis. za 6m. u stěny vysoká jen 120cm. což je podle mě pro bydlení dost nižké.Hold mongolci jsou měnší.Třebas víš o nejakých kontaktech co je maji za tykové ceny jak uvádíš. Byl bych rád za možnou radu kde jsou takové ceny.
    LURA
    LURA --- ---
    MYKO: Tady se dají knihy vytisknout od 10 ks: http://www.librix.eu/cz/
    MYKO
    MYKO --- ---
    Pratele, posledni dobou trpim silnym nutkanim prekladat uzitecny knihy. Nemam ovsem trpelivost shanet nakladatele a vubec bych radsi rozjel nejakej primejsi minimalnistickej system vyroby a distribuce. Napadl me nasledujici koncept: Sezenu urcitej pocet lidi, ktery stojej o ceskou verzi danyho titulu, penize od nich vyberu predem (ano, pracujme na obnoveni duvery v mezilidskem konani:) a nasledne to prelozim, necham vytisknout na recyklovanej papir a pravdepodobne sam svazu, at to nejak vypada. Pokud nekomu staci pdfko a vytiskne si to sam, dostane pdfko.

    Pro zacatek mam zalusk na nasledujici:

    http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=cob%20builders%20handbook%20pdf&source=web&cd=1&ved=0CFYQFjAA&url=http%3A%2F%2Fweblife.org%2Fcob%2Fpdf%2Fcob_builders_handbook.pdf&ei=nda_T-3RIcmYOviSsOkJ&usg=AFQjCNFOPfvJcDvKMRcvjohpKLhsGpLDTA

    Zajemci piste kolik jste ochotny za neco takovyho dat, pripadne mate-li nejaky tipy na lepsi system..
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    FRANCIMOR: dají se pořídit od 30 tisíc do nějakých 70. ale jsou k mání i za 130 atp ;)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    YBUKO: jj
    ORLIK
    ORLIK --- ---
    FRANCIMOR: U mě na mlejně v jedné bydlí rodinka s dítětem, dovezli si jí ze Španělska a vše sakumprásk i s kamny a stavbou na klíč je vyšlo cca na půl mega. Je ale fakt hogofogo
    ORLIK
    ORLIK --- ---
    A ještě flayer. Zájemci kdyžtak volejte na mé číslo v letáku, v Úholičkách jste za 20 min. z Masaryčky a jezdí to každou chvíli

    flyer_Jaguar_Nr1.jpg (1487790 B)
    ORLIK
    ORLIK --- ---
    Ještě jedo foto

    ORLIK
    ORLIK --- ---
    Všechny zvu do Úholiček na naši stavbu přírodního domu! Už je skoro hotovo, ale ještě je stále se co učit a s čím pomoci! Nocleh a strava u nás na mlejně zajištěna!

    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Dlouho očekávaný film polské grupy Cohabitat, který vystihuje v podstatě vše okolo přírodních staveb a přístupu k jejich budování.
    COHABITAT, The movie (Final HD) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=KoMcoUQvUl4
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    dovolím si se zkopírovat příspěvek z FB:
    Ne nepracuju tam, protoze me vyhodila pani Margarita Maneva, po od zari lon roku trvajici spolupraci v dobe kdy jsem mela zaplaceou stavebni dilnu a zarizene volno v praci.. co na to rici ... .. nebyla jsem jedina ke komu se takto zachovali.. takze komunita nic.. povoleni zaridil v Sazave Jarda Dusek, dalsi info mam... kdyby nekoho zajimalo vice.. je to klasickej simple survivell http://www.youtube.com/​watch?v=wTqSpx0Vgv4&list=PL​6537FEA959579CBC&index=4&f​eature=plpp_video

    je tam toho víc
    KOCKA_SKLIBA
    KOCKA_SKLIBA --- ---
    YBUKO: Reynolds na Kampě říkal, že v dohledné době bude k dispozici earthship publikace za necelých 10$, kde bych tyhle informace taky očekávala, tak vydrž ;-)
    MATT
    MATT --- ---
    YBUKO: slysel jsem nazor, ze to nema cenu, protoze topit musis i v lete, ale chtelo by to nakou celorocni bilanci.. minimalne termo a hydroizolace te imho neminou..
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Výstava prací Michael Reynoldse v Praze:
    aktuální výstava
    http://www.gjf.cz/aktualni.html
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Michael Reynolds / SAFE : Aliance pro energetickou soběstačnost
    http://www.alies.cz/udalosti/michael-reynolds-safe/
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    k ovčí vlně ....dávali jsme -dva roky zpátky? ovčí vlnu do igelitových pytlů na zateplení podlahy a rok se zdálo být vše ok -žádný výskyt molů(určo by museli ven zkrz podlahu) . Myslím že třeba zrovna v tý podlaze kde je vyšší vlhkost což molům určitě nesvědčí a vlně nevadí je to dobrý řešení , pro jistotu jsme přidávali BORAX ,ale hlavně kvůli tomu že vlna byla delší dobu uskladněná volně a moli do ní mohli nalítnout , máte-li čerstvou ,myslím že ok...kdyby to někoho yoo zajímalo zeptejte se člena drudriger2;)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    LINKOS: napada mne Dalmatsky prasek popr. vyvar z Nicotiany, otazka jak dlouho to bude ucinkovat ..
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DENDROBATA: možná by se našel přírodní insekticid, ty jim to znechutil natolik, že by do toho nechtěli jít
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam