• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKROMKolobezky, odstrkovadla a jina priblizovadla nejen na mushing
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    CROSS , MIKROM: Jo tohle chápu. Jsem zvyklá brzdit na kole pouze zadní, abych nepřeletěla přes řidítka a u té kolobky mi to přijde podobně nebezpečné, když má člověk výkonnější brzdu vpředu než vzadu.
    No jde mi o to, jestli u té kolobky je teda lepší investovat do té kombi vpředu kotoučová a vzadu véčková nebo jsou dostačující obě véčkové? Vzhledem k tomu, že kolobka mi přijde v tomhle asi bezpečnější (a taky většinou pomalejší) než kolo. Jestli to není víceméně jen módní doplněk, ten kotouč vpředu :)
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    SATHIK: přední brzda brzdí, váha je víc vpředu. zadní když zmáčkneš, tak pořád jedeš i když se kolo netočí. zavoďáci mají pouze přední brzdu (s čímž zas podle vyhlášky nesmí do silničního provozu)
    CROSS
    CROSS --- ---
    SATHIK: I na kole, i na koloběžce (...i v autě) je vždy větší brzdná zátěž vepředu, přední brzda je tak v tomhle případě dimenzovaná jako výkonnější. Pohybuješ se zpravidla dopředu, že.
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    CROSS: na kole je mám taky, tam to chápu..ale u kolobky mi nejde do hlavy proč se dělá přední kotoučová a zadní véčková, máš pro to nějaké vysvětlení? Mi by to dávalo smysl naopak právě :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    SATHIK: bez ohledu na tu konkrétní koloběžku, já bych se za kotoučovku přimlouval, na základě zkušenosti z kola. Kotoučovky byly velkej kvalitativní skok. Sám mám na koloběžce jenom véčka (Mastr), ale jezdim na tom jen po městě a piánko, tak to stačí.
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    Zdravím :) Nemáte prosím někdo nějaké odkazy, kde by byly recenze/srovnání různých koloběžek? Chci něco hlavně do terénu se psem a momentálně přemýšlím nad Doxtor, tak pokud ji někdo máte, budu ráda za menší recenzi :) Jako třeba jestli se opravdu hodí mít vepředu kotoučovou brzdu.
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    SOARSS: me predpovedeli ze ve 20 budu sedet na voziku - 30 nejpozdej....
    tak je mi 34 a jeste porad chodim!!! = aspon jakz takz

    diagnoza - nepojmenovatelna - tehdy

    osobne myslim ze mi to cele dela borelioza, kterou mam prokazatelne... = nikdo mi ji nikdy nelecil...
    Ale to se snad ted uz po te snaze u lekaru ted konecne pohne a prolomi - a zadanku na vysetreni na Bulovce mi snad uz napisou.....

    = vlastne ted 18 letech konecne svitla nadeje:-) - uz jen kvuli tomu ze borelioza se lecit da - cili pokud to opravdu mam od tehle potvurky tak snad nejpozdej do roka uz mi bude lepe(uz zacnou s lecbou)

    realne Ti to zpusobuje bolesti ve vsech vetsich kloubech = kolena - obe
    kycle- obe
    ramena- obe

    ted uz to bylo tak spatne ze jsem se pinozila o berlich jen..... protoze moje kolobka je predelavka z detske tak ma nejluxusnejsi vahu co jsem kde videla.
    Moje kolobka vazi pouhych 5,7kg jenze s tema bolestma ji nevezmes ani dva schody se nedalo....
    (s tema bolestma kdyz bys uchopil hrnecek s vodou - vaha ma360g tak uz tohle te boli tak ze hrnek okamzite pustis a je Ti uplne jedno jestli se padem rozbije)
    Tak ted(nez to zacnou lekari resit) tak papam paraprotex od Calivity - zalozeno na placenem vysetreni metodou Darkfield = "ultra silny driak proti parazitum"
    po 18 letech silicich bolesti zazivam prave dnes 16den - snesitelneho
    = cili je mi celkem "normalne" = bolava, ale na snesitelne urovni, a kdyz mam kolobezku tak vcera dokonce nebolava:-)) ale to je zatim vzacne, doufam ze to vazne je borelioza a ze nadeje diky ktere se mi hodne srovnala i psychicka stranka je nadeji skutecnou....
    SOARSS
    SOARSS --- ---
    SUZANKA: ja voskuju... :) ale uz mam jen jak jako rekreacni posouvani z kopce (6 operaci s kolenem).. takze zadny blbnuti. Procpak uz nemuzes lyzovat? taky kolena, nebo...?
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    SOARSS: pps lyze jsem zboznovala, a hode me porad jeste( i po 12 letech) mrzi ze uz na ne zdravotne nemuzu....
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    SOARSS: na lyzich jsem nestala uz 12 let ale z toho co si pamatuju, tak sjezd na tehle "snehobezce" bych si asi mohla dovolit i ja - nevim-
    rozhodne to vypada ze do tela jezdce se prenasi mnohem mene otresu
    + mist kde lyzar zataci = prijima silne otesy do kolen, jemnohem vic ....
    na tomhle by slo delat obloucky mnoohem vetsi - takze ani s dobrzdenim zadny problem

    ps dotaz:
    lyzovani - lyze porad klasicky "voskuji" po staru?????????? nejsou nejake moderni inovace?
    jak je to se snoubordy? taky se voskuji? - prislo by mi to logicke...

    mno a pro mne nachystat - navoskovat si tu snehobezku - to by travalo celkem dlouho ne?
    SOARSS
    SOARSS --- ---
    SUZANKA: hezkej postreh! :))

    No pro me by to mohla byt zimni alternativa kolobezkoveho downhillu (nohy nestridam a vetsinou se odrazim jen na zacatku :) a zmena oproti lyzim.
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    Drzim palce!! urcite ten zazitek bude super ...

    ja osobne jsem jen hoodne zvykla ze muzes na obe strany stupatka...

    jak jsem na to koukala tak tady bych se bala ze zakopnu kdybych potrebovala sundat pravou.... zase na levou nohu -stranu je to neuveritelne pohodlne! to vidim uz jen z tvaru a nasmerovani "uchytu" boty.

    moc se mi libi ze ti okolni lyzari museji delat obloucky kdezte jezdec na snehobezce udelal v tom samem useku obloucek jen a pozvolny + jednou odrazil:-))))
    SOARSS
    SOARSS --- ---
    SUZANKA: je to predelana Gravity Pulka... jen misto kol je board :) Spanelaci koumali, jak si "kolobeh" z kopce uzivat i v zime, a po par pokusech je tohle vysledek. Me to zaujalo, doufam ze to budu moct pristi sezonu vyzkouset.

    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    SOARSS: Ta "predelavka" je dost profi.... vypada, takze jsem si to pomylila a nevsimla si ze je to vazne kolobezka bez kol......

    myslela jsem ze by se to asi dalo koupit uz takhle udelane z obchodu.....
    SOARSS
    SOARSS --- ---
    SUZANKA: ale ona to je kolobezka (jen upravena na snih :)
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    Konecne to pochopili! co opravdu chceme:-)

    jeee tohle video me osobne opravdu nadchlo:-)

    kdyz to nejni kolobezka tak at se na tom aspon podobne jezdi........


    velice casto diky spatnym intervalum musim pouzit na cestu domu autobus "nespravny" cili se pak prave necham vyvezt na kopec - pak se propletu domeckama - prebehnu strakonickou a uz hura jedu si to z kopecka lesem az dolu k silnici

    jezdivam jen s baterkou
    a diky lesnimu podlozi to
    casto proste nedrzi
    a do stran kolecka klouzou.....

    Zazitkove to prave strasne pripomina sjezd na jedne velke lyzi s riditkama a diky "me" i brzdama... ty na kluzkem povrchu moc teda nebrzdi....
    SOARSS
    SOARSS --- ---
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    Dnes jsem byla na ČSOB si pojistit domácnost, zajímala jsem se i o připojištění koloběžek ( když se nám tu rozmáhá ten ošklivá nepěkná nešvar ) . Předpokládala jsem, že budou spadat do kategorie jízdní kola, ale bane...Pojišťovna je zahrnula do katogorie "Ostatní věci" ( ověřovali jsme si to i na centrále ) ....... a tím pádem je to pro nás ještě lepší zpráva. Protože v případě odcizení jízdního kola odloženého na místě k tomu určenému se hradí pouze 50% z pojistné částky..... a u ostatních je to ve výši sjednaného limitu Emotikona grin ... Pán teda trochu zalapal po dechu, když jsem mu řekla cenu za obě naše koloběžky. Ale pojistil. To je snad dnes poprvé, kdy jsem nelamentovala na "podceňovaní" koloběžek a koloběhu vůči jízdním kolům ... Emotikona grin
    https://www.facebook.com/groups/kolobezky/permalink/1017441558315105/
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam