• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    ULBFL
    ULBFL --- ---
    Na Andělu se beton použije jen na věnec.
    MEIDOG
    MEIDOG --- ---
    a betonu tam fakt neni málo.. třeba železobetonová střecha pro svod dešťový vody
    MEIDOG
    MEIDOG --- ---
    MORKANT: Taky jsem si to přečet, jenom mi to přijde jako takovej povinně volitelnej titulek.. tak doufám, že se budu mílit a přístup lidí bude otevřenější než jak píšeš že je na tý sázavě..
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DOKKTOR: myslím, že andělu beton nepoužívají, ale klasický ES používá a to né zrovna v malé míře. Pneumatiky se skutečně nabíjí hlínou(spíše štěrkem), což je celkem pracná a zdlouhavá práce, zkus si jich pár, pokud si to ještě nedělal. Pak se zazdí cementovou maltou a nakonec se na to dá hliněná finálka. Jak myslíš, že vznikají ty stěny z plechovek, nebo z flašek? To není hlína. Prakticky se používají klasické materiály jako cement, polystyren atd.
    MR tvrdí, že se koncept dá použít všude po světě a s tím to taky stavěl na sázavě. Takže uvidíme jak to bude fungovat.
    OGMIOS: tož bych byl spíše pro zakomponování některých systémů do slamáku, u kterého aspoň vím jak po skončení životnosti zrecyklovat.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DOKKTOR: ach jo
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    OGMIOS: vážně ti tu mám vysvětlovat, jak celý koncept ES vzniknul? já myslím, že pro oba to bude o dost schůdnější takto http://uloz.to/xZa4tNP5/architekt-odpadu-cz-garbage-warrior-2007-dokument-avi ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DOKKTOR: kam si mam dat ten papir? jestli to ma bejt toaletak tak z prdele tolik pneumatik nevytahnu..par jich tam sice mam ale na barak to nebude :D
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    OGMIOS: si dej papír a třeba na neco přijdeš ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DOKKTOR: ale kde zase v pousti seberes tolik pneumatik?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    LINKOS: jaký beton? já sem měl za to, že ty pneumatiky se ládujou hlinou a lepí kotovicou proto, aby se nemuseli používat tvárnice a malta a beton. hlavně je to bydlení navržené primárně pro komunitní soběstačné bydlení v polopoušti - i v zimě svítí slunko, keré to vytopí (kolik slunečných dní tady u nás přes zimu je?) + ta hromada práce, co je tam potřeba, se ve více lidech líp zvládne. je s tím rozhodně věči drbačka než s konveční stavbou, proto to taky moc nechápu v centru prahy (kde navíc bude obrovský tlak na byrokracii), i když je to myslím koncipované jako výuková stavba a dál pak školící centrum?
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    SCHIFFI: Musím říct, že mě už od začátku zemělodě zaujaly mnohem víc samostatností budovy, než stavebním materiálem. Použití pneumatik, lahví a plechovek dost určuje styl interiéru, mě úplně nesedí, ale zvykl bych si. Moje žena by v tom žít odmítla :)
    Pak mě odradilo, co jsem slyšel o prohlídkách sázavě - přístup lidí tam mi nesedí. Navíc jako pražák bez auta, který má málo času, se tam podívat nepojedu.
    Místo na Andělu, přijde mi důležité že v zahrádkářské kolonii, mi naopak připadá velmi vhodné k prezentaci myšlenky zemělodí, minimálně pro Prahu a okolí. Líbí se mi tohle: "Dům z odpadu na Andělu bude sloužit jako vzdělávací a předváděcí centrum soběstačného bydlení se širokou škálou systémů, které budou přenositelné a aplikovatelné i samostatně na kterémkoliv místě." (je to citace z toho článku), a k tomu je to místo dobré.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    LINKOS: no je pravda ze pro postapokalyptickej svet je asi dobry vedet ze jde neco takovyho udelat aj z toho bordelu co tu po tech miliardach mrtvejch lidi zustane pac tu nebude nic lepsiho. jenze dneska lepsiho je. a ja si opravdu nemyslim ze pneumatika je zdravej stavebni material, ale je to jen muj nazor :D jinak kazdopadne kdyz pominu to staveni z odpadu tak ten zbytek je fakt zajimavej. jen bych to pouzil ve spojeni s vic ekologickejma materialama.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    MEIDOG: no, právě, že se čeká jak to bude fungovat. Nemůžu mluvit za ostatní, ale myslím, že velký vliv mělo i jak to bylo koncipováno, osobní přístup lidí co se na tom podílejí.
    Když byli v Hradci tak sem z toho měl spíš pocit, že je lepší ty věci zrecyklovat, než je zazdít tunami betonu. Vše co se při stavbě používá je dnes možno recyklovat, možná v zemích kde se nerecykluje to je vhodné, ale tam mají svoje tradiční ekologické stavitelství.
    A argument, že ta plechovka je ve stěně dobrá protože na jejím místě nemusí být beton...:)
    Čím dál víc mám pocit, že vlastně nejde o to mít ekologickou stavbu, ale jen zajímavý dům.
    Navíc přeci jde taky o to co bude se stavbou až dožije. Co se pak stane s těmi plechovkami v betonu a co se stane s těmi pneumatikami v betonu?
    MEIDOG
    MEIDOG --- ---
    LINKOS: To zavržení bylo jenom kvůli pracnosti nebo i z nějakejch uživatelsky praktickejch důvodů? Taky by mě zajímalo jak ta sázavská obstojí v zimě.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    MEIDOG: toť otázka, právě po stavbě tý zemělodě na sázavě spousta lidí zemělodě zavrhla. Zeměloď stále zůstává hodně pracná a pokud platíte lidi tak to je hranice přes kterou se dostane jen pár lidí(kteří si za ty prachy rači postaví bungr pod domem :)). Navíc si myslím, že se usnadnit příliš nedá, pokud se trvá na nabíjených pneumatikách.
    Máte někdo info jak to v dnešních dnech kdy je v noci na nule vypadá na sázavě?
    MEIDOG
    MEIDOG --- ---
    JAZZZ: Mě se teda taky nezdá anděl jako ideální místo a ty argumenty o soběstačnosti a levný variantě mi připadaj trochu mimo.. to že se to nelíbí asi 90% lidem který tam žijou to jenom potvrzuje a byl bych dost překvapenej, kdyby se podařilo změnit jejich názory k lepšímu, snad možná nějakou promyšlenou PR kampaní s tim, že to bude sloužit něčemu užitečnýmu a ne pro uzavřenou skupinu. I když jsem pro ideu zemělodí, tak tohle se mi zdá jako dost nešťastnej nápad. Na sázavě je to úplně o něčem jinym, je to ve svym prostoru, negativně na sebe neupozorňuje, právě naopak.
    BENJAMMIN
    BENJAMMIN --- ---
    JAZZZ:
    mě to přijde názorově dost sjednocený - 100% příspěvků proti projektu. Dost mě překvapilo jak jsou vůči tomu lidi vyhraněný.. Na druhou stranu některý z nich dávaj docela smysl.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    SCHIFFI: v diskuzi pod clankem pekne nazorove panoptikum.
    tydlencty fetaci s pneumatikama kazdeho jenom otravuji, ja bych vsechny ty zemelode zakazala.
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Na Andělu vyrůstá dům z odpadu. Unikátní stavba vítá návštěvníky - iDNES.cz
    http://bydleni.idnes.cz/...lodka-dum-z-odpadu-066-/reality_bdp.aspx?c=A130927_115722_reality_bdp_web
    BEDUAN
    BEDUAN --- ---
    DOKKTOR: ne doraz .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam