Finální result:
Mibo Master vs Kickbike Clix
Master má celkem dobrou výšku nášlapu i světlou výšku nad zemí a má stojánek. Má široká BMX řidítka, která se dají sundat. Dají se k němu dokoupit blatníky a je relativně krátký. Váží bez blatníků 9,8kg (vlastní vážení). Jezdí se na něm v předklonu, jak je to asi pro koloběžku správné.
Clix je úplně jiná koncepce, stojí se na něm vzpřímeně jako na elektrokoloběžce nebo žiletkách z Decathlonu, Světlá výška se dá nastavit mezi dvěma polohami - ve vyšší je nášlap 10cm, v nižší 7. S vysokým se člověk dost nadře a bolí z toho stehna, s nižším je to pohodlné, ale škrtá i na celkem malých boulích. Řidítka jsou rovná, užší, bez představce. Blatníky jsou v základu a je o 10cm delší než Master. I s blatníky jsem ho zvážil na 7,5kg. Nemá stojánek.
Obě koloběžky se zlomí v půlce a ohnou do strany a do zadu. Z Mastera se dají řidítka sundat, u Clixe se sklápějí na pantu.
Master složený nedrží pohromadě, musí se svázat sucháčem. Nová verze ale prý má nějaká zacvakávátka, aby držel. Clix díky tomu, že se nosí za zvláštní vyvážené držadlo, tak drží.
Na každé jsem najel asi pětadvacet kilometrů po Praze, po cyklostezkách i chodnících.
U mně to vyhrál Clix. Postoj mi vyhovuje víc, jsem zvyklý z předchozí skládačky. A hmotnost je naprosto propastný rozdíl, ty dvě a půl kila jsou při nošení do schodů hodně znát, plus to, že Clix se narozdíl od Mastera nosí dobře. Plus široká řidítka na Masteru jsou při kličkování mezi lidmi neobratná (a vím, že po chodnících se jezdit nesmí).
Zítra jedu Clixe vrátit do půjčovny a koupím si vlastního. Není dokonalý, není pro mě ve všem lepší než Master, ale ve většině parametrů ano. I když mi v prodejně tvrdili, že je to fakt divná koloběžka a že mi jí nemůžou doporučit.