Po státnicích se chystám na camino. Vím že se to tu omílalo mockrát, ale ráda bych si to sesumírovala, takže budu nasávat jak houba veškeré tipy na následující témata:
1) severní nebo francouzskou cestu? Co jsem to tu tak pročítala, víc lidí hodnotí kladněji tu severní. Zase jsem ale slyšela, že se tam jde mnohem víc po asfaltu (čemuž bych se velmi ráda vyhla), co je na tom pravdy? A pro Camino Francés jsem ještě slyšela pozitivní tip v tom, že Montes de Leon jsou nádherný (což potvrzují i fotky). Jenže vím, že na severu jsou taky krásné kopečky. Mám hrozné dilema...
2) má cenu chodit jen týden? Budu na tom dost bídně s časem, nemůžu vyrazit dřív jak 25. září a kolem 17. října už bych potřebovala být zpátky, přitom bych poslední minimálně týden už chtěla jen courat po Galícii popřípadě severu Portugalska. A za svůj cíl považuju Finisterru, nikoliv Santiago. Takže vážně nevím jak to skloubit... Nebo eventuálně 10 dní bych na to asi měla, takže orientačně 7-10 dní. Kde byste mi doporučili začít?
3) jaký je váš tip na to jak se vůbec dostat na start (v poměru cena-rychlost)? Jedna možnost (vyzkoušená přítelem v protisměru) je se Student Agency Praha-Ženeva, pak let s easyJetem Ženeva-Santiago a pak místní autobusy. Ale kdyby měl někdo rychlejší a levnější tip...? :)
Děkuju :-)