• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: Koukám že velký časově omezený výprodej, je nikdy nekončící :-)

Mě na tom cetrisu vadí váha a křehkost. Navíc to nemůže bejt jako finální povrch podlahy. Dál ten stupidní 300mm rozměr...
    Cena je super ale když připočítáš dopravu, manipulaci a asi i složitost na to umístit finálku....

Jak z toho chceš udělat podlahu? na rošt nabiješ 2 vrstvy křížem a slepíš pak prošroubuješ? A na to budeš pokračovat jak? kde na to položit nějaký lino, nebo vinyl? co s těma spárama, nebude to vrzat, dunět? Nepopraská to?
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    ZATAMOKO: Ta cena je teda fakt parádní. Od Cetrisu mě akorát odrazuje vysoká tloušťka desky (+ váha a tudíž asi i pracnost). U OSB nebo Fermacellu můžu dát dvě vrstvy se vzájemným krytím spar, u Cetrisu bych se bála průhybu při zatížení na kraji spáry. (A v případě použití dvou desek se dostanu na 4,5 cm, což je v mém případě a už tak nízké výšce určené pro podlahu nereálný.)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    GERTRUDA: já se chystám vyzkoušet suchou skladbu z Cetrisu. Když koupíš dostatečný množství, tak na http://www.cetrishobby.cz/aktualni-nabidka/ se dostaneš na zajímavé ceny za m2.
    CUKI
    CUKI --- ---
    OGMIOS: No ono ty klasické formaldehydové se už nedělaj. A bylo ho tam dost. Na druhou stranu papundeklovej nábytek z ikei a spol ho má několikanásobně více.

V dnešní době se formaldehyd do OSB nedává, používají se jiná pojiva. Ten co tam je je v takové koncentraci, že je ho tam míň (nebo stejně) než je běžně v přírodě.

ten Kronospan je OK, akorát bacha pokud ho budeš používat jako parobrzdu tak má mí něco pod 20. Některé OSB maj přes 40
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    OGMIOS: A na základě čeho jste k tomu došli? Pak ještě připadá v úvahu varianta sádrovláknitých desek – ty by měly být teoreticky čistý. Zvažuju tyhle dvě varianty a zatím jsem pochopila, že rozhodující je především cena.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    GERTRUDA: ve finale jsme se dobrali toho ze jsou lepsi ty formaldehydovy a nechat si to vyprchat. To eko je eko jen marketingem.
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    Zdravím, momentálně řeším skladbu suché podlahy a hledám roznášecí desku bez obsahu formaldehydu (resp. s co nejnižším obsahem a mírou jeho uvolňování). Zatím jsem objevila OSB Superfinish Eco. Máte někdo s tímto požadavkem zkušenosti a mohli byste mi doporučit i jiné materiály, ať mám více variant na výběr? .)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    já bych tam vrazil flašky od okurek a odvolal se na Receptář Přemka Podlahy :-)
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    S_TEJK:
    BYDK:
    tomu taky moc nerozumim.. starosta si to skolauduje jako sklenik (byt pouzil hromady jinyho materialu nez je sklo a asi tam nebudou pestovat rajcata), ale kdyz si chce normalni, trochu alternativni nasinec, postavit neco takoveho, tak to je jak kdyz urednik proti vode utahne tri lode ale earthship ne proste..tak to mi vysvetlete..nebo je to nabidka stavet alternativne v kutnohorskym katastru?
    BYDK
    BYDK --- ---
    S_TEJK: TO je dobre, jak to zaregistrovali jako sklenik. :) Uzemni povoleni o cem to je?
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Vytápění budov je zajištěno buď akumulací (do stěn z dusané hlíny) nebo přímého využití tepelné energie získané průchodem solárního záření přes skleněnou stěnu (skleníkový efekt), elektřina je získávána z fotovoltaických panelů, ohřev vody je zajištěn solárními panely a k větrání je využito komínového efektu (rozdílu teplot vzduchu). Jako stavební materiál je použita hlína ze staveniště a projekt je stavěn technologií dusané hlíny.
    archiweb.cz - Pasivně solární, ekologický a soběstačný kampus školy v Himalájích
    http://www.archiweb.cz/buildings.php?action=show&id=4800
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    V Kutné Hoře vzniká zeměloď: dům z hlíny, plechovek a pneumatik - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/...avy_nub#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=prahah&utm_content=main
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    CUKI: jj 10A je max proud relatkem a dela se verze pro 230V i 24V, coz se hodi, ze treba cerpadlo pripojis primo. ma to ruzne rozsirujici moduly digitalnich nebo analogovych vstupu/vystupu, daji se s tim i logovat data, LOGO8 ma i web server a da se k tomu pripojit treba i vic dotykovych ovladacich panelu. pro bastlire, co si rad hraje a ma specialni pozadavky muze byt lepsi pouzit Raspberry nebo si vybastlit i HW treba s tou 8bit Atmegou. ale kamaradovi bych to do baraku nedal, protoze bych to atypicke reseni musel dozivotne spravovat a ladit. tohle je robustni prumyslove provedeni a kazdy si to dokaze vyladit sam a je treba i garantovana mnohaleta dostupnost nahradnich dilu. ono to chce urcitou davku technologickeho masochismu s tim experimentovat na sobe, takze vecne rozvrtanou kovarovu kobylu si necham jen u sebe doma :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    JAZZZ: trochu jsem na to koukal, jako hračka dobrý ale v profi řešení bych raději zůstal věrnej Atmelu. Na můj vkus je to dost drahý, když sečteš všechny komponenty, co k tomu potřebuješ většinou ti vyleze jednodušší a levnější řešení i z jinejch komponent na din lištu. Na druhou stranu tohle vypadá velice přehledně a intuitivně. Dík za typ
    Co jsem nepochopil je ten trvalý proud 10A (3A) To znamená co? má to v sobě relé či něco podobného co spíná max tento proud? Nebo maximální proud do všech výstupů?
    Co to všechno umí, krom logických fcí a časovače?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    PSYKO: mas vstupy, vystupy a mezi nimi logicke funkce. urcite bys to po par minutach experimentovani naprogramoval i bez koukani do navodu, ale kdyz bys potreboval, rad ti s tim pomuzu ;)

proste bych chtel dobre lidi uchranit od toho, aby znova vynalezali kolo :)
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    JAZZZ: Diky, to je od tebe velkoryse ;) uz jsem se na kontrolery dival, ale moc informatice nerozumim. Mam urcite zkusenosti s vypocetnimi skripty pro R, ale tohle bude asi o dost jine. Kazdopadne diky ;)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    PSYKO: kdybys takovy dum nekdy stavel, tak spis doporucuju si jeho ridici system poskladat z prumyslovych komponent. treba LOGO je ted hodne levne a ma nove i webove rozhrani
    Řídící modul Siemens LOGO! 12/24 RCE 0BA8 6ED1052-1MD00-0BA8, 12 V/DC, 24 V/DC | Conrad.cz
    http://www.conrad.cz/...odul-siemens-logo-12-24-rce-0ba8-6ed1052-1md00-0ba8-12-v-dc-24-v-dc.k1268239
    pokud bys to resil, rad ti pomuzu ty komponenty vybrat a naprogramovat :) zrovna LOGO se da navic programovat pres graficke rozhrani, takze to zvladne kazdy a ma pak moznost system dal upravovat podle svych potreb
    SIEMENS LOGO! 8 Application example
    https://www.youtube.com/watch?v=HcvcjBgQXkk
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    Magnus Larsson: Turning dunes into architecture | TED Talk | TED.com
    https://www.ted.com/talks/magnus_larsson_turning_dunes_into_architecture?language=en#t-500904
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    toto je bozi chlapik, ktery si postavil (naprogramoval) bozi dum :) inspirace pro lidi, kteri umi programovat a smysleji o bydleni podobne.
    Norcal veteran coder customizes with sensors off-grid home
    https://www.youtube.com/watch?v=VwH6B7aJYDU
    JADR
    JADR --- ---
    sorry pisu siemens ale myslim samsung
    JADR
    JADR --- ---
    zjistoval jsem neco k tem prackam. pripojeni na teplou a studenou se uz temer nedelaj a kdyz tak to moc neresi problem protoze to treba stejne par stupnu doohrejva nebo to napousteni teply funguje az od rezimu 60 a vic.
    obvolal jsem nekolik vyrobcu pracek zda neni konstrukcne problem prepojit jejich pracku misto studeny na teplou - nektere totiz muzou mit napousteci ventil jen pro studenou - teply vode neodola - jako treba Candy a Gorenje jen do cca 25stupnu.
    Aeg to ma asi do 60 a Siemens s tim nema problem vubec. Ptal jsem se i na prikon siemens pracky kdyz bude vypnuti topny teleso(rezim studena) a je to u tech modelu s invertorovym motorem kolem 300w. Bez invertoru cca 400w - coz je ta sama hodnota co mi rekli v AEG na stejny dotaz. Takze asi to vidim na ten Siemens...stoji od 7tis. to jen pro info kdyby nekoho zajimalo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam