• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKROMKolobezky, odstrkovadla a jina priblizovadla nejen na mushing
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Finální result:

    Mibo Master vs Kickbike Clix

    Master má celkem dobrou výšku nášlapu i světlou výšku nad zemí a má stojánek. Má široká BMX řidítka, která se dají sundat. Dají se k němu dokoupit blatníky a je relativně krátký. Váží bez blatníků 9,8kg (vlastní vážení). Jezdí se na něm v předklonu, jak je to asi pro koloběžku správné.

    Clix je úplně jiná koncepce, stojí se na něm vzpřímeně jako na elektrokoloběžce nebo žiletkách z Decathlonu, Světlá výška se dá nastavit mezi dvěma polohami - ve vyšší je nášlap 10cm, v nižší 7. S vysokým se člověk dost nadře a bolí z toho stehna, s nižším je to pohodlné, ale škrtá i na celkem malých boulích. Řidítka jsou rovná, užší, bez představce. Blatníky jsou v základu a je o 10cm delší než Master. I s blatníky jsem ho zvážil na 7,5kg. Nemá stojánek.

    Obě koloběžky se zlomí v půlce a ohnou do strany a do zadu. Z Mastera se dají řidítka sundat, u Clixe se sklápějí na pantu.

    Master složený nedrží pohromadě, musí se svázat sucháčem. Nová verze ale prý má nějaká zacvakávátka, aby držel. Clix díky tomu, že se nosí za zvláštní vyvážené držadlo, tak drží.

    Na každé jsem najel asi pětadvacet kilometrů po Praze, po cyklostezkách i chodnících.

    U mně to vyhrál Clix. Postoj mi vyhovuje víc, jsem zvyklý z předchozí skládačky. A hmotnost je naprosto propastný rozdíl, ty dvě a půl kila jsou při nošení do schodů hodně znát, plus to, že Clix se narozdíl od Mastera nosí dobře. Plus široká řidítka na Masteru jsou při kličkování mezi lidmi neobratná (a vím, že po chodnících se jezdit nesmí).

    Zítra jedu Clixe vrátit do půjčovny a koupím si vlastního. Není dokonalý, není pro mě ve všem lepší než Master, ale ve většině parametrů ano. I když mi v prodejně tvrdili, že je to fakt divná koloběžka a že mi jí nemůžou doporučit.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Takže Mastera mám projetýho, teď mám do neděle půjčený Clix. Pak napíšu jak to dopadlo.
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    DUCATIMONSTER: Větší kolo je imo trochu na ústupu.
    Jinak nutno počítat, že doporučeníhodná kolobka bude určitě přes 10k
    A taky se určitě vyhnout těm z obchoďáku
    Z levnějších ok asi kouknout na Yedoo / Crussis
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Ahoj. Tchyně by ráda nějakou kolobezku s velkým předním kolem. Vůbec se v tom nevyznám, tak si jdu pro radu co je má slušný poměr cena/výkon? Případně se nebráním nějaké nabídce k odkupu něčeho, co máte navíc. Přála by si, aby stroj byl co nejlehčí. Díky za nasmerovani.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Šla by na Mibo Mastr vyměnit řidítka za nějaká užší? Jezdím na tom dva dny a nevyhovují mi.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    MIKROM: myslím že spadnout bych z tohohle nechtěl
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    Aeyo - scooter, skates and bicycle in one
    https://youtu.be/uVGBlu-FFUs
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    cokoliv je lepší než kostka
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    MIKROM: Pěkný, i když cena už je 17 bez doplňků.
    Mně by vyhovovala asi tak Sixteen Fold.
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    PREDSEDA: tak twenty fold. Na tu koukám já 😉
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    MIKROM: To nechci z estetických důvodů, větši přední kolo prostě naráží na mé cítění :)
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    PREDSEDA: a třeba Rebela od kostky, ne?
    Jinak taky přemýšlím nad skládačkou, ale pořád jsem nic nevybral a Hillka jezdí pořád parádně.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    XINDLX: Tak to určitě není myšlený tak, že to budeš přemontovávat často. Ta světlost nad silnicí je důležitá u delšího rozvoru. Drhnu teď docela dost často na každý blbý bouli, nebo zlomu chodníku. Světlost mám 40mm a rozvor jen 67cm. Ten Clix má rozvor 110cm, s nízkou světlostí by uvíznul na každém kanálu.
    XICZEK
    XICZEK --- ---
    Jen pro srovnani - ted jsem meril toho mastra a svetlost to ma 37mm (nezatizeny). Sila jeklu je 20 takze vyska naslapu 57mm.
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    KAERO: Jednou jsem někde blbnul na těch silničních kickbike kde ta světlost je počítám ještě níž (ale ty hodnoty přesně neznám) a občas jsem se zasek o nějakej hrbol, takže asi dost záleží kde s tim člověk jezdí, tj. že to nemusí bejt pokaždý výhra, jel jsem s tím kolem hostivařský přehrady kde je asfalt, a kde bych to nečekal. Každopádně mi přijde super že jsou ty možnosti dvou patek, co je ale totálně retardovaný je, že po posunutí kola na jinou polohu musíš poladit i brzdy, popřípadě i blatník. Holt to asi neni myšlený tak že si to přehodíš kdy tě napadne.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Dle stranek kickbike je u te Clix naslap 7,5/10 cm vysoko (svetlost 4,5/7,0 cm). Ja mam napriklad Yedoo Friday a tam je 6,7/8,7 cm vysoko (svetlost 4,0/6,0). A porad mam pocit ze by naslap mohl byt jeste o kapanek niz :)
    Zajimave ze yedoo se povedlo udelat ze pri snizeni svetlosti o 0,5 cm snizili naslap o 0,8 cm. Coz mi behem me jedne typicke jizdy usetri 4 kJ :)
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    XINDLX: U tohohle píší, že to složený drží dobře, jsem na to zvědavý. Bohužel test musím přesunout na příští týden, kvůli počasí. Určitě dám vědět.
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    XICZEK: vycházíš z mylných dojmů

    1)drtivá většina kickbiků má vzadu patku na dvě polohy, takhle koloběžka neni vyjímkou a na fotce je kolo zasazený do tý nižší patky (stupátko je tedy výš)

    2) touhle koloběžkou jsem si zrovna hrál a oni i ty řidítka jsou sklápěcí, takže když je to složený tak je to zrovna hodně ergonomický.. jak moc je voser to furt někde skládat, to nevim
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    SUZANKA: 11cm to snad v životě nikdo nezkoušel používat jinak by to nemohli vyrábět.
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    bohuzel ma od zeme ke stupatku - Světlá výška 11 cm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam