• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    TURF
    TURF --- ---
    MAHUTA: ano
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    Zdravim, mam dotaz ohledne pneumatik. Resil tu nekdo toxicitu pneu v zemi? Co se tam s tim deje,jak se to rozklada ci nerozklada,co se z teho uvolnuje ci neuvolnuje atd. Vychazim z teho ze je to dost kvalitni matros kdyz na tom jezdi auta, cet sem studii jak se to obrusuje jizdou po mikroprachovych casteckach,ale kdyz z teho na svazity pozemek postavim opernou zed pro hlinu??(vytvarim roviny-mam jen svah ) Dik za nazory
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI: ale jinak souhlas, zrovna hezky to neni :D
    pro me to je ale jen levny a trvanlivy konstrukcni material
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI: Tohle je z ty palety

CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: Když vidím jak tím všichni zakrývají spodek fasády (a je to pěkně hnusný) tak si nemohu nevšimnout těch olámaných krajů v místě vrtání...
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI: ještě jsem nevrtal, můžu zítra zkusit.
    Doporučují vidiaky nebo vrtaky do dreva, ale obecne se doporucuje naradi z tvrdokovu.

Táta teď někde staví dům a tam cetris používaj do podhledů (výmysl architekta) a prej je nutný mít diamantový kotouče a stopro ochranný brýle a kombinézu, neb z toho lítaj ostrý střepiny.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: To je jasný je to tvrdý a křehký a jak se do toho vrtá?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    no a jak rikam, za pulrok venku se to nehlo ani o mm
    ty desky, co slouzily jako palety, jsou rovny na vodovahu
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    m2 me pak ve finale vysel na 62 Kc
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI: dohodnul jsem se s DEK stavebninami v Budejcich, ze si to prihodim k jejich objednavce od cetrisu. Meli misto na tech 7 palet.
    Vzali si 15 % marzi s tim, ze mi to pak prelozili na jejich dopravu, dovezli a slozili u me.

Tu je kalkulace, co jsem si udelal v excelu :)

ks desek: 420
    Kč / deska: 12
    DEK marže: 15%
    DEK Kč / deska: 16,70
    DEK Kč desky: 7013
    kg / deska: 14,7
    kg celkem: 6174
    doprava: 2178
    skládání palet: 719,95
    DEK celkem Kč: 9911
    % dopravy: 29,24
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: Jo na záhon mě to napadlo taky... Využít by se to jistě dalo, jen se bojim že jak dřevo pracuje nebo nebude ideálně rovný tak to v tom místě prošroubování praskne.
    Na kolik tě vyšla ta doprava vždyť je to k tobě přes celou republiku? A Kolik ti toho přivezli?
    Já bych to využil na bednění, které bych tam pak klidně i nechal...
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI: mam ted 420 desek slozenych na paletach na zahrade od rijna. Mraz, slunce, snih, sucho, dest. Zmeny zadne.
    Pruhyb nulovy na rostu 600mm. Krehkost je problem na krajich, tak je potreba na to myslet pri manipulaci.
    K tomu mam 7 "palet" kdy je na dva hranoly pridelana 32mm cetriska. Zmeny zadne.

Ja to ale koupil primarne na bocnice zahonu :] jen se mi vyplatilo naplnit nakladak s rukou kvuli cene dopravy
    Takze i tech 300mm mi presne vyhovuje

Letos z tech zbylych udelame podlahu na 20m2 gril-placek.

A kamaradka ma z tech standardnich velkych desek udelanou suchou skladbu v roubence a chvalila to.
    Zjistim od ni presnou skladbu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: Koukám že velký časově omezený výprodej, je nikdy nekončící :-)

Mě na tom cetrisu vadí váha a křehkost. Navíc to nemůže bejt jako finální povrch podlahy. Dál ten stupidní 300mm rozměr...
    Cena je super ale když připočítáš dopravu, manipulaci a asi i složitost na to umístit finálku....

Jak z toho chceš udělat podlahu? na rošt nabiješ 2 vrstvy křížem a slepíš pak prošroubuješ? A na to budeš pokračovat jak? kde na to položit nějaký lino, nebo vinyl? co s těma spárama, nebude to vrzat, dunět? Nepopraská to?
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    ZATAMOKO: Ta cena je teda fakt parádní. Od Cetrisu mě akorát odrazuje vysoká tloušťka desky (+ váha a tudíž asi i pracnost). U OSB nebo Fermacellu můžu dát dvě vrstvy se vzájemným krytím spar, u Cetrisu bych se bála průhybu při zatížení na kraji spáry. (A v případě použití dvou desek se dostanu na 4,5 cm, což je v mém případě a už tak nízké výšce určené pro podlahu nereálný.)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    GERTRUDA: já se chystám vyzkoušet suchou skladbu z Cetrisu. Když koupíš dostatečný množství, tak na http://www.cetrishobby.cz/aktualni-nabidka/ se dostaneš na zajímavé ceny za m2.
    CUKI
    CUKI --- ---
    OGMIOS: No ono ty klasické formaldehydové se už nedělaj. A bylo ho tam dost. Na druhou stranu papundeklovej nábytek z ikei a spol ho má několikanásobně více.

V dnešní době se formaldehyd do OSB nedává, používají se jiná pojiva. Ten co tam je je v takové koncentraci, že je ho tam míň (nebo stejně) než je běžně v přírodě.

ten Kronospan je OK, akorát bacha pokud ho budeš používat jako parobrzdu tak má mí něco pod 20. Některé OSB maj přes 40
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    OGMIOS: A na základě čeho jste k tomu došli? Pak ještě připadá v úvahu varianta sádrovláknitých desek – ty by měly být teoreticky čistý. Zvažuju tyhle dvě varianty a zatím jsem pochopila, že rozhodující je především cena.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    GERTRUDA: ve finale jsme se dobrali toho ze jsou lepsi ty formaldehydovy a nechat si to vyprchat. To eko je eko jen marketingem.
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    Zdravím, momentálně řeším skladbu suché podlahy a hledám roznášecí desku bez obsahu formaldehydu (resp. s co nejnižším obsahem a mírou jeho uvolňování). Zatím jsem objevila OSB Superfinish Eco. Máte někdo s tímto požadavkem zkušenosti a mohli byste mi doporučit i jiné materiály, ať mám více variant na výběr? .)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    já bych tam vrazil flašky od okurek a odvolal se na Receptář Přemka Podlahy :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam