• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    TOM: no zajimavy to je voboji :)
    TOM
    TOM --- ---
    OGMIOS: já bych se nebránil :) akorát teď nevím jestli radši flower anebo nautilus [ TOM @ EARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby ] :))
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    TOM: ty jo to vypada jak z teletubies. ja to rikal uz davno ze to je nase budoucnost :D
    TOM
    TOM --- ---
    Neco pro inspiraci od pana Senosiaina:
    http://www.organicarchitecture.weebly.com/flower-house.html

    LINKOS
    LINKOS --- ---
    R6ANDREW: tak nevím CO chceš stavět, ale myslím, že našetřit na dům, pokud zvolíš správný materiál atd, netrvá 15 let. Neber si to osobně, ale proč sis zatím nic nenaspořil?
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    LINKOS: s tim se pocita:) behem stavby sem chtel bydlet v maringotce, a pak ji mit tra jako pokoj pro hosty:D jinak za usetreny penize casem postavit = za 15 let.. je mi 33, takze chci postavit jeste neco nez zplodim potomka.. jenze moznosti nulovy:(

    OGMIOS: spis jsem to myslel jakoze se stale stavi z prumyslovych materialu a podpora se poskytuje az pote..
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    R6ANDREW: no ja nad tim premejslim a cihlovy monstra nejsou zas tak hrozny..aspon ten barak dejcha. zatepleni je zatepleni ale kdyz koukam jak to vsichni naplacnou polystyrenem, perlinkou, lepidlem a fasadni barvou tak si rikam ze to nemuze dejchat ani zaboha
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    nemám ani korunu, ale chci stavět...nechceš si rači pořídit nějakou maringotku a za ušetřené peníze si časem něco postavit?
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    DARAIT: neblazni, nemam ani korunu, ziju z ruky do huby, jinak to tu ani nejde..:( takze zelena usporam byla pouze pro zatepleni cihlovejch hruz uz stojicich, hm.. ale motivace stavet rovnou usporne zadna.... omg, kde to ziju..

    jinak, zajimave:
    Elektřinu mají vyrábět větrné trychtýře. Levněji než větrníky a bez dotací – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...ktrinu-maji-vyrabet-vetrne-trychtyre-levneji-nez-vetrniky-a-bez-dotaci.html
    DARAIT
    DARAIT --- ---
    R6ANDREW: na slamenej barak by si neco dostat IMHO mohl, viz. dotace na zatepleni domu. Akorat by ten domek musel stat uz predtim(tzn udelat nejdriv drevostavbu bez izolace) a potreboval bys k tomu nejspis projekt a dalsi papirovani, takze bych se na dotace vykaslal.
    Pokud naky prachy mas, tak postavis barak (spis chatku) i za 100tisic, pokud budes chtit hypo, tak zase zahuci neco na papirovani, projekt atd..
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    VSOUKOLOHLOR: 7dmi poschodova drevostavba? a kurnik :)
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Takže tu podle všeho máme světový rekord!

    World record: 7 storeys strawbale building! I'd like to share this info I received from one of the French Networkers, "André - the sky is the limit - de Bouter" about a new pre-fab SB panel building:

    7 etages
    http://www.lamaisonenpaille.com//div/projets%20exemplaires/7-etages/7%20etages.html
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    aha, to je soc..no tak to z panelaku do konce zivota nevypadnu.... SUUUUPEEEEEER
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    R6ANDREW: Vím osobně o případu, kdy dostali něco kamarádi. Ale ty to mají ofiko jako centrum pro vzdělávání. Takže možná se zamyslet tímto směrem.. Ale pochybuju, že budeš mít za lubem stavět něco o kapacitě 20 lidí aby ti bylo uvěřeno, že to myslíš vážně. A nebo potom vím o případu, že třeba specializovaná firma, dělala něco jen za materiál a jako ukázkový produkt. Např. došková střecha. Zkus pohledat nějaké podobné začínající firmy. Já jsem teďka něco podobného "prodal" také. Ikdyž jsme úplně z jiného soudku..
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    DENDROBATA: tak pokud to bude nizkoenergeticky, tak bych na neco dosahnout snad mohl ne?
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    R6ANDREW: Dotace jakože na tvoje bydlení? To si myslím že neklapne ..) pokud bys měl být jakymkoli přínosem pro okolí tak bys snad mohl čerpat nějaké granty.. Založit obč. sdružení, obecně prosp. společnost a tak podobně. Ale jako jo fandim ti, víš jak: Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    R6ANDREW: z toho si nic nedelej, ikdybys mel vic tak nevyzijes. ja nekourim nepiju, nic si nekupuju a stejne jeden den poberu a druhej to je v pr....no proste pryc. rekonstruuju a jakmile se tohle rozjede tak nemas ani floka a muzes brat klidne kolik chces a nemit rodice kterym zeru chleba tak sem posledni rok o hladu :D
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    LINKOS: samozrejme ze mi to nikdo nezaplati a dotace se vetsinou cerpaji az PO, takze budu muset platit sam, nicmene dotaze by pomohla se splacenim vytvoreneho dluhu. a ano, z 16K jsem schopen usporit tak litr, dva mesicne. bohuzel jsem kurak, takze to neco odkroji a rad si zajdu na pivko/vinko/rumik.. tam by se dalo usporit dalsich tisic, dva, to jo no, to nepopiram.

    A prosim zadny flame na tema "dokazu vyzit z 6K tak ty musis byt za vodou"..
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    R6ANDREW: jinými slovy bys byl rád kdyby ti někdo zaplatil bydlení,protože nejsi schopen z 16000 nic naspořit?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    R6ANDREW: velkej kulatej balik slamy stoji 3-4stovky, za 16000 mas uz peknej stoh ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam