• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    LINKOS: samozrejme ze mi to nikdo nezaplati a dotace se vetsinou cerpaji az PO, takze budu muset platit sam, nicmene dotaze by pomohla se splacenim vytvoreneho dluhu. a ano, z 16K jsem schopen usporit tak litr, dva mesicne. bohuzel jsem kurak, takze to neco odkroji a rad si zajdu na pivko/vinko/rumik.. tam by se dalo usporit dalsich tisic, dva, to jo no, to nepopiram.

    A prosim zadny flame na tema "dokazu vyzit z 6K tak ty musis byt za vodou"..
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    R6ANDREW: jinými slovy bys byl rád kdyby ti někdo zaplatil bydlení,protože nejsi schopen z 16000 nic naspořit?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    R6ANDREW: velkej kulatej balik slamy stoji 3-4stovky, za 16000 mas uz peknej stoh ;)
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    chci se zeptat, aby rec nestala, resil nekdo nekdy jakekoli dotace na alternativni bydleni v jakekoli podobe? myslim tim nizkorozpoctovy nizkoenergeticky dum? Slamak, jurta..ne primo earthship... protoze do neceho takoveho CHCI utect z panelaku, kde me to ubiji, ale s prijmem 16K si nemuzu dovolit ani balik slamy....natoz pak hypoteku na vic jak 200K..
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Univerzitní centrum energeticky efektivních budov (UCEEB) ČVUT - TZB-info
    http://stavba.tzb-info.cz/...tavby/9925-univerzitni-centrum-energeticky-efektivnich-budov-uceeb-cvut
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Řasy dodávají energii pro dům

    Skupina architektů a vědců postavila v Hamburku pokusný dům, jehož všechny energetické nároky v zimě i v létě obstarávají zelené řasy. Jde o první dům svého druhu na světě a dostal název Bio Intelligent Quotient (BIQ) House, čili Dům s bio-inteligenčním kvocientem.



    http://ow.ly/l8qn5
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Domácí posilovna jako generátor elektřiny - Ekologické bydlení
    http://www.ekobydleni.eu/domy/domaci-posilovna-jako-generator-elektriny
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OGMIOS: no, nejdřív uzavřou drobné vady(takové ty trhlinky), pak to leští tím kamenem, tím by se měl uzavřít povrch. Pak to ješte po větším zavadnutí leští strojově filcem.
    Myslím, že práve to mýdlo se používá jen u té německé obdoby, ale ten marockej postup musí být taky voděodolný, když se to původně používalo na nádrže na vodu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    LINKOS: aha a cim to teda zatahujou ten povrch, ja myslel ze se to zatahuje prave tim mydlem, sem ted nekde cetl ze to zreaguje s vapnem a je vodeodolny. tak nenapinej a podel se o zkusenosti jestli mozna ;)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    jak říkám ty směsi jsou rozdílné, například v Maroku se nepoužívá mýdlo.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    COLOMAN: popel co jsem pochopil tak taky kvuli vodotesnosti?
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    naa, funkcií tomu prepálenému hlinenému prachu a popolu som sa nedopracoval. Prečo su treba? Prečo to mistr Papež vynecháva tvrdiac, že niesu podstatné a už x rokov to vynecháva, napriek tomu dava zaruku za svoje práce.???..
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OGMIOS: slabounká, v podstatě jsme to dělali ve dvou vrstvách, nanesla se jedna, dřevěným hladítkem se to roztahalo. Když jsme dodělali stěnu dělala se vrstva druhá. Za nejdůležitější k úspěchu považuji, správné odhadnutí zavadnutí omítky k jednotlivým činnostem.

    V tom marockém štuku by měla být měla být navíc ještě přepálený hliněný prach a popel.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    all: a pochlubite se s tim receptem teda?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    a jak tlusta vrstva se toho vubec dava?
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    COLOMAN: ..vlastne viac ako po roku, lebo už i pred nami sa to robilo, aj v panelakoch aj v slamakoch, takže vlastne niektoré vrstvy su vpohode už niekolko rokov... cheto proste odvahu skusit;)
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    -polamna ten uvedený recept je úplne kóšer. Medzitým som sa opýtal iných ľudí čo postupovali uvedeným sposobom a každému sa to povedlo okrem mňa:))
    -čo si spomínam z dajakých odbornejších kecov, tak medzi tímto homemade receptom a nemeckým receptom je rozdiel iba v detailoch, npr., že ta nemecka smes je trvanlivá na skladovanie oproti tomuhle. Včom spočíva smes originalu z Maroka to nevem. Ja som bol též milo prekvapený, že tento "český" je takto jednoduchý, a teda zatial i po roku funkčný:)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    LINKOS: a da se to v nasich podminkach poskladat a nebo je lepsi koupit hotovou smes?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    no, hlavně marocký štuk a "marocký štuk" co se sem vozí z Německa jsou dvě rozdílné věci, jak sem pochopil, složením a zpracováním. Tedy podle toho co jsme dělali v Maroku a co sem četl, že se dělá tu.
    Psal sem taky na Kreidezeit, protože jejich informace se rozcházej s mě dostupnou literaturou a zkušeností z Maroka, bohužel, mi napsali, že moje dotazy jsou příliš specifické a dali mi číslo na nějakého odborníka, tak uvidím až se mi vrátí hlas co mi řekne.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    OGMIOS: mám to od M.Papeže /hlinaprodum.cz/, ze stejného receptu má Grmela doma kuchynu a kupelku, robili sme to spolu,,, z dajakeho dovodu uneho je to fpoho, mneseto doma nepovedlo /podozrenie mam, ze mne sa to nepovedlo preto, lebo neviem pocitat a zle som si gramáže ingrediencií namiešal, následne mi to netvrdlo. recept je urcite dobrý, treba len davat bacha na výpočet! mne sa potom minuli ingrediencie a už kašlal nato.../
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam