• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    AETHER
    AETHER --- ---
    BIRK: No a kde jsi nakonec byl v Pyrenejich? :)
    BIRK
    BIRK --- ---
    zrovna jsem na caminu del norte s tim ze se vlacim s krosnou ktera je narvana jeste z predchoziho vejletu z mesicniho treku v pyrenejich...vsichni uplne valej oci co to mam za vybavu hehe....nosej si ty svoje pidi-mini batuzky a nechapou...no neni ani divu kdyz nemaj esaky atd...ciste par oblecku no ale narozdil ode me taky nespej venku...pekne z albergie do albergie...ehmmm to nechapu
    AETHER
    AETHER --- ---
    HARKONEN: my jsme stopovali celkem v pohode, ale pravda po N-260, tj. uplne na severu

MUTEK
    MUTEK --- ---
    REVAN: no prob :-). chapu, ze si obvykle na takovou cestu nalozis co nejmin. ale kdybych ho nechtel vlacet, tak se neptam ;-)
    REVAN
    REVAN --- ---
    MUTEK: Jo promin, v listopadu už takovej hic nebude :) Tohle jsem nějak přehlédl. :-)
    REVAN
    REVAN --- ---
    MUTEK: Stanovat? Ty chceš s sebou vláčet stan v takovém horku?
    Pod širákem se dá spát všude, se stanem asi ne všude, ale když se odklidíš kousek z cesty, nikdo tě tam nenajde a hledat nebude.
    MUTEK
    MUTEK --- ---
    da se snadno stanovat nebo jde vetsinou o pole a soukrome pozemky?
    MUTEK
    MUTEK --- ---
    tak ja jedu taky. bohuzel az v listopadu..
    ULTRAFIALKA
    ULTRAFIALKA --- ---
    nevis prosim te, jak je to s albergues na camino de portugues? pry jsou az od Porta.. potrebuju to nejak zjistit, jedu zacatkem srpna.za pripadnou odpoved vrele diky!
    SHARQUITA
    SHARQUITA --- ---
    HARKONEN: jasne, nebyla jsem (a nejsem) ve Spanelsku poprve, studuju hispanistiku na UK:)
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    MIGHT: Hm tak sem to ani nedokoukal, moc mě to nebavilo a bylo to o caminu portugés..
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    HARKONEN: po tech letacich se budu urcite divat ...diky
    HARKONEN
    HARKONEN --- ---
    SHARQUITA: Jen bych chtel podotknout, ze od dob Franca se ve spanelsku stopem nejezdilo, tudiz na to nikdo zvyklej nejni. Je to otazka jakesi otevrenosti modernimu ziti, kdyz te nekdo vezme.
    HARKONEN
    HARKONEN --- ---
    TLACHAC: Rozhodne bych ti doporucil jit na sever do Muxia, nebo se jit podivat po pobrezi smerem na jih. Na jiznim vybežku cap finistere se nachazi stary hrbitov de nuestra segniora Maria, kde naleznes kamenne desky s napisy, ktere ti mohou prozradit mnoho i o tobe samem, ale hlavne o ceste samotne. Po ceste je jinak drtiva vetsina dulezitych mist umyslne usetrena poutniho navalu a tak je dobre jit s otevrenym srdcem a ocima - a snad se i dozvis o necem navic. Ve finistere ma jeden kamaad dum, kde nechava poutniky bydlet za malou dotaci - dobrovolnou... Blizsi info poskytnu komukoliv, kdo bude temer u cile a ozve se mi. Rozhodne jsme roznesli letaky po vsech albergues od Burgosu do Santiaga. Jmenuje se miguel.

Jeden z nazoru jednoho poutnika, ktereho jsem dovedl do Valello de silencio pobliz Ponferrady je, ze tam prave je konec sveta. Mimojine stoji za den cesty, kdyz spatris nekolik tisic let stary Tis, ktery svou vitalitou a vyskou a mohutnosti predci vsechny stare stromy, ktere jsem doposud videl. Je toho fuuuuura... Buen Camino - Ultreia Siseia...
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    TLACHAC: ja sem ve spanelsku stopoval v pohode, proste jak te stve ze stojis 3hodky tak to musis vytesnit a vydrzet:) ale vetsinou dobri lide a moc sem necekal. Samozrejme, zasekat na stopu se da vsude, ale ve spanelsku, na rozdil od italie, bych to nenazval pravidlem.
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    HARKONEN: ve Finisteře je dobré úplně skončit a vrátit se? nebo stojí za to se v té oblasti někam podívat či toulat dál (jasné že dál na západ už to nejde :) )?
    REVAN
    REVAN --- ---
    TLACHAC: taky jsem stopoval v dobe 6-10 let zpátky, ale tuhle dobu už si můžeš vážně tak akorát připomenout :( Vystát až hodinu u silnice nebylo příjemné, ale ještě to šlo. Co jsem zkoušel nedávno párkrát stopa, tak jsem to většinou po dvou hodinách zabalil. mluvím tedy o stopu u nás v čechách - lidi jsou teď víc sobeký a nedůvěřivý. To bylo takové postesknutí :(
    Po Evropě to snad ještě jde normálně. I když Španělé prý nejsou zvyklí na stop. Já jsem jel zpátky s jednou skupinou z křesťanské komunity, co tam měli mikrobus. Ty jsem ale nestopnul, přidal jsem se k nim už cestou a část Camina jsem šel s nimi.
    HARKONEN
    HARKONEN --- ---
    Já bych si za cíl zvolil ne Santiago, ale Finisteru... V Santiagu je příliš mnoho turismu... ve Finisteře, alespoň pocítíš, že tvá cesta končí. :)
    SHARQUITA
    SHARQUITA --- ---
    TLACHAC: Spanele nejsou zvykli brat stopare, ale delaji samozrejme vyjimky, ja mam zkusenost dobrou, ale zase jsem holka...to taky hraje urcitou roli a my jsme tenkrat byly dve. Na druhou stranu si myslim, ze oni na poutniky dost daji a na "Camino" jsou patricne hrdi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam