• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORINTINEW AGE
    LALINA
    LALINA --- ---
    FORINTI: jo aha... tedko jsem se koukla jeste jednou :- je to trochu taky neporozumeni:
    napsalas :
    Pokud ty sama chceš potkávát lidi, kteří mají jiný názor a stojíš o to jim jejich názor vyvracet, tak je budeš potkávat...

    ja jsem napsala, ze o to nestojim...tedy o to vyvracet jim jejich nazor.
    Ty sis to vylozila tak, ze nestojim o to je potkavat...
    no takze takhle: ja nestojim o to jim cokoli vyvracet...ale potkavam je - tady nebo venku... a ucim se k nim nejak chovat....nevadi mi je potkavat bezne- trochu mi prekazej tady v tom klubu ....tady by to podle meho nazoru mohlo bejt jako workshop a ne arena..tady je to pro me akorat tak rusivé..ale co, takovej je zivot a clovek se pres to prenese, zejo .-)

    drive jsem plejtvala silama proto, abych takovejm lidem vysvetlila, ze jim sdeluju jenom svuj nazor a jejich jim neberu (akorat jsem se ozvala, kdy ten svuj cpali jinejm lidem jako by to byl zakon (hlavne teda u buddhistů)
    vetsinou to stejne nepochopili, protoze me soudili podle sebe .-)

    potom jsem se jim snazila jim vysvetlovat, ze to, že s nima nechci diskutovat, neznamena, ze nemam argumenty a jsem zbabela a podobny nápady...

    tedko uz jim jen popreju dobrej den a hotovo:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    FORINTI: vim, ale porad jsem sipse pro vyrovnanost a vyváženost, nez pro jednostrannost... čakrovat si, že nebudu potkavat lidi s jinym naorem a jenom samy dobráky, jako jsem ja, je imho mimo tao.. mimo proud... universum stoji na obou polech obema nohama stejně..
    dále: setkání se stínama (at uz v nas nebo kolem nas) nás posunuje, uci a rozviji... v prostředí skleníku, kde je jenom samej pozitivsmus, lidi brzo stagnujou a hnijou...to neni o nicem
    Jiste, kdyz clovek jiste veci v sobě buduje, potrebuje klid a chranené místo (viz kláštery asramy a pod) ale pokud ma uz nejaký základy, mel by vyjít zase ven, do sveta, protoze svet potrebuje tvoje príjemný záření, a nejvic pak ti, kdo ho sami nemaji...
    svetlo ma jít do tmy, k cemu je baterka na dennim svetle?
    LALINA
    LALINA --- ---
    ECLECTICA: promin, ale ty porad jedes v tom omylu, že TADY v tom klubu je zasadni vecí nejakej názorovej střet...
    jak uz jsem rikala, jsou tu jiny kluby a pokud mas potrebu lidem vyvracet jejich nazory, muzes to delat v pomerne velkem mnozství klubů...
    ja jsem tady (a ne jinde) mimo jine práve proto, ze me nezajimaj nazorový střety, (který jsou v tomto smeru pro me ponekud zbytecny a nikam nevedoucí) ale (spolu)práce.

    a saskra. nemela bych psat "nezajimaj" , co? ach jo, ta cestina s tema záporama:-)))
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    LALINA: Positive attitude, pozitivní přístup tak jak je už léta prosazován v USA, má své pozitivní ale i negativní stránky (lidi kumulujou své problémy, aniž by se svěřili a pak už si to musí zaplatit:-) u psychologa)
    s tím souhlasím

    jen mikro poznámečka: Ale to o čem mluvím já, má sice dost podobné pojmenování, pozitivní přístup, ale je to trochu jinde. Prostě nejde jen o tzv. Pozitivní afirmace. Ale to víš:-)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    MORPHLER:
    jeste na neco jsem prisel,ja tam totiz vnímam nejaky spojeni,kdyz vidím eckharta-nevnímám jenom slova,ale cítím i vnitřní radost a má esence září jak malýmu dítěti a trochu mě to brnká na tu indigovou strunu,jak jsme se nedávno bavili;)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    hele, ja uz mlcím....;-)))))
    reknu jedno slovo a hned uz z toho je MOJE OSOBNI ZIVOTNI MANTRA (nestojim), díky který se mi v živote hromadej lidi s opačným názorem .-)

    reknu primer k stylu myslení a uz z toho je hnedle muj stereotyp o americe ...jo, povazuju ameriku (USA) a jeji lid za takovej hrr, hurá a jupííí...za mentalne hodne mladej a nevyzralej, (ale díky tomu se tam může darit i uplne novejm a prevratnejm vecem, to jsem si vedoma)
    a casto ten postoj keep smiling vede chudáky smilíky az do depresí a psychoz..(no to jen na vysvetlenou)


    co kdybyste oba vzali moje slove trochu... jinak? ;-))
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    ECLECTICA: ale samozřejmě, že mám nějakou svoji vizi a protože něčemu věřím tak to tady logicky prezentuji. Tak jako Lalina, Rangdrol, a všichni kteří sem přijdou mají nějaké svoje přesvědčení, a pokud se to nějakým způsobem váže k NA tak jsou samozřejmě na správném místě. A logicky asi budeš psát o tom, co tě zajímá a co ti přijde zajímavé ne?
    Jenže ty opravdu všechno co s NA souvisí neguješ. Proto se ptám, je něco co ti můžeme nabídnout, nějaké téma v souvislosti s NA které bychom ti mohli nabídnout, abychom ti udělali radost?
    Protože mám dojem, ža zatím si tady toho moc nenašla, co by tě nějak oslovilo. Jenom vyhledáváš příspěvky na které pak napíšeš negativní recenzi:-))
    Samozřejmě moje taky, protože když tě popuzují je to logické.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LALINA: mas zajimave stereotypy o americe... takove otevrene a pozitivni... :)

    RANGDROL: super. me zatim nijak nezaujala (presneji zatim ani nevim o co v dane knize jde), tak snad jestli hodis pak strucne jak a proc (jestli) stala za to..
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FORINTI: ... a co kdybychom to obratili? tobe moje prisvevky vadi, protoze ti narusuji tvoji vizi ;)

    Jak uz jsem psala, nazorovy stret je podle me casto obohacujici zalezitost. Nebo si svet predstavujes jako misto, kde spolu vsichni ve vsem souhlasi?
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    LALINA: nestojím o to potkávat lidi s opačným názor než mám já, nestojím o to potkávat lidi s opačným názorem než mám já, nestojím nestojím....:-)))
    Does it ring the bell?:-))))
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    ECLECTICA: nevypadá to, že tě zajímá fenomén NA, vypadá to, a to opravdu ze všech tvých příspěvků, že se snažíš uchránit svoji vizi před tím, aby se naopak čímkoliv z NA nenakazila.
    Opravdu to neber jako urážku, ale na mě to tak působí. Snad úplně všechno co jsi napsala je takto zabarvené. Takže co tedy vlastně hledáš a chceš tady najít? Asi špatný klub.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FORINTI: opomenu ten maly myslenkovy skok a rovnou odpovim.
    1. protoze me zajima fenomen NA.
    2. protoze si vybiram, cemu budu venovat svou pozornost a co prijmu za sve. a taky protoze se mi libi :))
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    MORPHLER: já sem se díval asi na pět dílu;)je fakt,že je to hodně zdlouhavý,ale občas tam je nějáká perla,co stojí za to.možná je to ale jenom pro mě zajímavý,já osobně jsemm z toho měl moc dobrý pocit a tu knihu pro sebe v tento okamžik cítím jako důležitou,taze si ji pujdu koupit.je to o mém vnitřním vedení;)))
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    LALINA: Nauč se perfektně Aj ať můžeš posoudit a zhodnotit sama. To je asi nejlepší alternativa. Já se sice o překlad snažím, ale nemůžu překládát 75 minut....takže je to vždycky jen vytržený kus.
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    ECLECTICA: V tom případě nechápu 2 věci. Proč navštěvuješ tohle audítko a proč má nick ECLECTICA.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    RANGDROL: ktere z nich to jsou. me to prestalo bavit uz behem prvni casti. televizni sou plna obecnych kecu o nicem (mluvim o te casti s lidma pres skype)... pro televizni sou asi dobre, ale me to dost nudilo...
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    kazdopadne pro lidi s anglictinou doporucuji zhlednout ty díly s eckhartem-je to fajn
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FORINTI: dekuju za nabidku, ale ja jsem s tim, jak ziju, dostatecne obeznamena a sama si vyberu, s kym se o reflexe, ktere se ho tykaji, podelim.
    LALINA
    LALINA --- ---
    prijde mi to trochu moc americky...takovy to roztleskavačský huráááá
    podle me by se clovek vzdycky mel vedomne pripravit a normalne pripustit, že "tam venku" bude potkavat všelijaký lidi....a jak se k nim chovat

    jinak potom bude mezi nima jako spadlej z višně...a hurá na kanape k psychoanalytikovi(terapeutovi)..jak je v Americe zvykem ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam