• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    TLACHAC: Jojo, parroquial alberque v granonu je muj oblibenej. "Bohosluzba" se tam zvrhla v jamsession v kostele do 3 do rana a spouste poutniku (vcetne mne) se tam vyznamne zmenil zivotni osud..
    Ale mel sem na mysli spis normalni kostely.
    A obcas je taky fajn odbocit od camina do vesnice, ktera na nem nelezi a ptat se tam normalnich lidi. To ale rozhodne nezkouset ve vesnicich, kteryma Camino probiha. Protoze lidi tam jsou statisici (doslova) poutniku, kteri jim pod okny projdou, celkem unaveni.
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    DOOMBRINGER: tak to si zapamatuji ... nekdy si to totiz urcite rad zopakuji. v kostele jsme spali jednou a to v Graňon (tam je to jako mala oficialni ubytovna) a melo to vazne atmosferu...
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    TLACHAC: Jojo, nas takhle vyhodili ve 22h v noci za deste s tim, ze maji plno.. :D Tak ostatni peregrinos jako ze ne a pockali az pujde hospitalera na kute a pak nas pustili dovnitr..
    Vetsinouj sou ale hospitaleros moc mili lide..
    A propripad - kdyz prsi, tak muzes klidne zabouchat na jakejkoliv kostel po ceste a oni te tam casto nechaji prenocovat.
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    DOOMBRINGER: :-) super tak na to jsme byli s pritelkyni meci... prvni den na caminu nas odmitli, prestoze venku prselo, ze uz maji lidi dost...docela zdrbli jsme pak sli vinic mezi blesky a pak nekde spali na te vinici...zazitek nakonec dobry, ale byl to pro nas docela prekvapivy start :-)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    TLACHAC: V Muxii sem nebyl. Ale po celem Caminu mam zkusenost, ze se se vsema da domluvit. Po 3x odmitnuti nasleduji vzdycky "Tak jo". A kdyz ne, tak se da do alberku vzdycky dostat zadnimi vratky a spat tam. Pak se vsichni peregrinos spiknou proti zlovolnemu hospitalerovi a nejak te dostanou dovnitr.. :D
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    DOOMBRINGER: naproti tomu v Muxii v albergue mají zvyk kontrolovat podle razítek, zda jdete pesky nebo jste prijeli autobusem – v tom pripade vas opravdu neubytuji. videl jsem jak vypoklonkovali starsi pani zpet na ulici i kdyz byla ubytovna krome nas uplne prazdna...
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    FAKOLY: Nahodou ve Finisterre byla moc prijemna hospitalera, ktera nechtela videt ani credencial a rovnou mi zacala vypisovat diplom kterej sem nechtel.. :D
    A ve Finisterre jsou tyhle komunitni alberky dokonce dva. Jeden na plazi a jeden o kus dal u nejakyho lesika.
    FAKOLY
    FAKOLY --- ---
    DOOMBRINGER: Mezi Santiagem a koncem světa jsem nesebral ani jedno a do albergue mě nepustili opravdu vůbec, naštěstí kousek od něj ještě jedno příjemné hippie albergue, kde po mě chtěli jenom sluníčkovskej výraz ve tváři
    BIRK
    BIRK --- ---
    TAMARA:
    TAMARA: ma to bejt organizovana tour... ja sam jsem pro nereseni jenze starici atd...chtej jistoty
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    TAMARA: Rikal, ze to chce pro vetsi organizovanou skupinu lidi. Nevim, co s nima zamysli.. :D
    TAMARA
    TAMARA --- ---
    jak tady nekdo psal s tim bookovanim ubytovani - neni podstatnou casti camina prave to, ze nikdy nevis, jak a kde kterej den skoncis? ja jsem si bookla albergue jednou a musela jsem tak mastit, abych to stihla a rezervaci mi nezrusili, ze jsem si ten den vubec neuzila. naopak byly dny, kdy jsem spala v maringotce, telocvicnach atd a ty byly naprosto nadherny. you never know what's coming next ;)
    kazdopadne proti gustu zadny disputat...
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ATOMIKS: Sbirat je nemusis, ale nekde v alberques prudi kdyz je za poslednich par dni nemas.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    SELLIGAN: já jsem ani ta razítka nějak aktivně nesbíral
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    SELLIGAN: Razitka ti hlavne daji v alberques i kdyz tam nespis.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    ATOMIKS: njn, ja spala v albercich, jaksi jsem nemela ani karimatku a nevim jak moc se da spat venku aby ti pak uznali razitka

to, ze se razitka daji sehnat i u policie, na uradech v muzeich ci v alberku jen tak, to jsem se dovedela az na konci :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    SELLIGAN: já se právě pohyboval v nižších částkách a měl camino norte docela country, krom neděle jsem spal a jedl venku .o) dalo se vyjít s pěti eurama, občas víc.. v tom prvním alberku jsem nechal přes dvacet euro, ale to bylo komplet očistný menu na skoro osamocený horský chajdě .o)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    ATOMIKS: njn, ja nemela moc penez (10 EUR na den), takze jsem to resit musela, pravda, jednou jsem v alberku nechala 17 EUR za nocleh a veceri (nejak me nevarovali dopredu :) Takze druhy den jen chleba a voda
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    SELLIGAN: já krom prvního potkaného alberky moc neřešil (natrefil jsem na něj druhý den cesty). takže vůbec nevím. ale taková ta poutnická infrastruktura tam obecně byla velmi poskrovná. ale už je to taky čtyři roky zpátky.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    ATOMIKS: já šla až ze Santanderu...pravda..hodne silnic
    ale zas v té době kdy jsem šla nebyly prý alberky v okoli Irunu moc otevrene
    BIRK
    BIRK --- ---
    ATOMIKS: moc rad bych si ji pujcil na jeden tyden by to bohate stacilo...klidne ti dam financni zalohu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam