• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKROMKolobezky, odstrkovadla a jina priblizovadla nejen na mushing
    Koloběžka velmi negativním způsobem ovlivnila můj život. Pokaždé, když někam musím jít pěšky, připadám si pomalý, neohrabaný a propadám pocitům nudy a depresím.

    pro nejčastěji hledané informace mrkněte na nástěnku!, mapa koloběžkových akcí zde.
    rozbalit záhlaví
    HASH
    HASH --- ---
    DANCHEZ: yay! ;)
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    taky dru:) nicmene.. vymenil jsem si riditka, protoze byly hrozne nizko a a-head neumoznuje zvednout.. dal jsem tam jakoby bmxovky (poslal mi je chlapik co vyrabi K5).. no a takhle jsem si naskakoval na obrubnik.. kdyz mi ty riditka uhly dopredu (malo dotazeny).. a malem jsem dal kotoul pod tramvaj:)
    GODEFROI
    GODEFROI --- ---
    souhlas, mám jí taky a myslím, že ta světlost je ideální i za cenu toho občasnýho dření. Na kololobkách s vyšší světlostí se nedá moc jezdit, maximálně jen sject kopec.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    máme kostku laser a dřu kde můžu ... hlavně to neřešit...
    HASH
    HASH --- ---
    ...tim, ze bych drel
    HASH
    HASH --- ---
    8.7 kg podle webu

    ja si hlavne pomaham zadni noho pridrzenim o ten pevny kus nad zadnim kolem - ty asi podobnou moznost nemas s blatnickem

    ja asi chapu tvuj problem - ja tohle resim tim ze si stoupam jednou nohou na tu zadni casti a zustavam pri seskoku z obrubniku co nejdele ve vzduchu, takze nebrzdim spodkem
    XSYS
    XSYS --- ---
    A kolik váží ten streetstar? Crazy má 9kg a vyskočit s tím 30cm do vzduchu není žádná sranda. Problém je ale hlavně to, že většinou seskočíš z jednoho obrubníku a na druhý straně nevyskočíš jen proto, že nemáš dostatečnou rychlost.
    HASH
    HASH --- ---
    XSYS: nesmis se bat si odrit spodek

    ja mam teda na svy street staru nad zadnim kolem pevnou konstrukci, takze mi nedela takovy problem zvednout predni kolo nebo i treba vyskocit 30 cisel vysoko obema kolama, ale imho i na ty tvy kdyz proste vyskocis prednim kolem na obrubak, tak ten zbytek dojede

    obcas si pomaham nohou, kterou se odrazim od zeme nez zvednu predni kolo ale da se to prelitnout i bez ni - chce to rychlost a rovnej najezd :)
    XSYS
    XSYS --- ---
    Na tramvajáky apod. je lepší mávat. Plati to pro koloběžkaře i cyklisty stejně jako pro maminy s dětma. Já si před 2 týdny pořídil Mibo Crazy a nemůžu si ji vynachválit. Přesto se naskytlo pár problémů, které jsem už vyřešil nebo ještě řeším:
    + Řidítka bez rukavic prostě nejdou. Po jednom dni ježdění, jsem si udělal hodně bolestivé mozoly. Vyřešily speciální náplasti (mozoly hned přestaly bolet a zahojily se) a rukavice North Face s windstopper technologií do nadcházejícího nečasu.

    + Zablácené kalhoty mě taky zrovna nětěší. Nejspíš vyřeším pořízením trekových návleků na boty. Blatníky sice na koloběžce mám, ale při projetí kaluží jsou mi prd platné.

    + Pořád se mi nedaří vyřešit problém s obrubníky. Štve mě, že každý vyšší obrubník mě donutí slézt z koloběžky. Zkouším na ně tu a tam vyskočit a moc úspěchů s tím zatím neslavím. Máte někdo tip jak na to?
    HASH
    HASH --- ---
    ...ano!

    to by bylo dost vtipny ;)
    CLOOTH
    CLOOTH --- ---
    a mit helmu....
    HASH
    HASH --- ---
    BIRK: ja to rikam furt

    podle tohodle vykladu bys teoreticky mel mit i odrazky v kolech a tak ne ? ;)
    BIRK
    BIRK --- ---
    hmmm to je husty...to mi vzalo vitr z plachet...vzdy jsem odpovidal...ja na kole nejedu jako kolobezim...hlavne na sekuritaky nekde v pasazich....hmmm
    VDP
    VDP --- ---
    diky, toho jsem si driv nevsim :-(

    :-)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    VDP: Zákon 361/2000 Sb. o silničním provozu v § 57 odst. 2 uvádí, že „jízdním kolem se z hlediska provozu na pozemních komunikacích rozumí i koloběžka“. Prakticky tedy pro jízdu na koloběžce platí stejná pravidla jako pro cyklistiku.

    Dopravní podnik hlavního města Prahy
    7.2.9 Ustanovení týkající se přepravy jízdních kol se vztahují i na jednokolová jízdní kola (monokolo) a na koloběžky bez pomocného motorku přesahující svými rozměry rámec povolené přepravy zavazadel.
    VDP
    VDP --- ---
    BIRK:

    " .... kolobezka neni kolo .... "

    podle myslim dopravniho zakona se za kolo povazuje i kolobezka

    me nikdy z tramvaje s ni nevyhodili, ale nemate nekdo tip na presny zneni pravni formy nebo predpisu, kde by fakt bylo receny, ze kolobka neni kolo?
    CLOOTH
    CLOOTH --- ---
    kolobeh v obchodaku je neco jako klapky na oci pro kone, i kdyz se na tebe koukaj divne, tak mas mnohem mensi dopad na dusevni zdravi kdyz tamtudy proste profrcis a vyberes jen co potrebujes a adieu...
    HASH
    HASH --- ---
    jj, hlavne opticky je to mensi - obcas s ni zajizdim i do obchodu
    BIRK
    BIRK --- ---
    nestlao se mi aby me s kolobezkou z hospy vyhodili nebo se nenaslo na ni misto...neni to kolo je to maly
    HASH
    HASH --- ---
    J_A_N: "asi vetsinou"
    pred bazenem byvaji stojany a pred hospodama taky
    J_A_N
    J_A_N --- ---
    HASH: aby nezabirala misto :-) treba do tramvaje by me asi vetsinou pustili. Ale treba do skrinky v bazenu se neskladaci kolobezka nevejde, v hospode to taky muze byt neprakticke ji rvat nekam pod zidli... chodim casto po meste pesky a libilo by se mi se svezt :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam