• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    Camino de Santiago

rozbalit záhlaví
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    MIGHT: souhlas, ale to uz myslim vetsina dele putujicich poutniku neresi :)
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    Posledních 100km před santiagem se ale "frontě na compostelu" vyhnout nedá :) ..
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    ja putoval ted v zari/rijnu. prvni dva dny jsem byl prekvapen kolik je tam lidi. ale brzo jsem to prestal resit. navic oni opravdu vseci vyrazi rano v podobny cas a stejne tak brzo skonci. navic postupuji dle svych pruvodcu, chodi tak cca 25km a spi ve vetsich mestech ci popularnich ubytovnach. v momente jak zacnes putovat i odpoledne, ci se dostanes mezi dve vlny poutniku (tim myslim, budes o neco dal nez ti co s tebou rano vysli a zase nedojdes ty dalsi) tak bud a) nepotkas vubec nikoho nebo b) potkas nekoho kdo stoji za to :) A kdyz pujdes dal za SDC k mori ci dale do Muxie tak budes rad ze vubec nekoho potkas :)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    ATOMIKS: heh to jsi me moc nepotesil - prave jsem si rikal, ze pristi rok bych sel...

ted jsem se o tom bavil s kamaradkou a ta me prekvapila otazkou, proc chci jit zrovna tuhle cestu - proc ne jakoukoliv jinou...jedna vec je podpora znaceni po ceste, ubytovny a tak...ale tech lidi byva asi na ceste do santiaga dost co vas tak posloucham...jeste popremyslim, popatram...mozna by nebylo spatne zvolit uplne jinou cestu - nechci to jit z nabozenskych duvodu, takze by mi teoreticky mohlo byt uplne jedno jestli je cil Santiago nebo jestli vubec nejaky cil je...stejne bych tam sel kvuli te ceste a ne kvuli Santiagu samotnemu...
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    UNREALONE: zrovna ted jsem na camino frances, prelidneno tu neni, tak dvacet tricet lidi v ubytovne nejvic (ve velkych mestech). ale treba ted jsem v castrojeriz a je tu se mnou zatim jen jeden ital. smerem k letu je to horsi a horsi, neco jak gausovka a v breznu je to zatim ta jeji spodni cast, v dubnu to uz jde nahoru, v cervenci a srpnu je maximum (1600 poutniku denne??? - v sjpp jsem videl graf kolik denne zacina lidi, tak se snad da najit i nekde na internetu).
    pristi rok je ano sancto (presny nazev nevim, kazdopadne den svateho jakuba pripada na nedeli a to je ta prava svatojakubska fiesta) a to tu bude meganarvano.
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    UNREALONE: Já šel Cam FR v září 07 a bylo tam docela našláplo, ale po čase sem to začal řešit nespaním v provařených "průvodcových" městech a vyrážet mimo hlavní tah (cca 7-8ráno) ... bud brzo ráno( v 4-5) nebo naopak dopoledne ... Většina lidí tam má tendenci dojít a ve 2 už být v Albergue ... takže tak, ale co sem koukal na statistiky tak počet poutníků exponenciálně roste ... :)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    ATOMIKS: sel jsi tu francouzskou cestu? jak to bylo s "provozem" - nebylo tam prelidneno? teda...rad na ceste poznam zajimave lidi, ale aby to nebylo zas moc...planuju to bud nekdy z jara nebo na podzim, aby uz se dalo prespavat v ubytovnach, ale aby to tam nebylo jak na Vaclavaku :-)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    UNREALONE: 30 dni, plus minus, denne tak kolem 25 km, je to 774km. existuji pruvodci, ktery maji camino presne rozsekany na 30 dni. doporucuji spis jinou sezonu nez leto.
    EZOTEREZKA: sama holka je v pohode, i ted jich je tu dost
    BIRK: confraternita pro 2009 rika, ze v municipal alberk v leonu stoji 4eura. nekdy se myli, obcas se ty ceny zvedli o euro, dve..
    BIRK
    BIRK --- ---
    jsem se chtel zeptat jak je to s ubytovnama v oblasti Leon? porad plati 3E/noc ?
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Ahoj, nevim jestli mi to vyjde letos, ale nejpozdeji pristi rok bych chtel taky vyrazit...
    Jak je to s casovou narocnosti? Za jak dlouho se da rozumne zvladnout cela camino frances (ze Saint-Jean-Pied-de-Port)? Nemam predstavu kolik clovek muze ujit za den...taky bych nechtel aby to byl nejaky rychlopochod jen proto abych to stihnul. V praci mam rocne 20 dni dovolene...mozna by se dala vyjednat nejaka neplacena, ale to jeste poresim. Kdyz na to bude cas, tak jsem ochotny obetovat i vic casu, ale obavam se, ze o moc dele nez na mesic me z prace nepusti...
    Zatim budu optimisticky predpokladat, ze stihnu celych 770 km nebo kolik to je...kdyz zjistim, ze by to neslo, tak to holt nejak zkratim...
    EZOTEREZKA
    EZOTEREZKA --- ---
    chystam se do Santiaga, poradili byste mi nejaky dobry typy??? btw, pravdepodobne tam pojedu sama holka? je to v poho? mela bych se neceho obavat?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BIRK: Za dobu co sem tam byl sem nenasel jednotnej vyhledavac, jako tady idos.cz tady. Muzes hledat na strankach renfe vlaky a na strankach autobusovych spolecnosti (alsa, ...) busy.
    BIRK
    BIRK --- ---
    ahoj tkaovej dotaz...jak a kde vyhledavat pozemni dopravu ve spanelsku (vlaky, busy)

dikec
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    SELLIGAN: bien .o) ja umim devet lekci sp pro samouky, ktery uz jsem davno zapomel a delam tu anglicko sp prekladatele .o))

BIRK: muy bien, kdysi davno to byl docela marast jit, jedna vybledla znacka kazdych pet kilometru schovana dole v krovi..

to s tou bundou a kulichem beru po logronu zpet.. .o) rano je chladneji, jinak totalni slunecni lazne, nechapu jak to lidi muzou jit v lete. zdravim ze santo domingo de canzada. je tu fakt vyborne .o))

HARKONEN: toto camino koncim v leonu, jsem ponekud limitovan.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    HARKONEN: jj, finisterra je muj hlavni cil
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    HARKONEN: A ty ve Finistere děláš v nějaké Auberge či tak ? ... Obecně předpokládám, že si na "Caminu" už strávil kus života ...
    HARKONEN
    HARKONEN --- ---
    ATOMIKS: Tady ve Finistere je teploucko uz nekolik tydnu... Vrcholi tu jaro v plne parade... Vcely, komari... holky v minisuknich.... :)
    Tak at te ani nenapadne zakoncit to v Santiagu... Oravdovej konec Camina je tady u nas...

To s Compostelou je jenom krestanskej vymysl...
    BIRK
    BIRK --- ---
    ATOMIKS: vubec je to vpoho znaceny...nepotreba...a donde estas camino? ...staci ne?
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    ATOMIKS: gracias para tu consejo yo pienso hablo bastante bien, he estudiado para 2 anos espanol :)

ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    HARKONEN: 5. brezna jsem malem umrznul pri prechodu pyreneji ze sjpp do roncevalles. prvni ctyri hodiny ledova sprcha, dalsi ctyri hodiny snehova vanice, do toho vseho permanentni vichr. behem jednoho dne napadlo pul metru snehu. ale pravda, na caminu norte je to jiny a v dubnu tam bude jiste mnohem tepleji..

aktuelne zdravim z logrona, modra obloha, spaleny ksicht, rano je to na bundu a kulicha, odpoledne na opalovaci krem..

SELLIGAN: chystasli se na camino norte, tak se nauc alespon zaklady spanelstiny. protoze jak jinak se budes mistnich ptat, kam mas jit a co a jak a kde a co. tam lidi jeste znaji tak trochu francoustinu, ale jinak z nich nic jinyho nez sp nedostanes. a psi jo. psi tam jsou. taky bych doporucil alespon confraternitu, ale sel jsem i bez ni a taky dosel .o)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    BIRK: to je moc hezky receno a ja uz se nemuzu dockat az vypadnu,uz me tu vsechno kolem docela se*e :)
    jeste si sehnat mapu pyreneji a hura do toho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam