• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    rozbalit záhlaví
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    COLOMAN: popel co jsem pochopil tak taky kvuli vodotesnosti?
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    naa, funkcií tomu prepálenému hlinenému prachu a popolu som sa nedopracoval. Prečo su treba? Prečo to mistr Papež vynecháva tvrdiac, že niesu podstatné a už x rokov to vynecháva, napriek tomu dava zaruku za svoje práce.???..
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OGMIOS: slabounká, v podstatě jsme to dělali ve dvou vrstvách, nanesla se jedna, dřevěným hladítkem se to roztahalo. Když jsme dodělali stěnu dělala se vrstva druhá. Za nejdůležitější k úspěchu považuji, správné odhadnutí zavadnutí omítky k jednotlivým činnostem.

    V tom marockém štuku by měla být měla být navíc ještě přepálený hliněný prach a popel.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    all: a pochlubite se s tim receptem teda?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    a jak tlusta vrstva se toho vubec dava?
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    COLOMAN: ..vlastne viac ako po roku, lebo už i pred nami sa to robilo, aj v panelakoch aj v slamakoch, takže vlastne niektoré vrstvy su vpohode už niekolko rokov... cheto proste odvahu skusit;)
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    -polamna ten uvedený recept je úplne kóšer. Medzitým som sa opýtal iných ľudí čo postupovali uvedeným sposobom a každému sa to povedlo okrem mňa:))
    -čo si spomínam z dajakých odbornejších kecov, tak medzi tímto homemade receptom a nemeckým receptom je rozdiel iba v detailoch, npr., že ta nemecka smes je trvanlivá na skladovanie oproti tomuhle. Včom spočíva smes originalu z Maroka to nevem. Ja som bol též milo prekvapený, že tento "český" je takto jednoduchý, a teda zatial i po roku funkčný:)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    LINKOS: a da se to v nasich podminkach poskladat a nebo je lepsi koupit hotovou smes?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    no, hlavně marocký štuk a "marocký štuk" co se sem vozí z Německa jsou dvě rozdílné věci, jak sem pochopil, složením a zpracováním. Tedy podle toho co jsme dělali v Maroku a co sem četl, že se dělá tu.
    Psal sem taky na Kreidezeit, protože jejich informace se rozcházej s mě dostupnou literaturou a zkušeností z Maroka, bohužel, mi napsali, že moje dotazy jsou příliš specifické a dali mi číslo na nějakého odborníka, tak uvidím až se mi vrátí hlas co mi řekne.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    OGMIOS: mám to od M.Papeže /hlinaprodum.cz/, ze stejného receptu má Grmela doma kuchynu a kupelku, robili sme to spolu,,, z dajakeho dovodu uneho je to fpoho, mneseto doma nepovedlo /podozrenie mam, ze mne sa to nepovedlo preto, lebo neviem pocitat a zle som si gramáže ingrediencií namiešal, následne mi to netvrdlo. recept je urcite dobrý, treba len davat bacha na výpočet! mne sa potom minuli ingrediencie a už kašlal nato.../
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    COLOMAN: tu smes si daval dohromady nebo koupil uz hotovou?
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    OGMIOS: 4m x 3kg = 12kg materiálu
    z toho cca 3 díly mramorového písku, 2 díly mramorové moučky, 2 díly vápna, pigmentu tak do 10% - ale je potřeba si to vyzkoušet na malém kousku, jestli to nebude praskat, jinak musíš změnit poměry. Mýdlo kupuji od Kreidezeitu Marseilské mýdlo...
    pak ešte postup práce tak na polovicu A4 textu...
    ..tutofkový recept primo od štukára, ale mne sa to nepodarilo, neviem čo som zvoral, druhý krát ja to už neskúšal:/
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    LINKOS: misto chlubeni vybal zkusenosti! ;o)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OGMIOS: já před týdnem v maroku :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    zkousel jste nekdo delat marockej stuk?
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Co je důležité, mění se lidé. Je nás čím dál víc, kteří chápou, že z pohledu MY je svět mnohem krásnější. My lidé = přátelé. My s přírodou. My, každý jiný, každý jedinečný, přesto neoddělující se. Prostě my.
    Řeknu vám, proč jsou všechny ty předpovědi post-katastrofických vizí mylné. Vychází z pohledu já. Ale dokud je já siné, bude tu svět který nastolil. A až padne svět já, bude tu dost nás, MY.
    Přitom přechod na MY, je většinou postupný.
    Ve společnosti se to projevuje v některých oborech dříve než v jiných. Kde ještě před deseti letech platil jediný správný postup a pravda, se dnes připouští různorodost a mnohé alternativy. Některé obory se alternacím zatvrzele brání (například zdravotnictví), jiné různorodost teprve osahávají (školství), a jinde je alternativa módou a znamením modernosti (stavitelství). Právě u domů, jako by se každý den objevovaly nové možnosti a pohledy. Ale dnes nechci být konkrétní.

    DUŠE DOMU: Svět skončil, další krok neznámo..
    http://dusedomu.blogspot.cz/2013/05/svet-skoncil-dalsi-krok-neznamo.html?spref=fb
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    BASK: schvalne jsem koukal na ty "solarni baterie" a asi se pri kazdodennim uzivani fakt oproti autobaterii vyplati. tady je o tom vic info http://www.solarnimoduly.cz/jaky-akumulator.html
    pro neelektrikare je dulezita informace, ze je treba baterii cas od casu dolit destilkou a nebo si koupit trochu drazsi gelovou, kde to resit nemusi. to se muze hodit zvlast, kdyz mate treba automatizovane zavlazovani a v lete jste ve svoji zemelodce jen o vikendu.
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    díky...prostuduju si to
    BASK
    BASK --- ---
    RAHANUR: na ty panely se dávali záruku 10 let na 90% výkonu, solární baterie by měla fungovat 5 let(v záruce jsou 2), ale zrovna tam tomu moc nevěřím...
    BASK
    BASK --- ---
    RAHANUR: je to něco jako tohleto http://eshop.neosolar.cz/solarni-system-130wp-12v-za-akcni-cenu, plus jsem si k tomu dobastlil další panel 60W a přepínač na druhý akumulátor.. snažím se u spotřebičů kde je na výběr používat ty 12-ti voltové (světla, alarm, (auto)rádio, nabíječky...)
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    BASK: a prosím tě jaký ten solár tam máš? koukala jsem na cenu a přijde mi docela nízká??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam