• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    Camino de Santiago

rozbalit záhlaví
    SAMAN006
    SAMAN006 --- ---
    PITEL: Ahoj, jen bych si nebyl jistej albergy, když pravděpodobně nebude mít slečna credenciál.
    PITEL
    PITEL --- ---
    KRATKA_ZKRATKA: urcite stoji za zvazeni okruh santiago - fisterra - murxia (z fisterry i z murxii jede bus zpet do santiaga... nebo to jde ujit i cely, ale dohromady to je 200 km a na tyden podle me zbytecne moc) je to krasnej usek cesty, relativne min lidi, priroda, slusny albergy

zvlast nadnehrnej je usek - alternativni cesta - kousek za Fisterrou smerem na Murxiu (jde se po utesech, pak obrovska zapomenuta plaz..)
    pro predstavu ;o)
    https://lh5.googleusercontent.com/-D001oaLXzhM/Tq6PXGkFOJI/AAAAAAAACHk/TNMlBNysT4c/s1136/IMG_1349.JPG
    BIRK
    BIRK --- ---
    ATOMIKS: to jj ja to sel ...aaaa 2008-9? nak tak
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    BIRK: já na ni byl dva a půl týdne a nemžilo asi hodinu a půl .o) psal se rok 2003, v celé evropě zuřila smrtící vedra, já tam zažil nejvyššejší maximum 23 stupňů. takže záleží, bych tak řekl .o)
    BIRK
    BIRK --- ---
    KRATKA_ZKRATKA: ta je super...tolik deste bych necelak ja na ni byl 2a pul tejdne a mel jsem dvakrat dest...
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    Fajn muze bejt varianta portuglasky ... lidi spis min nez vic. Nebo Anglicka z A Coruni.
    Ale na tejden bych snad radsi dal trek v pyrenejich :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    KRATKA_ZKRATKA: ta severní trasa může být dost mokrá .o) zkus si projet historii tady a ledsco se dozvíš.
    zrovna ta týdenní trasa přímo z bilbaa je skoro jen o chození po silnici
    jinak dost záleží na tom, co vlastně chceš. jestli ti jde o chození v přírodě s levným ubytováním, tak bych doporučil třeba camino primitivo z ovieda kam až to půjde. to je dost o horách a solidní infrastruktuře. ale i jinak jsou ve španělsku suprový horský treky, třeba po pyrenejích nebo picos de europa a tisíce jiných. ale ty už nejsou součástí camina, takže alberky nejsou.
    jestli ti jde o lidi a o to si pokecat a třeba si i každý večer dát s nějakou bandou všelijakých cizinců víno, tak bych si dal třeba úvod francés.
    hezký je camino norte z irunu do bilbaa. to je zas poměrně osamocený camino kde půl dne se poflakuješ u moře a půl dne se poflakuješ v pyrenejích. a tam (aspoň kdysi) nebylo moc alberků. ale zas se jde často po silnicích.
    ..
    // často říkám lidem, že ať si radši udělají výšlap z brna do vysokých tater .o)
    KRATKA_ZKRATKA
    KRATKA_ZKRATKA --- ---
    no prave koukam, kam by se dalo dolitnout... a takova ta severnejsi trasa z Bilbaa je jaka? je to teda mimo tu hlavni,no...
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DOOMBRINGER: souhlas. těch posledních sto km není zas tak úžasných oproti předchozím úsekům.

já měl průměrnou denní sazbu 25 km za den. že když jsem jeden den dal 35, tak jsem druhý den šel jen patnáct. prostě mi to tak vyhovovalo.

alberky se rezervovat dají, ale nemusí.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    KRATKA_ZKRATKA: Spis bych premyslel, jestli mi to za ten tyden stoji.. Poslednich 100 km je prelidnene nemeckyma turistama. Premyslel bych o alternativni trase. Jit nejakej jinej usek, nez posledni. A do SdC bych se pak dopravil busem. Jinak - ujdes tolik, na kolik jses trenovana. Pokud nejsi, tak das kolem 30km denne maximum. Ubytovny se rezervovat nemusi a ani nejdou rezervovat.
    KRATKA_ZKRATKA
    KRATKA_ZKRATKA --- ---
    ahoj, premyslim, ze bych si v lete tak na tyden zachodila. musim byt nekdy kolem 22.cervence v Santiagu, tak jsem si rikala, ze bych do Spanelska vyrazila treba tak tyden predtim. Chtela jsem se zeptat na nejake tipy, trasy, kolik je tak realne clovek schopny za ten tyden ujit, jestli se musi ty ubytovny predem zarezervovat, atd. diky
    PITEL
    PITEL --- ---
    SHELL: spravne, radsi sneznice nezli silnice ;o)

a pocasi na norte letos srpen-zari luxus, prselo tak 7 dni ze 7 tejdnu odhaduju, prumerna teplota okolo 25

taky ten spoj Praha - Toulousse - Bayonne je bezproblemovej, vlak Toulose - Bayonne je o dost levnejsi, kdyz se objedna dopredu a taky je tusim sleva 20% pro studenty ted nevim esli do 30, nebo min do 25 let
    ADRIANALABELLA
    ADRIANALABELLA --- ---
    ATOMIKS: jo tak =) vidis, mne to ani divny nebylo, v lete jsem kousek sla s typem, kterej opravdu vysel z Lyonu
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    ADRIANALABELLA: sem pitomej, z leonu .o))) to je kousek na tři týdny
    ADRIANALABELLA
    ADRIANALABELLA --- ---
    ATOMIKS: z Lyonu na Fisterru? Docela streka! A od hranic po ceverni ceste, nebo po francouzsky? Kolik si na to nechas casu?
    SHELL
    SHELL --- ---
    ja jsem zvedavej. jdu az na konci brezna, tak doufam ze sneznice nebudou treba. :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    každopádně taky dostávám zaječí úmysly .o) od lyonu k finistere, tuto část jsem ještě nešel
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    SHELL: hádám, že norte v březnu bude ještě o jedno procento deštivější než norte během jiné části roku. tzn mlžit nebude pořád, ale furt .o)

frances je trochu problém, že ležíli sníh v pyrenejích (mi na začátku března během první etapy do roncevales napadlo půl metru sněhu), tak půjdeš první tři etapy po silnici. ale jinak ok a pak dál už přes den třicítky .o)
    SHELL
    SHELL --- ---
    SELLIGAN: Camino Frances, ale skalopevne rozhodnut jeste nejsem. Je to jeste skoro tri mesice daleko. Dojedu vlakem do Bayonne. To uz je jisty. Potom se uvidi.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    SHELL: a kterou trasu? hlavne Camino Norte asi bude zajimava v tehle dobe :))
    SHELL
    SHELL --- ---
    ha. ja se chystam na konci brezna:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam