• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    KUATO
    KUATO --- ---
    GEN_IO: 2 mesice? na to neni cas! mozna v Praze, ale ni u nas na Ostravsku! :o))
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    a vždy vápno do vody, nikoliv naopak
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    DENDROBATA: vápenný hydrát je předhašené vápno. Do omítek se použít dá, ale malovat s ním ti žádný profesionál rozhodně nedoporučí. Takže rozhodně si vyhasit. Do omítek by mělo vápno vyzrát alespoň 3 týdny, nejlépe až 2 měsíce. Na malování můžeš klidně už druhý den malovat. Jde o to, že když vápnu ještě pořád dobíhá hydratace a přimícháš jej do omítkové směsi, ten hydratační proces někde v té nahozené omítce uzavřeš a v omítkách tak jakože "puká a praská". Vím, že tatovi sem tam luplo v omítce i po 6ti letech ;) (odprýskává ti to pak v tom místě malbu).

    jak říkal KUATO, před hašením se rozhodně dobře obalit a brýle a rouška, nejlépe i takový ten štít před obličej, kdyby se něco posralo. Já se teda teď vybavil opravdu řádně, pač jsem přebíhal s prášícíma pytlima z boudy do baráku v totálním slejváku. To jsem byl teda docela připosraný:) .. Díky za tip s plastovou bečkou, tím jsem si nebyl zcela jist.

    A když vápno tak rozhodně Kotouč Štramberk. Teď už si nevzpomenu proč, ale tchán mi dal přednášku o vápenci a byl jsem zcela ohromen :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    DOKKTOR: ja myslim, ze ve vsech vetsich stavebninach by to melo byt. nebo ti to objednaji. staci se zeptat.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    DOKKTOR: no a prave ten vapeny hydrat je hasene vapno :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    KUATO: tož to já tak nejak vím ;) spíš mě zajímalo, esi se to dá vubec eště nekde sehnat. hašené nehašené je jedno, ale všude se tlačí ty vápené hydráty, takže proto ;) začíná to byt aktuální až akutní, tak mně napadlo se zeptat. dík
    KUATO
    KUATO --- ---
    DOKKTOR: vyhas si ho sam, je to jednoduche. do 200l becky nalij 100l vody (na pytlu je napsane min, ale neposlouchej je), mej po ruce metr a pul dlouhou desku na michani, rukavice a bryle. nasyp tam ten pytel nehaseneho vapna (pozor na vdechovani castecek po otevreni). po nasypani to hned poradne rozmichej, hlavne u dna, kde to sedne. chvilku to nech, zacne to bublat a hucet a zahrivat se. zas to sem tam promichni. za chvilku uz to zacne houstnout. jak to prestane bublat, hotovo. becka muze byt plechova i plastova. v te same becce, co to vyhasis to muzes i skladovat. akorat nutno pocitat s tim, ze plechova becka casem shnije. od te doby, co mi takhle po cerstvem vyhaseni jeblo dno prave u plechove (dlouha leta k temuz ucelu pouzivane) a uklizel jsem 10cm vrstvu horkeho vapna v celem chleve, tak jsem presel na plastovou a spokojenost. k pouziti je vapno od druheho dne po vyhaseni (traduje se), ale tchan mi rikal, ze jednou na stavbe pochyblo, tak pytel vyhasili a hned cpali do michacky a slo taky :o).
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    DOKKTOR: ve stavebninach :) horsi shanet nehasene a hasit si sam
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    GEN_IO: jen tak mezi řečí: kde se dá sehnat hašené vápno?
    LURA
    LURA --- ---
    GEN_IO: Ano, ta komunikace tam zdá se trochu vázne. Nejsem zákazník, ale platí to i ohledně akcí.
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    My právě dodělali ve světnici hliněné omítky + vybíleno hašeným vápnem.. snad je to na věčnost! :) těším se na pozorování

    JUNIOR: jinak jestli tam potkáte někoho z hliněnýdům.cz, tak jim od nás vzkažte, že by se měli zamyslet nad svou komunikací směrem k zákazníkovi! support cca=0 + nám dluží vrátit peníze za palety, které nám nakonec nedali.. takže je moc zdravím teda
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Jen tak mezi řádky. Jedu na tento kurs hliněných omítek a jedem autem, tak kdyby někdo chtěl může se svést s náma.

    Kalendář akcí
    http://slamenedomy.cz/kalendar-akci/?oKalendarStart=23.06.2012
    TURF
    TURF --- ---
    AMBIENTIUM: hezky kritiky
    PRZZI:
    earthship prece neni o materialech, ze kterejch je postavena :)
    ale jestli se toho chcete drzet, tak se tu earthship se tu stavi taky proto, aby se prave takovy veci mohly vychytat. jestli znate lepsi (ci eko) nenasakavou tepelnou izolaci, co se da zahrabat do zeme a vydrzi veky, tak navrhujete ;)
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    AMBIENTIUM: celkově mi to nepřijde moc eco...toho polystyrenu a toho betonu...

    zajimavé články


    Solving the Earthship Enigma
    http://archinia.com/about-us/publications/215-solving-the-earthship-enigma.html


    Earthship Pros and Cons
    http://archinia.com/about-us/publications/216-earthship-pros-and-cons.html
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    DENDROBATA: Rozeznávám správně na fotce 26 polystyrén?
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Zeměnka, svérázná stavba z odpadu u řeky Sázavy - Fotogalerie - Domácí - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/fotogalerie/2012/06/14/stavba-z-odpadku/#utm_medium=dynamiclead&utm_source=centrumHP&utm_content=position-4
    LDS
    LDS --- ---


    Built Using Materials from Craiglist a skint carpenter built this tree house. Joel Allen completed his amazing tree house on Whistler Mountain, in Western Canada, two years ago, but chose to keep it a secret for fear it would be torn down.
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    TURF:
    MATT:
    DENDROBATA: Odpověď od Kuby: merena kvalita tepelne izolace skrz balik 100kg/m3 je lepsi, nez skrz balik 130kg/m3. Ten rozdil neni prilis podstatny. Podstatny rozdil je vsak pri kvalite tepelne izolace ve srovnani s ekopanely, kuprikladu, kde je slama slisovana na zhruba 380kg/m3 >> skoro jako masivni mekke drevo a kvalita izolace je drevu podobna.

    Pri zdeni z baliku, se budeme muset bavit o kvalite izolace skrz m2 zdiva, tedy budeme muset zahrnout spary mezi baliky a podobne tepelne mosty. Potom zalezi na kvalite provedeni a na celkovem slisovani sten, na jakou kvalitu izolace se dostaneme. Pak se muze klidne stat, ze vypln izolace z baliku 100kg/m3 v drevenem ramu bude vykazovat DALEKO horsi teplne izolacni vlastnosti, nez nosna slama pri 130kg/m3.
    MATT
    MATT --- ---
    TURF: nejde jenom o hodnoty vodivosti, ale o pomery jednotlivejch materialu.. hodne zjednodusene muzes delat vazenej prumer pres plochu kolmou ke smeru toku..
    TURF
    TURF --- ---
    AMBIENTIUM: nn. chtel jsem rict, ze u hrazdeny kce, kde neni slama nosnym prvkem, nerozhoduje o horsi tepelny bilanci mensi hustota slamy, ale ty dreveny sloupky a vzpery, ktery maj vyssi tepelnou vodivost, nez jakakoliv slama.

    ale je to jenom imo :) = na AMBIENTIUM: se urcite zeptej a posli vysledek ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam