• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    FAKOLY
    FAKOLY --- ---
    DOOMBRINGER: Kde bych našel nějaké informace o tom kurzu ?

Poutní místa jsou všude, to je pravda, ale nevím o jiném než Santiago, kam by putovali lidé z tolika zemí - to hledám.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    FAKOLY: Dostat se k tomu muze kazdy. Staci udelat si 14ti denni kurs a pak uz te frknou nekam do alberku. Oficialne plati, ze si nemuzes vybirat. Ale neoficialne to jde.

Ja sem minuly Camino zustal asi tyden v jednom a neoficialne pomahal hospitalerovi. Popravde uz si ani nepamatuju na nazev toho alberku.. ;-)

Alternativy? To zalezi na tom co chces. Poutnich mist je spoustu i v CR.
    FAKOLY
    FAKOLY --- ---
    DOOMBRINGER: Jak jsi se k tomu dostal ? V jakém albergue ?

Jaké jsou alternativy Camino de Santiago ?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Ja tenhle rok razim jako hospitalero.
    btw, prespristi zkusim bud Camino do Brasil, anebo 88 temples of Shikoku.
    FAKOLY
    FAKOLY --- ---
    SELLIGAN: Tohle jsem si řikal od té chvíle kdy jsem dorazil domů, ale teď přemýšlím nad další a není to tak jednoduché...
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    sákriš, hned bych vyrazila :)
    FAKOLY
    FAKOLY --- ---
    Šel jste někdo camino frances v květnu ? Víte jaké je tam tou dobou počasí ? Šel někdo pouť bez peněz ?

1. Impulsy jsem vnímal z mnoha stran a médií.
    2. Všechny vyjmenované a spousta dalších.
    3. Putoval jsem 24 dnů 600 kilometrů z Burgos na Konec světa.
    4. Nemám tušení, ale asi tak 150 E
    5. Ano, přemýšlím o květnu :o)
    6. Nepopsatelný.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    BIRK:
    1. z jedne krestanske komunity, pozdeji jsem zacala slychat kdo vsechno tam byl...tak jse sla taky
    2. touha posunout se dal, naucit se fungovat sama se sebou, potreba utect
    zaroven jsem se ucila 2 roky spaninu a pripravovala se na tu cestu vlastne dlouho i kdyz jsem sla uplne nepripravena :)
    3. Camino Norte- 19 dni asi 560 km
    4. asi 15 tisic vcetne letenek
    5. urcite!!!
    6. velmi osobni, pozitivni i kdyz chvilemi si clovek sahl na dno sil
    TAMARA
    TAMARA --- ---
    1. Coelhovy knizky a zkusenost pribuzneho
    2. neco me tam strasne tahlo uz roky
    3. 12 dnu, 300 km z Leonu
    4. vubec nevim
    5. urcite. az zas budu vedet, ze mam jit
    6. nic nez pozitivni. jak uz tady pise revan, stalo se mi neco duchovne-mystickeho. nasla jsem mnohem vic, nez jsem hledala.
    REVAN
    REVAN --- ---
    BIRK: Tak já taky odpovím:
    1) tip od kamarádů, který jsem odmítl
    2) nakonec oni nešli a já ano; sebepoznání, výzva osudu - nevěděl jsem proč, jen že mám jít
    3) Lourdes-Santiago cca 1000km, cca 35 dní
    4) cca 7000,- Kč !!! (jo, je to tak)
    5) NE, je to uzavřená kapitola
    6) pozitivní, stalo se mi cestou cosi duchovně-mystického, co mne dále nasměrovalo
    BIRK
    BIRK --- ---
    njn camino norte ...to je asfaltova zalezitost...zase kdyz clovek ma vic casu...more je skelou odmenou
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    BIRK:

Camino norte, listopad 2009
    1. Ze existuje tahle pout jsem vedel uz strasne dlouho a napad v sobe nosim prilis dlouho, abych zjistil pocatek toho vsecho
    2. Jednoznacne sportovni zalezitost (i kdyz pri tehle vzdalenosti a delce uz clovek premysli nad vsim moznym)
    3. 10 dni, 830 km
    4. cca 250E
    5. Ne Camino Norte, mozna uplne solo Camino Frances.
    6. Prekvapivy, narocny. Jsem rad, ze jsem to podnikl a jsem rad ze to mam za sebou. Prekvapilo me jak malo jsme po ceste potkali poutniku a take jak moc velka cast cesty vede po asfaltu.
    BIRK
    BIRK --- ---
    jj nejaky nepodlozeny nazor bych tam fakt nestrelil a citace jsou samozrejmy ale v ramci toho ze mam urcitou osobni zkusenost se nebojim ho tam dat. tohle jak rikam potrebuju spis v ramci celkovy konceptu. :D npokud bych s tim mel problem...rad ti dam za pravdu :D
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BIRK: No dobre, jak myslis.. ;-) Ale ja mel za to, ze veskere informace v bakalarce musi byt ocitovane, a ne byt zalozene na "tve predstave".. ;-) Ale uz mlcim, je to tvoje bakalarka a ty to vis urcite lip.

Ted neco k temato - myslite ze ma cenu vyrazit tam na Ano Santo Xacobeo? Primo na den?
    BIRK
    BIRK --- ---
    nejde ani tak o pruzkum jako sesbriani dat...ktery proste jinak nesezenu...resp v literature atd nejsou...nejde mi tak jako o reprezentativni vzorek jako o par nazoru proc se vydali na pout, a jestli to bylo ,,fajn,, nebo ne. ja osobne veku a pohlavi v tomto pripade neprikladam velky vyznam.
    proste mi jde o to abych svoje tvrzeni nevymyslel ale pouzil ho v navaznosti nejakych udaju.

jen jsem poupravil preklepy...sorry za posunuti prispevku

nejde o vyzkum jen pro moji predstavu jak se to u vas ma...
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BIRK: Nechci nejak rejpat, ale MIGHT ma pravdu. Metodologie rika, ze kdyz mas nejaka data bez techdle zakladnich veci, jako vek a pohlavi, tak jsou podle mnohych vysokoskolskych pedagogu nepouzitelna a muzes je zahodit. Mel bys to prokonzultovat s vedoucim.
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    BIRK:
    1. Poutnik, Paulo Coelho
    2. Sebepoznání
    3. SJPP-SANTIAGO, 31dní
    4. uz moc nevím, ale potom sem byl ještě v madridu pár dní + náklady na dopravu + nějaký oblečení po cestě ... 20.000 ...
    5. ANO
    6. Pozitivní

jenom bych se tě chtěl zeptat co to je za průzkum, protože tam nechceš žádné statistické údáje (věk, pohlaví) ... a obecně by mě zajímalo jaké závěry chceš vyvozovat z těhle otázek, aby tě pak vyučující neserval za špatnej metodologickej přístup :) .. každopádně jestli ti to nebude vadit seminárku sem prosím hoď - rád si jí přečtu.
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    BIRK:

camino frances v roce 2008:
    1. zaujala mě náhodně slyšená zmínka (2005), pak trochu hledání a čekání na vhodný okamžik
    2. pomerne tezky rok, potreba si "vycistit" hlavu a uvolnit se
    3. 23 dní (Logroňo - Fistera - Muxia) cca 700 km
    4. pouze odhaduji: 15000 - 18000 (včetně letenek)
    5. určitě, až opět ucítím silnou potřebu a nutkání
    6. jednoznačně pozitivni
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BIRK: Vidis. Ja razitka nikdy cilene nesbiral. Proste me to nenapadlo. Kdyz sel nejakej spolucestujici pro razitko, dal sem mu credencial at mi ho ostemplujou taky, ale tot vse. Kdyz mi ho dali v alberku, tak mi ho dali. Jen se mi tahle praxe nelibi. Tot vse.

camino frances:
    1) spousta ruznych podnetu -> knizky, pribehy znamych i neznamych, ale trvalo mi asi 5 let, nez sem nasel cas
    2) prekonat sebe sama, zjistit jestli je na tom neco pravdy
    3) zhruba mesic a pul, zhruba 1000km
    4) nikdy sem to nepocital. Bylo mi to jedno, kolik tam necham. Ale odhaduju, ze v prubehu cesty sem utratil tak 600-700€.
    5) mozna, ale ted to chci zkusit z "druhe strany barikady"
    6) ne z tohohle sveta. ne popsatelny slovy. nemuzu rict jediny krivy slovo.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    norte jsem šel 2006, frances 2009
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam