• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    No my jsme šli z Pamplony, což je ještě několik etap za St. Jean blíže k Santiagu. Šli 27 dní, v průměru denně 27-28km plus 2x 2 dny na cestu autem a vlakem do a ze Španělska... Ale většina poutníků, co tam ze začátku s námi chodili, měli více času a šli víc napohodu a v některých větších městech zůstávali i více dní, aby si je pořádně prohlédli...
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    ...a že si strhne záda! :-) Počítali jsme každej gram, co jsme dávali do batohu a i když jsme brali skutečně jen to nejnutnější, horko těžko jsme se vešli do doporučenejch 12kg, které jsou na mě i tak dost:-) Takže počítač by pro mě byl učiněné peklo :-D
    PITEL
    PITEL --- ---
    800 km : 25 km za den = mesic + aspon tyden rezerva
    ofiko 29 etap http://en.wikipedia.org/wiki/French_Way
    BIRK
    BIRK --- ---
    na kolik dni cca vyjde camino kdyz se zacne St Jean Pied de Port? thx
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    AMENOPHUS: Nene, na Camino urcite ne, to by se mi pekne pronesl ;) Ale jinak za potapenim jo, jsem vzdycky nekde dlouhodobe, takze s tim problem nejni..
    AMENOPHUS
    AMENOPHUS --- ---
    To s sebou taháš noťas i na Camino a podobný cesty? Neměla jsi nikd yproblém že by ti ho ukradli, nebo se rozbil kvůli počasí (déšť, prach) nebo tak? Jinak to zní dobře :)
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    CHAROKEE: Dekuju :) Jedna stranka vzdycky odpoledne chvilku po tom, co jsem prisla a odhodila batoh, spis mi pak umrel fotak, takze abych mela alespon neco ;) Ale myslim ze letos to pojmu jako kreslirsky denik :)
    Jsem intruktorka potapeni a do toho delam grafickej design, takze s sebou taham laptop, pracuju na dalku, potapim se a muzu to delat vsude po svete, kde je krasne.. Kdybys chtela nejaky rady jak na to, napis do zpravy, at to tu nezasekavam ;)
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    Super fotečky! Mě se nejvíc líbí kresbičky na konci, si šíkulka. Jak dlouho ti trvala jedna stránka? A prosím neuraž se, ale zajímalo by mě kde sháníš peníze na další cesty, jsi reportérka?? Jen tak z praktických důvodů, abych věděla, jak se to dělá ;-)
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    Ahoj poutnici, sla jsem pred trema rokama z Francie, letos v cervnu vyrazim z Cech, az se navratim po roce domu z Thajska a Australie.. Netusite nekdo, kde sehnat nejakej dobrej trasovnik? :)
    Jen bych si chtela naplanovat pribliznou trasu, ale nejsem uplne technickej typ..
    Jinak snad se cestou postesti nejakej blog s obrazkama, kdyby se vam chtelo kouknout na moji posledni cestu, foto zde :) http://www.flickr.com/photos/nyomi/sets/72157621983865466/
    Buen camino! :)
    PITEL
    PITEL --- ---
    asi znate ze jo... https://lh5.googleusercontent.com/-SPOo_4f2rwI/UPLBksNkAfI/AAAAAAAAFg0/XQ5k3P35X1U/s1074/postcard.jpg

nedavno jsem se potkal s typkem, co to jel z cech na kole, byl s nim udelanej docela hezkej rozhovor v radiu http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2733340
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    Hustý! Mít tak tolik odvahy jako tihle lidi, to by se cestovalo! :-)
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    No jo, taky jsem si myslela, že se po cestě zamiluju, ale kamarádka byla rychlejší a chopila se šance dřív :-D
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    Výborný! Takový lidi srdečně obdivuju! Ještě, když to pojmou opravdu poutnicky... To si pak dovedu představit, že takhle vypadá skutečná duchovní cesta. Né jako to moje lopocení a křečkování :-D
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    také jsem na caminu potkal nějakou kartičku od člověka z čech, který šel celou trasu podél hranic evropy (od kaspiku podél celého uralu, pak na západ do finska a švédska, atd...) a dal si u toho i santiago - řím - jeruazlém.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    CHAROKEE: Potkal jsem jednu starou pani, ktera sla z CR. Doma nemela prachy, zaplatila najem a zbylo ji par stovek na preziti. Udelala v CR velky halo, psala si "blog" a cestu ji sponzorovali lidi, co ji posilali penize na ucet. Od hudy sportu dostala kompletni vybaveni, stan a karku, kterou nekde nechala po ceste.. :) Nekde ve Francii ji zradilo zdravi, tak si sedla u cesty silnice a zacala plakat a nejakej frantik ji asi 600km svezl. Pak byla v pohode a dosla to az do Grañónu, kde jsem ji potkal. Jak dopadla potom, to nevim. Snad to dosla.

Vaze se k tomu jeste jedna fajn historka, protoze v refugiu v Grañónu byla shodou okolnosti jedna mlada brazilka, ktera byla v nejake zenske organizaci a ta storka ji hrozne zaujala. A vzhledem k tomu, ze mila babicka neumela zadny cizi jazyk, krome par slov nemecky (byla odnekad z Chodska (hezka synchronicita)), tak jsem ji prekladal celou story a mila brazilka byla celou storkou natolik pohnuta, ze jsme stravili celou noc pred refugiem na louce v jednom spacaku a dokazete si predstavit co se delo.. :) Byla z Bilbaa, tak jsme to pak spolu asi pul roku tahli.. :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    znal jsem jednoho a ten šel z čech a zpátky.
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    No právě takhle to myslím! My jsme cestou potkali nějaké slováky, co začínali v Lurdech a ti říkali, že čas od času se potkávali s nějakým Čechem, co šel v kuse z Prahy, spal zadarmo po kostelech a žebral o jídlo, případně si porůznu na něj vydělával. Všechna čest mu, to musíte uznat!
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    CHAROKEE: Mne by spis zajimalo jestli to nekdo z cech dosel, pac znam minimalne jeste jednoho cloveka co to jde na etapy kazdej rok kus jako ja
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    Šel tu někdo pěšky až z Čech?
    PITEL
    PITEL --- ---
    udělali sme přehledku našich SJC... podrobný popisy tras a mapky denních etap jsou pak na webu Ulteriy

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam