• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    JAZZZ: trochu jsem na to koukal, jako hračka dobrý ale v profi řešení bych raději zůstal věrnej Atmelu. Na můj vkus je to dost drahý, když sečteš všechny komponenty, co k tomu potřebuješ většinou ti vyleze jednodušší a levnější řešení i z jinejch komponent na din lištu. Na druhou stranu tohle vypadá velice přehledně a intuitivně. Dík za typ
    Co jsem nepochopil je ten trvalý proud 10A (3A) To znamená co? má to v sobě relé či něco podobného co spíná max tento proud? Nebo maximální proud do všech výstupů?
    Co to všechno umí, krom logických fcí a časovače?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    PSYKO: mas vstupy, vystupy a mezi nimi logicke funkce. urcite bys to po par minutach experimentovani naprogramoval i bez koukani do navodu, ale kdyz bys potreboval, rad ti s tim pomuzu ;)

proste bych chtel dobre lidi uchranit od toho, aby znova vynalezali kolo :)
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    JAZZZ: Diky, to je od tebe velkoryse ;) uz jsem se na kontrolery dival, ale moc informatice nerozumim. Mam urcite zkusenosti s vypocetnimi skripty pro R, ale tohle bude asi o dost jine. Kazdopadne diky ;)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    PSYKO: kdybys takovy dum nekdy stavel, tak spis doporucuju si jeho ridici system poskladat z prumyslovych komponent. treba LOGO je ted hodne levne a ma nove i webove rozhrani
    Řídící modul Siemens LOGO! 12/24 RCE 0BA8 6ED1052-1MD00-0BA8, 12 V/DC, 24 V/DC | Conrad.cz
    http://www.conrad.cz/...odul-siemens-logo-12-24-rce-0ba8-6ed1052-1md00-0ba8-12-v-dc-24-v-dc.k1268239
    pokud bys to resil, rad ti pomuzu ty komponenty vybrat a naprogramovat :) zrovna LOGO se da navic programovat pres graficke rozhrani, takze to zvladne kazdy a ma pak moznost system dal upravovat podle svych potreb
    SIEMENS LOGO! 8 Application example
    https://www.youtube.com/watch?v=HcvcjBgQXkk
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    Magnus Larsson: Turning dunes into architecture | TED Talk | TED.com
    https://www.ted.com/talks/magnus_larsson_turning_dunes_into_architecture?language=en#t-500904
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    toto je bozi chlapik, ktery si postavil (naprogramoval) bozi dum :) inspirace pro lidi, kteri umi programovat a smysleji o bydleni podobne.
    Norcal veteran coder customizes with sensors off-grid home
    https://www.youtube.com/watch?v=VwH6B7aJYDU
    JADR
    JADR --- ---
    sorry pisu siemens ale myslim samsung
    JADR
    JADR --- ---
    zjistoval jsem neco k tem prackam. pripojeni na teplou a studenou se uz temer nedelaj a kdyz tak to moc neresi problem protoze to treba stejne par stupnu doohrejva nebo to napousteni teply funguje az od rezimu 60 a vic.
    obvolal jsem nekolik vyrobcu pracek zda neni konstrukcne problem prepojit jejich pracku misto studeny na teplou - nektere totiz muzou mit napousteci ventil jen pro studenou - teply vode neodola - jako treba Candy a Gorenje jen do cca 25stupnu.
    Aeg to ma asi do 60 a Siemens s tim nema problem vubec. Ptal jsem se i na prikon siemens pracky kdyz bude vypnuti topny teleso(rezim studena) a je to u tech modelu s invertorovym motorem kolem 300w. Bez invertoru cca 400w - coz je ta sama hodnota co mi rekli v AEG na stejny dotaz. Takze asi to vidim na ten Siemens...stoji od 7tis. to jen pro info kdyby nekoho zajimalo
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    JADR: na Zélandu snad do dneška perou ve studeny.. :), jinak myslim, že 40° je ok, pokud nejsi automechanik ;)
    YOT
    YOT --- ---
    CUKI: Tak když utíkáš před tsunami stačí hamaka. Ani záchod nepotřebuješ...)
    CUKI
    CUKI --- ---
    YOT: ...pokud nemáš věc větší než tu škatulku :-)
    YOT
    YOT --- ---
    CUKI: Já to pochopil tak že se strejc nudí a borci v jeho dílně mu vyráběj segmenty ze kterejch si on doma na zahradě lepí letadýlko...
    :) Hehe to bych nechtěl ani já. Jak říkám hlavně se mi líbí ta škatulová konstrukce řekl bych že s pevností ani s odkládacíma prostorama nebude mít problém.)))
    CUKI
    CUKI --- ---
    YOT:
    tak na takovýhle kousky bys si asi určitě netroufnul, to bych dělal deset let!
    Akorát nechápu ten panickej strach některých lidí, ten bych nechtěl zažít.
    Za stejný prostředky by se dalo postavit třeba deset domků...
    YOT
    YOT --- ---
    Není to recyklát, ale nevím kam s tím. Líbí se mi tvar té "kostry" z "krabic"...
    Extreme weather house boat floats in Silicon Valley backyard
    https://www.youtube.com/watch?v=xYiOO0qEve0
    CUKI
    CUKI --- ---
    JADR: no ale pračku na direct drive na teplou a studenou za hubičku neseženeš. Dát za pračku 40k, tak si radši koupim valchu a půjdu k řece... :-D

i ten DD je dost náročnej je to prostě výkonej motor.

Osobně bych se zaměřil na to jakou pračku předělat na jediný program, stejně jich víc nevyužívám...
    Teplota vody 40°C je naprosto dostačující
    JADR
    JADR --- ---
    CUKI: ano nad poslednima dvema variantama uz jsem uvazoval a beru je jako zalozni.

Co myslis tim ostry rozbeh? Prave ze jak maji ty nove direct drive motory tak ten rozbeh je minimalni, alespon tak mi to bylo receno. takze tam se jedna jen o ten prikon v podobe topeni teple vody a u toho rozbeh neni.

Premyslim o tom ze ji pripojim jen na teplou, ale cetl jsem nekde ze to muze prat spatne.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JADR: tak pračky s přívodem teplé i studené vody jsou koukni na TZB-INFO tam se to řešilo, ale jsou tak nehorázně drahé že se to nevyplatí.

Můžeš popsat ten tvůj ostrovní systém. Ono pračka má dost ostrej rozjezd, to už musíš mít fakt něco velkýho aby ti to fungovalo a hlavně solidní akumulátory.

Jedinou cenově rozumnou možností podle je podle mě koupit starou analogovou pračku a přestavět ty programy kde potřebuješ teplou vodu na jiný přívod vody. Je to bastl ale jde to. Druhou a pro mě mnohem přijatelnější možností je používat jen teplou vodu a odstranit vytápění úplně.
    JADR
    JADR --- ---
    ahoj, nemate nekdo tip na prani v ostrovnim dome - k dispozici je tepla voda - takze idealne pracku co ma oba vstupy - teplou i studenou. Bohuzel jsem jich moc v aktualni nabidce neobjevil, asi jen jednu a to plnenou vrchem. Pak starou Candy, ale ty uz tady v CR moc nefungujou.
    Taky bych potreboval asi vymenit topnou spiralu - z 2kw na 1kw. mam slabsi menic... Nevite o nekom kdo se tomu venuje?
    CUKI
    CUKI --- ---
    Pro ty co nepotřebují nutně stavět z "odpadu" za každou cenu a raději chtějí bydlet levně i za 200k Kč se dá dneska bydlet! Stačí jen chtít! A pro ty co chtějí je zde příbuzné vlákno, kde by se měli řešit hlavně praktické části stavby ale i návrhu a řešení soběstačnosti...
    [ Ekologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč) ]
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Rekonstrukce norské chalupy ..)
    Norwegian abandoned remote turf house becomes cabin getaway
    https://www.youtube.com/watch?v=8IjJftRUGaI&feature=em-subs_digest-g
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    TADEAS: všichni. napsals to právě uplně špatně, proto sem na to rači už ani nereagoval (on si to snad každý najde). nejaká remineralizační jednotka je pro úzce specifické užití - asi pro remineralizování vody z RO a není základní součástí RO. základní a kýžená funkce RO je zbavit vodu všeho, co je větší než propustnost membrány - vyrobit totálně čisté H2O (jo samozřejmě, že chemicky čisté to nebude nikdy ...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam