• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKROMKolobezky, odstrkovadla a jina priblizovadla nejen na mushing
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    SUZANKA: rebel se mi opravdu strasne libi, ale co jsem cet, tak rozhodne vyzkouset, pry se na ni nejezdi extra dobre, nebo co..
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    Tak ted jeste probehlo jedno nove zjisteni, firma Kostka ma model kolobezky Rebel s vahou neuveritelnych 5.6kg.
    Pokud se ale nepletu tak zkusenejsi odsud by mi Kostku nedoporucili.... cili opet poprosim o nazory na nasledujici link (zde nehledim na cenu zatim kdyztak budu dlouho dlouho setrit- vysoka ale jedina v mem vahovem limitu)

    Koloběžka Kostka Rebel > Přibližovadla.cz
    http://priblizovadla.cz/kolobezka-kostka-rebel-prvni-cast-testu/
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    jj absolutne souhlasim po vcerejsich zkusenostech - konecne moznost si model od k-bike k5 nejen otestovat na vahu ale i na jizdu = rozumejme cca 200 m

    neuveritelne je, jak presne jinaci konstrukce diktuje uzivateli stani. Na K5 se da pri jizde i tak "nalehnout" ze to uz cloveku pripomina stav "polo letim'

    cim vice se v tehle oblasti snazim z orientovat - tim pevneji mi vychazi - kdyz kolobku tak profi - aspon kostru.

    = zacnu setrit i posilovat :-)))
    do podzima chci pohodlne udzvihnout 6,5kg ktere vazi prave K bike k5 (transport po schodech v metru - smichac)

    to co mam ja za kolobku pro sebe ted, vyfotim a dam sem "k verejnemu zasmati vsech" - odpoledne bude hotovo
    Momentalni kolobka ma delku stejnou jako K5 = uz jsem zvykla si hlidat kolobku te same velikosti:-)) a moc s ni neprekaze ostatnim cestujicim 11cm delka celkem

    Vsem dekuju ze nemaji problem uvazovat o kolobce i pro dite = ma situace rika: chces jezdit ale dospelackou neutahnes.

    proto se stale vyptavam na ty mensi kolobky a co si o nich myslite. Dekuju moc za rady a ochotu!
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    MORKANT: pro deti je dobry kompromis co jsem videl, koupit k5 ram a osadit ho tim co doma zbylo :) cenove privetiva a kvalitni varianta
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    GILDARIUS: Když jsme koupili dítěti na blbnutí koloběžku s moc vysokým stupátkem, odmítlo na ní jezdit :) Bylo to tak 14 cm (přesně nevím, už jí nemáme). Maj kratší nohy, tak jim to vadí víc... na mojí City se stupátkem 9cm jezdí v pohodě. Takže podle mě jen na posilování nohou :)))
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    dekuju moc - to jsou presne ty veci ktere nezkusene oko nevidi
    diteti na blbnuti asi ano - na delsi vylety uz ne - jako zenska spise pochopim takovehle prirovnani - snaz si predstavim co jeste ocekavat a co uz radej ne.
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    SUZANKA: no dle prvniho pohledu: stupatko je cca ve stejne vysi jako naboj kola. coz je pri 16" cca 20cm! (normalni je pod 10cm)
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    GILDARIUS: jee ona je 16", tak v tom případě bude dylka asi ok, ale vysoký to bude dost tedy :( děcku na blbnutí asi joo, na delší výlety by to asi moc nebylo...
    W3R
    W3R --- ---
    SUZANKA: detail co se da sundat, ale tahle nozicka muze bejt celkem nebezpecna
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    SUZANKA: ram jako yedoo ox, ale trosku vyšší, stupátko mi přijde krátký(nevím co mas za nozku) a to brzdový lanko pod rámem mi nepřijde moc chytře pořešený, chtělo by to protáhnout vnitřkem...
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    prosim kouknete se na toto - pro deti - i dospele....

    zajima me nazor idealne zkusenejsich - jak na vas pusobi obrazek?
    koipili by ste to svemu diteti?
    celkem to vypada pomer cena vyhodne..... velka kolecka za pomerne malo penez....

    popis vam prijde dostacujici?
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    Koloběžka Brother Tornado 16/16" šedá CSK25 | SPORTnaNETU
    http://www.sportnanetu.cz/kolobezka-brother-tornado-16-16-seda-csk25/
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    JARMIK: Jo, zhruba takhle, alespoň dle toho, co píšou na stránkách, nejspíše funguje i to Ekovelo v Pardubicích.
    Pro nás je Plzeň trošku z ruky.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    Radu, kde půjčit, nemám. Ale velice souhlasím s tímto přístupem. Napřed bych půjčoval a otestoval v praxi načtené názory.

    Já jsem kupoval v Plzni v http://www.kolobezky-plzen.cz/ a pán měl se mnou pozdě večer svatou trpělivost a přes hodinu mě nechával kroužit kolem obchodu na šesti nebo sedmi strojích. Nakonec jsem si odvezl něco úplně jiného než byl ten okruh kandidátů, pro které jsem si jel. A nelituju té volby ani po 1300 kilometrech a roku ježdění.

    (Ostatně ono to platí se vším: kdyby si človk mohl vždycky na rok pronajmout to bydlení, které si chce koupit, tak by taky byl chytřejší apod.)
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    MILAZAJICEK: u koloběžky co mam teď šrouby schovaný taky nemá a nekopnul jsem se už měsíc :) a u většího zadního kola by to nemusel být takový problém...
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    GILDARIUS: oni ty šrouby na zadním náboji neschovaj a neschovaj. přitom to klovnuti do kotníku je tak nepříjemný.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    GILDARIUS: Mibo půjčují v Pardubicích v ekovelo ( http://www.ekovelo.cz/inpage/pujcovna/ ), tam ostatně budeme kupovat i my. Dnes tam budu volat, domluvíme si schůzku a v pátek či v sobotu se tam stavíme a pobavíme s nimi, jestli by nám stačila 20" (k tomu se kloním) nebo radši jít do 26".

    V současné době se ale začínám přiklánět Kostce než Mibu.
    Zkoumal jsem vše, co jsem na netu našel a Kostka mi vychází líp. Ne z důvodu jízdních vlastností, to je (zvláště od modelu 2014) srovnatelné s Mibem, ale z důvodu ceny a použítých dílů.
    Stupačka - u Miba je neklouzavý povrch nalepený. Viděl jsem na pár obrázcích že je sedřený. Nýty a kousky kovu z Kostky se nesedřou.
    Kola - Kostka má v základu dvoukomorové ráfky, Mibo jednokomorové, kde šestiboké úchyty drátů jsou kryty pouze kusem gumy. A já vážím 110 kg. To by nedělalo dobrotu.
    Na druhou stranu má Mibo jemně šikmé stupátko, takže to může lépe překonávat nerovnosti.
    Mibo má lepší gripy na řidítkách.
    Mibo má v základu blatníky a stojánek.

    Ono je to těžký... každý má svoje.

    Ale narazil jsem i na prodávanou modifikaci Mibo Express, dost předělanou. Má dvoukomorové ráfky atd. A jen asi o 400 dražší. Negativum - nedají se na to pak nasadit blatníky.
    Koloběžka Mibo Express 20/20 - doprava zdarma :: Koloběžky pro dospělé
    http://www.kolobezky-pro-dospele.cz/products/kolobezka-mibo-express-20-201/
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    GALENIUS: já si asi k narozeninám nadělim tenhle stroječek http://www.mibo.cz/kolobezky-mibo/top/express-top nebo kostku hill twenty twenty, chtěl bych si je někde pujčit víte o něčem ? kostky se pujčuji docela běžně ale miba jsem nikde neviděl :(
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    MIKROM: No, plány jsou, kromě občasného jezdění po městě, i několikakilometrové výlety po okolí. Povrch předpokládám silnice, běžné cyklostezky, občas písková nebo lesní štěrková cesta. Do většího terénu bychom se asi nepouštěli. Proto mám jako minimum 20".

    JARMIK: Na KickBike jsem se koukal taky, ale pro mě padá - nosnost pouze 120 kg. Sám mám jen o 10 méně. Ale pokud bychom se rozhodli pro velké kolo, mohl by se líbit manželce. 8-)
    Ta skladnost do auta je jeden z faktorů, o kterých taky uvažujeme. Když bychom se chtěli projet trochu jinde, než furt kolem Pardubic.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    GALENIUS: Nemám srovnání, mám jen kolobku s velkým kolem (kickbike g4 city). Jezdím na tom do práce a občas na výlety. Na jízdu nemám výtky, dobré blatníky, využívám i košík na řiditkách (i do práce jezdím bez batohu - velice příjemné).

    Na velkém kole mi zatím vadilo jen to, že je špatně skladná do auta - i když sundám kola, tak je to hrozná hajtra a do kufru se vejde špatně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam