• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    TLACHAC: no ja se vidim tak max 20 km denne takze to stejne budu muset zkratit pac nebudu mit dovolenou
    Na konec sveta chci taky, ale jsou to 3 dny navic, tak to doufam postiham
    MIGHT: diky moc
    obema

mam 60 l batoh, ale premyslim si sehnat mensi...nemluve o trekovem obleceni at je to co nejfunkkcnejsi a hlavne nejlehci
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    SELLIGAN:
    batojh sem zacinal na 22kg a koncil sem okolo 12kg :)
    prvních 100km v pohorách a pak sem přehodil na sandály - Keen newport H2 a luxus
    bez vařiče - i když spíš venku můžeš si jít do ubytovny celkem v klidu uvařit/vykoupat se
    trekový hole sem měl - v kombinací se sandálama sem měl stabilitu i v horším terénu
    měl sem alu ale možná bych dal kari ...
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    oj ono uz to dvanact dni neni letos...ops
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    SELLIGAN: putoval jsem letos zari/rijen (pro představu 23 dní chuze, z Logrona pres Santiago, Finesterre do Muxie). kombinace sandaly + pohorky me osobne vyhovovala (jen to chvili trva nez po sundani pohorek rozchodis kotniky), trekove hole jsem vzal, ale nakonec jsem je nechal v batohu a sel s vetvi co jsem nasel u cesty. obcas jsme spali venku, obcas v ubytovnach, takze bez varice, jen o studené stravě, teplou občas v ubytovně ci restauraci. co nemas to nepotrebujes :)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    tak nakonec muzu jet jen od pulky dubna do pulky kvetna. Nekde jsem nasla, ze v dubnu byva 12°C. Uz ted se tesim jak budu mrznout. O spani venku nemluve

moje kondicka (astma) a kolena taky nic moc...ale rozhodla jsem se to prezit

Myslite, ze by jste mi mohl nekdo do posty napsat co jste sebou meli, co se vyuzilo, co naopak bylo zbytecne tahat?
    chtela bych se vejit tak do 10-12 kg...
    porad resim jestli pohorky+sandaly
    porad resim jak spat venku a jestli si brat lihovy varic :)
    jestli brat trekove hole
    jestli alu nebo kari...

beru jakekoli info, uz se mi to blizi a chci se co nejlip pripravit
    moc dekuju

REVAN
    REVAN --- ---
    KATHY_:
    šel jsem asi 35dní, spal venku, jedl co jsem našel v přírodě - když nic, (často) tak koupil. Cesta stopem, to je vlastně dalších 5 dní. Vyšlo mně to na cca 7 tisic.
    Pojal jsem to jako pouť. Pojetí typu výlet přijde dráž. Pojetí typu dovolená nejdráž. :))
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    TOMVYN: tak to me uklidnilo (i kdyz ja nejsem zadnej sportovec)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    KATHY_: jakto ze posune????
    TOMVYN
    TOMVYN --- ---
    SELLIGAN: tak mam pocit, ze to fakt muzes hodne srazit ty finance, a vetsina lidi za mesic zvladne cely Camino, nebo se da zacit nekde bliz.. Ja sel z Burgosu, protoze jsem mel jen 3tydny, resp.20dni volna, kdyz jsem odecetl dny cestovani, tak to hodilo 17dni.. a i tak to stalo za to.. Mesic je naprostej luxus..
    KATHY_
    KATHY_ --- ---
    TOMVYN: Jasný ono se to stejně celé posune, takže ve finále půjdu nejspíš sama a to někdy na začátku června.. Takže mám dost času na to našetřit.. Sice se mi ten posun nelíbí, proptože jsemse moc těšila, ale zas alespoň budu mít dost financí..
    TOMVYN
    TOMVYN --- ---
    KATHY_: hehe.. kdyz jsem mel hluboko do kapsy-asi 4roky zpatky, tak jsem sel s 30ti kilovym baglem, mraky jidla ssebou a vyslo me to myslim na 10tis(i s busem Barcelona->Burgos a zpatky Finisterra->Santiago->Barcelona.. vracel jsem se dom s 2.30EUR v kapse ;o))-fakt, ze jsem sel jen z Burgosu..
    minulej rok uz to bylo za skoro dvojnasobek (myslim ze to bylo 17-18)-ale to jsem si taky po ceste neodeprel pivko skoro na kazdym miste (jidlo jsem ssebou nemel, ale kupoval a jedl jsem hodne levne).. (opet jen Burgos-Finisterra)
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    SELLIGAN: Tyjo mesic tak to si to dej tak z pamplony aby to byl ov klidu .. to sou ty 3 dny no ...
    KATHY_
    KATHY_ --- ---
    SELLIGAN: No to není uplně nejlepší.. Nahnala si mi špatný pocit.. Takže nejdeš?
    SOLIVAGANT
    SOLIVAGANT --- ---
    kolem 30 tis i s nějakejma novejma hadrama - termotrička, sandále a tak. takže asi kol 24tis i s dopravou? měsíc a půl na cestě, spaní pouze venku.
    KATHY_
    KATHY_ --- ---
    MIGHT: No uvidíme.. Já jsem to totiž počítala s kamarádem, který šel minulý rok a vyšlo nám 26 000 takže se mi lehce podlomila kolena.. Ale tak snad to nějak půjde srazit
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    KATHY_: no spánek byl tak 0-5Euro asi pro mě ... Jídl otaky nalevno, dá se dojíždět co nechají poutníci z předchozích dní ;)
    KATHY_
    KATHY_ --- ---
    Ok děkuju moc:)
    BIRK
    BIRK --- ---
    to je strasne individualni...
    jednoduchy pocty cesta, limit na den, kde chces spat = tvoje cena
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    ale ztratil sem bundu a tak a jeste sem byl v madridu a kouřim a piju .. možná spíš 17.000
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    asi 15.000
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam