• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTKulturologie
    CLOUD
    CLOUD --- ---
    Frky: Snad probuh ne, co mam zkusenost, tak na FF prijimacky nechodil v obleku skoro nikdo.
    FRKY
    FRKY --- ---
    ten oblek jako vážně?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANTROPOLOGUS: to tak detailne nevim, ja mela prave to srovnani Ecovy beletrie a odborne literatury (mne se mozna paradoxne cetly mnohem lip jeho lingvisticke prednasky, nez Jmeno ruze). Nejaka vrcholna interpretace potreba nebude, spis nejaky aspon trochu fundovany nazor...
    ANTROPOLOGUS
    ANTROPOLOGUS --- ---
    Diky za info. Kdyz uz jsme u tech seznamu literatury, odborna - tam mam predstavu na co se tak muzou zeptat, ale na co se treba ptaj u beletrie? Ctu sice hodne a rad, ale ze bych dokazal nejak uzasne interpretovat treba Kafku to se rict rozhodne neda...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANTROPOLOGUS: ptaji se na neco ze seznamu (vetsinou neco zajimaveho, tzn. treba prevaha jednoho tematu, nejaka zajimava netuctova publikace, nebo ja napr. mela stejneho cloveka - Eca - jak v seznamu beletrie, tak odborne, apod.) & motivaci ke studiu kulturologie & jak vnimas kulturu

seznam ti staci tak 10-15 knizek (kazdy), ale abys o nich byl schopny neco rict...
    ANTROPOLOGUS
    ANTROPOLOGUS --- ---
    2 QUANTI> Je mi jasny ze prehled bych mel mit a tezko se ho naucim, nicmene si myslim ze by mi asi trochu pomohlo zase nekde vyhrabat maturitni otazky a zopakovat si nejaky zakladni veci. A mohl bych se jeste zeptat jak konkretne probiha ta ustni?
    Ptaji se rovnou na neco ze seznamu knih, nebo jeste maji nejake jine otazky? A jeste by me zajimalo jak moc do hloubky u tech knih jdou, protoze treba hegela, patocku, platona, descarta atp jsem cetl cca dva roky zpet kdyz jsem to potreboval k jedny zkousce a nevim jestli o tech knihach dokazu jeste nejak relevantne mluvit, tak resim jestli to vubec psat do toho seznamu. Jestli si tim spis nepohorsim. Mozna je lepsi strategie napsat par knih a znat je hodne do hloubky. Jaky je nazor tech kteri uz prijimackami prosli? :]
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANTROPOLOGUS: moc panu tam nebyva, ale stale jeste je slusnost k prijimackam jit v obleku...

jinak testy jsou predevsim o takovem zakladnim vseobecnem kulturnim prehledu (jak sly za sebou stavebni slohy? v ktere rade peti jmen neni ani jeden literarni kritik? bohove XYZ patri do jakeho nabozenstvi? kdo je povazovan za zakladatele sociologie apod.), takze na to je tezke se nejak - takhle - predem pripravovat, to je, rekla bych, spis celozivotni ukol :]
    ANTROPOLOGUS
    ANTROPOLOGUS --- ---
    Zdravim,
    ty materialy jsou jeste aktualni, nebo uz si je nekdo zamluvil? A o jake materialy se vubec jedna? Mam docela nacteno z FHS ale mam takovej pocit ze mi chybi takovej ten stredoskolskej prehled, hlavne co se tyce historie a vubec spolecenskej ved. A treba primarni filosoficky texty mi asi budou u pisemny casti k nicemu, kdyz v klasickejch dejinach filosofie mam hodne velky mezery. Vubec nevim jak se na tu pisemnou cast pripravit. Ustni me tak nedesi, pokud se budeme bavit o knihach, ale ta pisemna to je zaludnost.
    A jeste bych mel jednu takovou zvlastni otazku - Sli jste na ustni cast prijimacek v oblecich panove? Nerad bych tam byl (pokud se tam dostanu) jako jedinej v obleku nebo naopak v necem normalnim.
    DALIBOR
    DALIBOR --- ---
    MORGAINE: ja myslim, ze je zamyslen Cicero-Tuskulske hovory a dal...coz si uz nepamatuju:) proste jednoduse receno co vsechno spadalo pod slovo kultura - tzn, kulturni pouze jako pozitivní, potom kulturni jako umeni, kultrurni jako vse lidske, atd...je to myslim v soukupovi
    DALIBOR
    DALIBOR --- ---
    tak ještě jednou, minule se to nějak nedomluvilo, nabízím materiály k přijímačkám, kdo se ozve první, toho budou...
    MORGAINE
    MORGAINE --- ---
    vy co to uz studujete, jak by jste odpovedeli na otazku koncepty kultury v prubehu dejin?
    FRKY
    FRKY --- ---
    nesloby hodit nejaky info k tem prijimackam treb na nastenku? diky
    CLOUD
    CLOUD --- ---
    Ahoj, nezapujcila by tu nahodou nejaka dobra duse na zkopceni nebo aspon neposkytla k nahlednuti nektere z minulych pisemnych prijimacek? Dotycne/mu budu vdecny az za hrob.
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    PHRANKY: jj na kulturologii se nevede docházka ;) ..
    A_A
    A_A --- ---
    PHRANKY: dyž budeš chtít, zvládneš bez problému oboje bez přerušení...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PHRANKY: vzhledem k tomu, ze kombinovani studenti meli tentyz studijni plan...
    PHRANKY
    PHRANKY --- ---
    Je studium kulturologie casove narocny? Koukala jsem se na rozvrhy, ale z nich clovek nepozna, jestli tam musi chodit porad atd. Premyslim,ze bych si dala kulturologii k vychodoevropskym studiim, ale zas se mi nechce pak jednoho z toho v prubehu roku nechat.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    LUSY: kdesi hluboko jsou ulozeny informace pro uchazece http://www.kulturologie.cz/index.php?pid=1&rid=1&cid=134
    LUSY
    LUSY --- ---
    SIIMA: Tam jsem koukala ale příjde mi že tam téměř nic není :( Možná se na těch stránkách jen nevyznám ale příjde mi že tam jsou jen informace pro současný studenty... A samozřejmě názor studenta bývá občas dost odlišný od toho co o sobě škola píše :)
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    LUSY: koukni se na kulturologie.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam