DENDROBATA: vápenný hydrát je předhašené vápno. Do omítek se použít dá, ale malovat s ním ti žádný profesionál rozhodně nedoporučí. Takže rozhodně si vyhasit. Do omítek by mělo vápno vyzrát alespoň 3 týdny, nejlépe až 2 měsíce. Na malování můžeš klidně už druhý den malovat. Jde o to, že když vápnu ještě pořád dobíhá hydratace a přimícháš jej do omítkové směsi, ten hydratační proces někde v té nahozené omítce uzavřeš a v omítkách tak jakože "puká a praská". Vím, že tatovi sem tam luplo v omítce i po 6ti letech ;) (odprýskává ti to pak v tom místě malbu).
jak říkal
KUATO, před hašením se rozhodně dobře obalit a brýle a rouška, nejlépe i takový ten štít před obličej, kdyby se něco posralo. Já se teda teď vybavil opravdu řádně, pač jsem přebíhal s prášícíma pytlima z boudy do baráku v totálním slejváku. To jsem byl teda docela připosraný:) .. Díky za tip s plastovou bečkou, tím jsem si nebyl zcela jist.
A když vápno tak rozhodně Kotouč Štramberk. Teď už si nevzpomenu proč, ale tchán mi dal přednášku o vápenci a byl jsem zcela ohromen :)