• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    Prosba - mohl by mi nekdo zapujcit pruvodce na Camino del Norte? (ne na cestu, jen na procteni) na netu nejsdou uplne vsechny podrobnosti co bych chtela :)
    Diky za info
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    HARKONEN: v pulce dubna me tam ocekavejte :))
    HARKONEN
    HARKONEN --- ---
    Jedno varovani, pro ty, kdoz jsou az do Finistery... Casa Miguel... Neplati dane, vsecky penize utraci za hasis a nabizi poutnikum kurzy reiki, ktere jsou zcela fiktivni. obcas, je-li poutnik muz, uctuje 100 E, ale je-li poutnik devce, nebo jsou-li par, je to zdarma...
    Taky se prizivuje tim, ze dopravuje poutniky s pomoci sveho kamarada, ktery mu zrovna jako nahodou zavola, ze jede do Santiaga a uctuje totez, co autobus. Pozdeji se deli o penize. Taky tu koluji famy, ze okrada sve hosty... Tak pozor!

Bohuzel Camino je ted preplnene nepravymi mistry ruznych spiritualnich nauk.... Kazdemu, co jeho jest, ale vseho moc, skodi.... I caminu.
    HARKONEN
    HARKONEN --- ---
    Zatim se tu zjevili dva kluci z Brnenskeho kraje... Bratri... Jinac Cechu velice po skrovnu... Copak se unas tak malo hresi, ze neni treba putovati? Animo! A caminar... chicis Y chicas checos.... Hasta Luego!
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    HARKONEN: Buen!
    HARKONEN
    HARKONEN --- ---
    Hlasim, ze jsem jiz dva mesice zpet na Caminu... Varuji pred tim, ze kazdeho jeho historie predchazi od okamziku, co ucinil prvni krok smerem k Santiagu ... Fistere...
    Preju stastnou cestu a jestli nekdo touzi po skutecne aktualnich informacich... Jsem zde... Momentalne Ve Fistere...

Ultreia!
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    tak uz mam koupene letenky...praha-londyn(easyjet) Londyn-santander (ryanair) ceny hezke, pak sice zapocitane jeste batoziny...(u ryanair jsem se na to vykaslala, buhvi co mi napocitaji :)) Celkova cena nakonec 3000 na osobu na jednu trasu. Zpatecni budu resit snad nekdy pozdejc

DOOMBRINGER: jo, taky me to napadlo, uvidim, zatim nas laka severni cesta, ale az budem tam, rozhodnem se
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    SELLIGAN: A je problem ze Santanderu nekam dojet busem? Ty sou ve spanelsku za par penez.
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    SELLIGAN: everything gonna be allright :) ...
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    DOOMBRINGER: tj pravda ze me ten bus v dobe kdy sem tam jel stal asi 2000 jednosmerna! ale vim ze letenky a nasledny srani se z barcelony/madridu do sjpp by me vyslo ejste draz. ale logrono je neco jineho .) ..
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    MIGHT: Samozrejme, ze se da jet i busem.. Ale asi bych na tuhle vzdalenost volil spis leteckej spoj, kterej vyjde dokonce i levneji nez bus.. Ale kazdemu, co jeho jest.. ;-)
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    DOOMBRINGER: Já jel Praha -> Bordeaux busem -> pak načerno do Bayonne tam sem přespal v nějakym odstavenym vlaku -> je tam hendka vedle nádra díra v plotu na odstavný nádraží takže pohodička a pak ráno za pár eu takovym malym vláčkem do SJPP, ale ty říkáš z LOGRONA vid tak to leda z bAyonne pres bilbao do logrona neco poejde asi ...
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    SELLIGAN: ja cestu resil letecky ... napodzim jeste existovala linka Brno - Girona a pak uz autobusem do Barcelony a Logrona. i cesta zpet se da vymyslet pres nizkonakladovky at uz primo ze Santiaga ci Madridu. my leteli ze Santiaga pres Pariz a bylo by to bezchyb, kdyby to ta spanelska nizkonakladovka neposrala a nenabrala takove zpozdeni, ze nam uletelo letadlo na prestupu takze s Parize uz bylo potreba cestovat po zemi :)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    SELLIGAN: Doufam ze tam jedes, aby ses odnaucila stezovat si.. ;-) Jinak s RyanAir za par € letenka :

a) Praha - Londyn - Santander (2 x 2,5€ + RyanAir poplatky). A pak uz dojedes autobusem.

b) Praha - Londyn - Pau (nebo Biaritz) (2,5€ z Prahy do Londyna + 29€ za let z londyna + RyanAir poplatky)

c) Bratislava - Girona. (25€ + RyanAir poplatky) A pak uz dojedes autobusem.
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    SELLIGAN: já sem schválně zkoušel zabalit vše potřebné a povedlo se mi to zabalit do 28L batohu potom co sem se vratil z camina :-D sel sem to s 65L no ... asi takhle. http://might.fotopic.net/p46184113.html
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    TLACHAC: no, ja se tu placam v doprave, neumim najit nic rozumneho jak se tam dostat a docela me to desi.Nemuzu stravit 3 dny v autobuse (s mou kinetozou by to pekne vychytali)
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    SELLIGAN: 20km denně je zbytečně málo. teda teď pozor, nechci tě nutit utíkat a neuzit si putovani jako takove, ale znam to jake je byt omezen dovolenou. tedy pokud neplanujes vylozene na nejakych mistech zustat, ale porad pomalu jit, tak muzes pocitat s tim ze 25 km denne je uplne v pohode. po rozchozeni i 30. my s pritelkyni...sli nejmene 24 a to tehdy kdyz jsme pak odpoledne chteli nekde pobyt a prozkoumat to tam. prumerne neco malo nad 30 a vyjimecne i nad 40 km. kdyz nas nezaujala krajina a nechteli jsme zustat ve velkem meste. a to jsme to nijak nedrtili a vcellku si to uzili a prozili...
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    TLACHAC: no ja se vidim tak max 20 km denne takze to stejne budu muset zkratit pac nebudu mit dovolenou
    Na konec sveta chci taky, ale jsou to 3 dny navic, tak to doufam postiham
    MIGHT: diky moc
    obema

mam 60 l batoh, ale premyslim si sehnat mensi...nemluve o trekovem obleceni at je to co nejfunkkcnejsi a hlavne nejlehci
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    SELLIGAN:
    batojh sem zacinal na 22kg a koncil sem okolo 12kg :)
    prvních 100km v pohorách a pak sem přehodil na sandály - Keen newport H2 a luxus
    bez vařiče - i když spíš venku můžeš si jít do ubytovny celkem v klidu uvařit/vykoupat se
    trekový hole sem měl - v kombinací se sandálama sem měl stabilitu i v horším terénu
    měl sem alu ale možná bych dal kari ...
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    oj ono uz to dvanact dni neni letos...ops
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam