• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORINTINEW AGE
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    RANGDROL: Ano, ale to je myslím na trošku jinou diskuzi. ;-) Ta poznámka o alkoholu a Blavatské byl jen takový ocásek. ;-) Spíš mi šlo o to vymýšlení a fantazírování některých theosofů. ;-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    RANGDROL: :-))))
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    DARUMA:
    ok,dik.podivam se po tom.takových prekroucených věcí už jsem četl víc,budhismus je vdecný na prekrucovani,akorat fakt argument,ze nekdo pil neni zrovna koser.kor kdyz budhismus je plny pribehu o mistrech,kteri pili a soulozili o stosest a jeste to u nich bylo povazovano za znak osviceni-urcite ty pribehy znas;)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    RANGDROL: Přečti si třeba knihu od F. Lenoira "Setkávání buddhismu se západem". Tam je velmi jasně vykresleno, jakým způsobem se například buddhismus (velké téma theosofů) dostával na západ a jak ho různé generace na západě, od jezuitý, přes německé filosofy až například po zmíněnou Helenu Blavatskou, krásně dezintepretovali a překrucovali k obrazu svému (viz ti tajní Zasvěcenci atd.). :-) Myslím, že je tam zrovna i o tom pití.
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    kdyz jsme v te krestansko hipisácké komunite new age:D-videli jste film the secret?
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    LALINA: pritelkyne ma 5 knih od blavatske v rustine,bohozel timto jazykem nedisponuji,takze nemuzu cerpat z techto zdroju,ale bavila me alice baileova
    LALINA
    LALINA --- ---
    RANGDROL: myslím, ze on ne... je jeste zákem .-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    No já to zkoušel se slivovicí, po panáku praktikovat, ale opravdu to není ono .)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    LALINA: az dokazes neco podobnyho jako ona, potom o ni muzes sirit hodnoceni, odsudky a pomluvy.. do ty doby nemas narok :-)))

    Klasika, čakal som, kedy sa niekto vytasí s touto pramatkou všetkých hlúpych argumentov.
    Nemôžeš mať názor na film, kým sám nenatočíš lepší. Nemôžeš mať názor na sochu, ak nevieš urobiť lepšiu. Nemôžeš mať názor na človeka, ak nedosiahneš viac (prípadne nemôžeš hodnotiť opilca, kým nepiješ, vraha, kým nevraždíš atď).
    Zase trepeš z cesty, Lalinka, miláčik, ty schizoidná vizionárka.
    LALINA
    LALINA --- ---
    RANGDROL: pít v rusku vodku je normalni, ne? dlate z toho kdovico..ostatne media a lidi urcitýho vnitrniha naladeni a jemnosti (/nekdy precitlivelosti) nekdy pijou...znam dost takovejch..nejsou to alkoholici, ale pijou...nebo fetujou, hulej...
    pokud teda zijou v hodne hrubohmotným prostredí a pokud maji za ukol bejt v prednich liniích a prinaset nove veci...takovy veci se nedelaji snadno a v jednom kuse bejt konfrontovanej s tuposti stáda.. s oponenty a zastanci strého... bejt v napjatém prostredí , necistém a městském... ty lidi obcas potrebovali (potrebujou) trochu vypnout...
    je neco jinyho bejt lamou nekde v himalaji, v prirode a zabejvat se pokojnyma vecma,... to se neda srovnavat...
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    LALINA:
    treba daruma dela neco podobnýho jako ona a po vecerech popiji mezi meditacema fernet:)
    LALINA
    LALINA --- ---
    DARUMA: to je porad jedna pani povidala... musi být nutne ten, kdo prolomí staletou barieru katolicismu a vnese do sveta zarodky novéh spirituality nesvazane s katolíky a vsím tím starým, musí bejt nutne svata socha?
    nikdo z ni nedela svetici, ale to, co udelala, bylo v tomhle svete potreba udelat... nehodnotim, jestli to cely bylo dobry nebo cely spatny a nehodnotim jeji osobni kádrovej profil... neni moje mama ani ucitel a i kdyby byla.. i nekteri východní mistri byli kejkliři a pili,...aby ukazali svejm sesnerovanejm a zadrhnutejm megahledacum a uctivacum, zac je toho v zivote loket .-))

    az dokazes neco podobnyho jako ona, potom o ni muzes sirit hodnoceni, odsudky a pomluvy.. do ty doby nemas narok :-)))
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    DARUMA: tos vzal kde s tou vodkou,ze bych si pocetl;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LALINA: Pros.
    LALINA
    LALINA --- ---
    PALEONTOLOG: prosím???

    jeste jsem neco ti chtela napsat k tomo kanalizování, ale koukam, ze jsem se omylem zacala bavit s nejakym primitivem. od toho jdu pryc.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    LALINA: AD theosofie....například taková Helena Blavatská byla celkem slušná šejdířka dle mého názoru. ;-) Nejprve dle svých slov komunikovala s neviditelnými Mistry z Egypta, poté se zase přeladila na neviditelné Mistry z Tibetu.......a když k tomu připočítám to, že se často a ráda napila vodky a také například lhala o své návštěvě Tibetu, tak teda nevím nevím....:-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LALINA: Dost keců, proč by měla být ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    PALEONTOLOG:

    dokonce si ani nemyslím, že by syntéza byla nějakým přirozeným úkolem pro nějakou bytost zpracovávající informace. Proč by měla být ?


    ano neni... pro dnesní dospěláky , specielne muze takové ty hodne muzské opravdu tento zpusob zpracovavani informaci prirozeny neni... ale vyvoj jde dal...
    jako by ses ptal, jestli pro stredověké vedce bylo prirozene pouzivaní pocítačů, vnimani abstrakce a virtuality , multitasking a jiny vymozenosti dneska a dnesniho zpusobu mysleni...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LALINA: To je moment, kdy jsem si dělal legraci a načrtl jsem, jak odlišný, ale užitečný pohled na systém poznání člověk může mít. Ty pičko.
    LALINA
    LALINA --- ---
    PALEONTOLOG: promin, ale ja ti fakt nejak nerozumim...
    Já bych chtěl, aby můj duchovní systém ochránil můj kmen a aby se děti mého kmene naučily, jak si vybrat dobrého šamana, až odejdu.
    tohleto teda neni z tebe, ale nejaky medium ti to naseptalo? Zeby taky Claven? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam