• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    Camino de Santiago

rozbalit záhlaví
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    CHAROKEE: Dekuju :) Jedna stranka vzdycky odpoledne chvilku po tom, co jsem prisla a odhodila batoh, spis mi pak umrel fotak, takze abych mela alespon neco ;) Ale myslim ze letos to pojmu jako kreslirsky denik :)
    Jsem intruktorka potapeni a do toho delam grafickej design, takze s sebou taham laptop, pracuju na dalku, potapim se a muzu to delat vsude po svete, kde je krasne.. Kdybys chtela nejaky rady jak na to, napis do zpravy, at to tu nezasekavam ;)
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    Super fotečky! Mě se nejvíc líbí kresbičky na konci, si šíkulka. Jak dlouho ti trvala jedna stránka? A prosím neuraž se, ale zajímalo by mě kde sháníš peníze na další cesty, jsi reportérka?? Jen tak z praktických důvodů, abych věděla, jak se to dělá ;-)
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    Ahoj poutnici, sla jsem pred trema rokama z Francie, letos v cervnu vyrazim z Cech, az se navratim po roce domu z Thajska a Australie.. Netusite nekdo, kde sehnat nejakej dobrej trasovnik? :)
    Jen bych si chtela naplanovat pribliznou trasu, ale nejsem uplne technickej typ..
    Jinak snad se cestou postesti nejakej blog s obrazkama, kdyby se vam chtelo kouknout na moji posledni cestu, foto zde :) http://www.flickr.com/photos/nyomi/sets/72157621983865466/
    Buen camino! :)
    PITEL
    PITEL --- ---
    asi znate ze jo... https://lh5.googleusercontent.com/-SPOo_4f2rwI/UPLBksNkAfI/AAAAAAAAFg0/XQ5k3P35X1U/s1074/postcard.jpg

nedavno jsem se potkal s typkem, co to jel z cech na kole, byl s nim udelanej docela hezkej rozhovor v radiu http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2733340
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    Hustý! Mít tak tolik odvahy jako tihle lidi, to by se cestovalo! :-)
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    No jo, taky jsem si myslela, že se po cestě zamiluju, ale kamarádka byla rychlejší a chopila se šance dřív :-D
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    Výborný! Takový lidi srdečně obdivuju! Ještě, když to pojmou opravdu poutnicky... To si pak dovedu představit, že takhle vypadá skutečná duchovní cesta. Né jako to moje lopocení a křečkování :-D
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    také jsem na caminu potkal nějakou kartičku od člověka z čech, který šel celou trasu podél hranic evropy (od kaspiku podél celého uralu, pak na západ do finska a švédska, atd...) a dal si u toho i santiago - řím - jeruazlém.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    CHAROKEE: Potkal jsem jednu starou pani, ktera sla z CR. Doma nemela prachy, zaplatila najem a zbylo ji par stovek na preziti. Udelala v CR velky halo, psala si "blog" a cestu ji sponzorovali lidi, co ji posilali penize na ucet. Od hudy sportu dostala kompletni vybaveni, stan a karku, kterou nekde nechala po ceste.. :) Nekde ve Francii ji zradilo zdravi, tak si sedla u cesty silnice a zacala plakat a nejakej frantik ji asi 600km svezl. Pak byla v pohode a dosla to az do Grañónu, kde jsem ji potkal. Jak dopadla potom, to nevim. Snad to dosla.

Vaze se k tomu jeste jedna fajn historka, protoze v refugiu v Grañónu byla shodou okolnosti jedna mlada brazilka, ktera byla v nejake zenske organizaci a ta storka ji hrozne zaujala. A vzhledem k tomu, ze mila babicka neumela zadny cizi jazyk, krome par slov nemecky (byla odnekad z Chodska (hezka synchronicita)), tak jsem ji prekladal celou story a mila brazilka byla celou storkou natolik pohnuta, ze jsme stravili celou noc pred refugiem na louce v jednom spacaku a dokazete si predstavit co se delo.. :) Byla z Bilbaa, tak jsme to pak spolu asi pul roku tahli.. :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    znal jsem jednoho a ten šel z čech a zpátky.
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    No právě takhle to myslím! My jsme cestou potkali nějaké slováky, co začínali v Lurdech a ti říkali, že čas od času se potkávali s nějakým Čechem, co šel v kuse z Prahy, spal zadarmo po kostelech a žebral o jídlo, případně si porůznu na něj vydělával. Všechna čest mu, to musíte uznat!
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    CHAROKEE: Mne by spis zajimalo jestli to nekdo z cech dosel, pac znam minimalne jeste jednoho cloveka co to jde na etapy kazdej rok kus jako ja
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    Šel tu někdo pěšky až z Čech?
    PITEL
    PITEL --- ---
    udělali sme přehledku našich SJC... podrobný popisy tras a mapky denních etap jsou pak na webu Ulteriy

SOEL
    SOEL --- ---
    Hola, nevíte někdo kde najít seznam checkpointů na "Camino Norte"? nechci jit po značený cestě po sfaltkách, ale zároveň nechci minout kontrolní body kvůli razítkům... Díky!
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    CHAROKEE: Korejci vzdycky dekujou, az je to dojemne.. :)
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    Taky slušný! No, s náma tam šla jedna Korejka co se jí stalo s obličejem něco podobného. Dali jsme jí na to nějaký prášek a ta nám tak děkovala, bylo to až dojemné:-)
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    Týjo, tak to závist! No nejsem žádnej esoterik, ale mám pocit, že to všechno bylo tak trochu zapříčiněný tim, že jsem tam nebyla zrovna dobře naladěná. Šli jsme tam ve třech, dvě holky a kluk a proběhlo tam několik němých hádek o toho kluka:-D Ale samozřejmě taky tím, že jsem nebyla moc vytrénovaná a citlivá ke všemu co přišlo. Na začátku jsem se kamarádce skoromedičce smála, že půlku baťohu jí zabírá lékarnička a na konci, když už byla prázdná, jsem jí za tu lékárničku děkovala:-D

Příště půjdu sama, vemu fakt minimum věcí a ještě míň a zkusim tu severní cestu s trochu lehčí hlavou:-)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    štěnice mě dost zaráží, s těmi jsem se nesetkal.
    můj zdravotní problém, který jsem tam potkal, byl opar, který se mi dokázal rozlízt z pusy na obočí. vypadalo to dost nechutně, ale dali mi v burgasu nějaký antivirotika, desinfekce a mastičky, že to bylo do týdne kompletně pryč.
    nohy bolavý snad ani nemá cenu zmiňovat .o) a samozřejmě doktor v burgasu studoval v čechách, tak jsem ty masti a všelijaký aplikovadla dostal zdarma.
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    U mne vyjma klasiky, zanetu slach a timapdem nateklyho kotniku jak grep nic, zadny otravy, stenice po mne nesly byt jiny pokousany byli, zadny zraneni, zadny otravy, vlastne dost pohoda.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    No, me nastesti nepotkalo nic. Zadny pokousani od stenic, od psu. Ani jeden puchyr. Zadna otrava jidlem, nebo vodou z potoka, zadnej upal. Jen obcas pobolivala kolena, ale to jsem vyresil tim, ze jsem sestoupil z asfaltky vedle na travu a sel po ni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam