• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTKulturologie
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    CHRISTEENA: hele myslim, ze nejlepsi bude, kdyz si das tady v diskuzi vyhledat slovo "přijímačky" apod. Tohle se tady resi celkem pravidelne. Na konkretni veci ti kazdej rad odpovi, ale ty potrebujes vedet vlastne vsechno ;)
    CHRISTEENA
    CHRISTEENA --- ---
    Zdravím, budu se letos hlásit mimo jiné i na kulturologii a tak se chci zeptat na příjmačky (snad to není OT). Z jakých materiálů jste se připravovali(jestli vůbec :)) - na internetu sem totiž našla jen jednu verzi příjmacího testu a pár otázek mě hodně zaskočilo a vůbec sem netušila.
    A ještě, co mají rádi v četbě? Z odborný lit. mám doma různý úvody do sociologie, sociální antropologie apod., tak jestli je zrovna tohle vhodný nebo něco jinýho . A co se týká krásné literatury, tak taky trochu tápu - třeba Eco, Musil? Mám toho načteno dost, ale nevím, co z toho tam dát. Díky moc
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    EVICZKA: myslim, že ministerstvo zahraničí vydávalo takové ročenky, kdy jsou shrnuty vzdy aktualni ceske - nemecke vztahy. Takze hledat po knihovnach...
    EVICZKA
    EVICZKA --- ---
    ahoj, nejaky tip na stranky ci jiny el. dostupny material, ktery se venuje kulturnim dejinam Nemecka? tak nejak v souhrnu? prip. cesko-nemecke vztahy? moc dulezite.. prosim, jestli vite, poradte. dekuju
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    YACHTBEAR: Hele Edo, kde mate povesenej rozvrh nekde na webu nak to nemuzu najit? Zasel bych mrknout na Orient nekdy
    VLASOCKA
    VLASOCKA --- ---
    KALHOTKA: všechny přednášky máme v Celetný
    EVICZKA
    EVICZKA --- ---
    zdravim, nemate nahodou nekdo doma toto?

    titul: Lokální a regionální kultura v ČR
    Autor: Eva Heřmanová, Jiří Patočka
    ISBN: 978-80-7357-347-8

    a nechcete to prodat? ;)
    YACHTBEAR
    YACHTBEAR --- ---
    KALHOTKA: Ahoj, začal ! A přednášky jsou opravdu dobré, kromě kulturologické klasiky stojí za poslech např. Orient a kultura, nebo Antropologie umění, legenda prof. Dvořák aj... Záleží jak budeš mít čas.
    Je dobré se zeptat, zvlášť pokud chceš dělat příjimačky - a někoho z přednášejících budeš mít u komise - projevený zájem zpravidla potěší.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    KALHOTKA: ja myslim, ze pokud na Tebe zbyde zidle v ucebne, tak muzes prijit kamkoliv, pro Tvoje cisty svedomi se jenom prednasejiciho muzes zeptat, jestli tam muzes byt, ale imho to nikdo neresi.
    YACHTBEAR
    YACHTBEAR --- ---
    TUVDEN_NIMA: Na facebooku je skupina kulturologie. Jinak také doporučuji domluvit se přímo s ním.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TUVDEN_NIMA: smutný :)
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    TUVDEN_NIMA: Pokazde chce praci o rozsahu cca 10 stran. Zkouska je po tom o té práci. Takze doporucuju ho nejdriv kontaktovat a domluvit se s nim na tematu. (Alespon takhle to bylo do nedavna. Klidne bych se ho ale na tvem miste zeptal na vsechno)
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    QUANTI: díky. na ty jsem už koukla. dvě jsou aktuálně nefunkční a to třetí vypadá, že tam od února nikdo nebyl.

    už abych byla taky absolvent :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TUVDEN_NIMA: fóra jsou v záhlaví :) já už jsem absolvent, tak ti bohužel nepomůžu (lehce uvažuju na příští rok o doktorátu, ale... to bůhví co se do té doby stane :))
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    A začnu rovnou tady. Co chce Czumalo na zápočet+zkoušku Dějiny kultury I. a II.?
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    Ahoj, jsem na mateřský a potřebuju zas začít dělat něco do školy, trochu jsem ztratila kontakt. Fungujou ještě nějaký stránky/fórum kulturologů, kam se můžu chodit ptát? Díky.
    YACHTBEAR
    YACHTBEAR --- ---
    FAR_IDA: Myslím si, že je určitě dobré se na ní zapsat. Počítají se Ti studijní roky
    - ne obory - na školné to nemá vliv. Mě kulturologie naprosto vyhovuje a nechává opravdu značný prostor pro seberealizaci. Na škole moc nezáleží, spíš na volných místech, kterých pro studenty humanitních oborů není stejně moc. Myslím, že s kult. může být dobré uplatnění např. v rámci Evropských struktur. Před rokem to jako dvouobor nešlo, nevím jak je to teď. A ta atmosféra je tam opravdu fajn !
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    FAR_IDA: To co jsi slysela je pravda. Kulturologie totiz funguje jinak nez jiny obory. Pokud te prijmou uz te nevhodi. Berou te jako kolegu. Davaji ti neuveritelny prostor k vlastnimu sebeprosazeni a podporuji te v nem. Profilace absolventa zalezi jen na jim samem, takze pokud nema o sobe zadnou predstavu, muze ho studium na kulturologii nudit.
    Jinak to co si slysela bylo od lidi, kteri na ni nestuduji, ze jo? ;) Ja mel puvodne dvojobor a nakonec jsem jen na KULT. Byvaly spoluzaci mi zavidi, ze uz jsem v klidu a v pohode si studuju. Na tom druhem te klidne vyhodi i v 4. rocniku (mgr.) a chovaji se k tobe jako stredoskolakovi, ale to je asi taky obor od oboru.

    A pokud byli prijemnejsi tak ver, ze to nebyla vyjimka ale ze takhle to bude po celou dobu studia na kulturologi. Prednasi tam vyrovnani lidi, kteri si na tobe nemusi nic dokazovat ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam