• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    Camino de Santiago

rozbalit záhlaví
    GAF
    GAF --- ---
    YELENKA: jak bojujete s vízama, vždyť Španělsko je taky EU. O co jde?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    YELENKA: Na jednotlive cesty si muzes kliknout a stahnout si jejich kml soubory. Pak by to teoreticky melo jit prekonvertovat na neco, co tva gps precte.
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    WILD_A: Tak jsem patrala a nejak jsem se uplne nedocetla, nicmene i "cesky credencial" jsou pouze prazdne stranky, zakoupila jsem nam tedy dva uzke moleskiny a budeme sbirat razitka a kresby tam. Pokud v Santiagu razitka uvidi, domnivam se, ze s tim zadny problem mit nebudou. Osobne mam diplom z minuleho camina nekde zasramoceny a vice pro me znamena muj credencial s razitkama, takze kdyz s tim budou mit problem, rozhodne cesta i bez diplomu bude stat za to ;)

Za mesic vyrazime, stale sice trosku bojujeme s vizama, ale snad to vyjde. Btw, nejsem uplne technicky typ, ale netusite prosim nekdo jak nahrat a poskladat do GPS jednu z techto tras? http://maps.peterrobins.co.uk/routes.html
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    AMENOPHUS: Precetl jsem asi 3 dny a text od takove kysele prdele uz jsem teda dlouho necetl.. :)
    AMENOPHUS
    AMENOPHUS --- ---
    Kdo se chystá na Camino a chtěl by nějaké tipy nebo kdo už tam byl a chtěl by cizí postřehy, zde je přítelův blog z jeho cesty: http://ljanku.blogspot.cz/
    OOM
    OOM --- ---
    BUKIS: Credencial je možné objednat a koupit na této adrese http://www.ultreia.cz/ . Též sem si ho tak pořídila.
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    YELENKA: Dobra otazka, taky by me to zajimalo, pokud zjistis jak to je dej pls vedet.
    BUKIS
    BUKIS --- ---
    zdarec všem ... zanedlouho se chystám na cestu do Santiaga a zatím jsem se nikde nedočetl jestli se dá poutnický průkaz zařídit v čr a přivést s sebou.je to možné?
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    DOOMBRINGER: Naprostej souhlas, lepe bych to nepopsala.. Btw myslíte si, ze nekdo bude něco namitat proti podomacku vyrobenymu credencialu? Potrebujeme hooodne stranek;)
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    DOOMBRINGER: Presna recenze, tak nejak bych to taky shrnul.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    HARVIE: Jo. Na mne moc americke, ale lidi co to sli si vzpomenou na hezke okamziky, ktere zazivali v lokalitach, ktere se objevi ve filmu. A Martin Sheen hraje dost spatne.. :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Videl nekdo?
    Pouť / Way, The (2010) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/270141-pout/
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    Právě, lepší mít rezervu kvůli potížím, ale hlavně kvůli vegetění! ;-) My jsme se celkem hnali, pokud to šlo a nepřišly potíže... Klidně bych častěji vegetila a rozjímala, protože nádherných míst je na cestě asi milion, že jo :-) Ale aspoň na Santiago nám vyšly dva dny... Kdyby nás tak netlačil čas, tak poběžíme i do Finistéry nebo aspoň zajedem busem :-)
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    6 tydnu nemusi bejt zas tak moc, kdyz se neco po ceste podela, nemoc, zraneni, to to muze pekne zpomalit. Me osobne prumer 25km denne prijde dobrej, kdyz jsem chodil, bylo to skoro vdzycky vic a vetsinou o dost, ale par zastavek bez pohnuti bylo, zanet slach, kalba v santiagu a pod a nakonec jsem mel prumer prave tech 25km.
    BIRK
    BIRK --- ---
    no ja to planuju na 28dnu... uvidime... ted se mi ale plan trochu posouva...
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    CHAROKEE: 42 dni na necelych 900 km je hrozne moc. :) Ja jsem sel cca 40 dni ze SJPdP do Finisterre a 4 dni jsem z toho vegetil v Santiagu. A rozhodne jsem se nikam nehnal, moje nejkratsi denni etapa byla 6km po vecirku.. :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    jsou i lidi, co to chodí na rekordy .o) nějakých 10 dní nebo tak nějak
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    jo a teď si vzpomínám, že se říká, že na trasu ze St. Jean do Santiaga je potřeba 6 týdnů, tak nevím, co je na tom pravdy...
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    No my jsme šli z Pamplony, což je ještě několik etap za St. Jean blíže k Santiagu. Šli 27 dní, v průměru denně 27-28km plus 2x 2 dny na cestu autem a vlakem do a ze Španělska... Ale většina poutníků, co tam ze začátku s námi chodili, měli více času a šli víc napohodu a v některých větších městech zůstávali i více dní, aby si je pořádně prohlédli...
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    ...a že si strhne záda! :-) Počítali jsme každej gram, co jsme dávali do batohu a i když jsme brali skutečně jen to nejnutnější, horko těžko jsme se vešli do doporučenejch 12kg, které jsou na mě i tak dost:-) Takže počítač by pro mě byl učiněné peklo :-D
    PITEL
    PITEL --- ---
    800 km : 25 km za den = mesic + aspon tyden rezerva
    ofiko 29 etap http://en.wikipedia.org/wiki/French_Way
    BIRK
    BIRK --- ---
    na kolik dni cca vyjde camino kdyz se zacne St Jean Pied de Port? thx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam