• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEPASOHÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO
    HÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO

"Naše hlava je kulatá, aby myšlení mohlo měnit směr." Francis Picabia

Pravidla hry:
    1) zadavatel hádanky sestrojí několik indicií, které mají jakoukoliv podobu (fotky, screen filmu, klip, song, literatura, matematika, jednoduše cokoliv)
    2) v hádání je povoleno vše (kromě toho, co zakazují nebo upravují ostatní body pravidel, např. bod č. 8), nejmocnějším nástrojem je Google a vlastní makovice
    3) na uhádnutí je poskytnuta lhůta 5-7 dní
    4) hádající píší svoje tipy zadavateli do pošty
    5) pokud se zdá zadavateli zvolení indicií nepřesné, je možné je upravit nebo přidat nápovědu
    6) stejně tak tomu je i v případě, pokud se jeví hádanka uživatelům příliš těžká
    7) ten, kdo jako první správně uhádl, je dalším zadavatelem hádanky (není podmínkou, úkol může komukoliv přenechat)
    8) hádající si nesmí veřejně ani privátně napovídat
    9) pokud člověk, který uhodl, nezadá novou hádanku do 24 hodin, může poté vytvořit a zadat novou hádanku první, kdo chce

rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    LOBOTECH: Fakt se omlouvám, domníval jsem se, že to je běžná znalost. Nicméně základní problém všech hádanek a kvízů je, jak to udělat "mezi", aby to nebylo moc těžké nebo moc jednoduché. Proto rád dávám nápovědy, kdy zejména ta poslední je opravdu hodně napovídající.
    Ad dny v týdnu - to jsi nikdy neslyšel neviděl srovnání 7 dnů v týdnu, 7 římských/germánských bohů a nebeských těles, 7 kovů? Nikdy ti nepřišlo divné, proč je v tolika jazycích neděle slunečním dnem? Nepamatuji si to celé
    Neděle - sunday - slunce - zlato
    Pondělí - monday, lunedi - měsíc - stříbro
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    PANDA_JE_MRTVA: No bez napoved to uhadnout jde, akorad zalezi na tom, jak moc asociaci dotycny v hadance pouzije. Cim vic, tim vic pak vetsinou musi napovidat. Casto pomuze pri zadani rict "Hadame jedno ceske slovo" ci tak neco a hned se hada lip, ale neni nutny hadanku nejak tridit. Dosud to tu fungovalo docela dobre a sem tam nejakej spek sme halt nerozlouskli. Me Neldeho hadanka prisla tezka i po vyreseni, protoze by mne z toho ctvrtek nikdy nenapad, jenze nekomu kdo se zajima o stromy, mytologii atp to zas mohlo pripadnout smesne jednoduchy, proto neremcam. Remcam jen u Leon, protoze jeji pristup se mi vylozene nelibi.
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    NELDE: tak proc to nenapsat rovnou k tomu? hadanka by mela davat smysl a mela by jit uhodnout uz z prvniho zadani bez napoved, ne? (bez slova prvocislo v hadance od L_CH bych chtel videt cloveka, co to z toho vylusti) z thora me napadalo kladivo, z dubu drevo a cerna & zluta me navedlo na vosu... ale tak ja jsem vcelku natvrdlej clovek, proto mi to prislo zbytecne komplikovany:) tezko popsat myslenkovy pochody kazdyho cloveka. navic by to klidne mohl byt i ten zminovanej rumcajs, jelikoz to k nemu navadi vic nez k vaskovi ctvrtkovi.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PANDA_JE_MRTVA: Omlouvám se, ale proto tam byly ty nápovědy, a bylo jich hodně. Když už napíši Thor, Donner a Jupiter, tak se to na ten čtvrtek už odkazuje, ne? Ono je někdy těžké najít nápovědu, která ještě napoví a při tom neodhalí moc.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Bod ma JAZDA: odpovedi je slepice
    šle + píce bez diakritiky
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    Mimochodom, dost casto sa mi pri v tomto klube uverejnenych hadaniek stavalo, ze som pri hadani rozmyslala uplne inym smerom ako znelo konecne riesenie. Uz to tu niekedy padlo, ze uzitocne v tej chvili je davat tipy do posty, aby sa nasledne hinty dokazali prisposobit hadajucim. A zatialco pri tomto type hadaniek ("asociacne") hadajucich usmernia, mohlo sa stat, ze pri mojej "prostej" (= jednoznacnej, kde zadanie smeruje k jedinej odpovedi; nie jednoduchej) tie hinty skor zmiatli. Mozno by nebolo odveci uviest hadanku aj s kategoriou, typom ulohy, pre ulahcenie orientacie (pretoze viem, ze v tych asociaciach velmi dobra nie som, je potrebne mat podobne zazemie na podobne myslenie s autorom). Napr. hadanka od Pandy by bola v kategorii "logicka" (ciselny rad), hadanka od Lobotecha zas asi "krypto" (zasifrovany text v obrazku). Pardon, ak som prilis OT.
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    hanna i leon_chameau znaji a vedi. leon_chameau nechce odpovedet, pac nemuze zadavat a hanna nechce, pac sem ji to kdysi rikal a prenechava dalsimu hadajicimu.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Jedna rychlovka pro oziveni

PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    a trochu mi propmnela hadanku, kdy hledas nasledujici cislo:
    1 11 21 1211 111221 ______
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    no alespon slo o originalni hadanku. me osobne se libi vic nez takovy thor, dub a černá a žlutá. z toho bych nikdy nevydedukoval ze thor bude ctvrtek a dub rumcajs.)
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    LOBOTECH: Bez obav ;)
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    LEON_CHAMEAU: Jo aha, takhle to tu uz takovou dobu funguje, diky, ze si mne upozornila, nejak jsem si toho za celou dobu co tu hrajem nevsiml. Uprimne doufam, ze uz zadavat nebudes.
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    LOBOTECH: Jop. Pretoze je jedno, aka je odpoved, mne sa zdal kuzelny sposob, ako k tomu prist. Ked sa ti nechce premyslat, ani aplikovat riesenie na text, tak ti nepomozem.
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    LOBOTECH: odpoved je prdel, ale teda ani po ty 73 bych na to neprisel.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Takze odpoved se tedy nedozvime :))) No bravo, uzasna hadanka....
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    LEON_CHAMEAU: to je mozny, ja tu napovedu 73 videla az spolu s dodatkem big bang theory..coz me automaticky odradilo od jakyhokoli zkoumani. tim nerikam, ze bych to jinak vyresila, jen ze tou donapovedou byla napoveda zabita
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    NELDE: Nie.
    JAZDA: Nesledujem ani ja. Nicmenej, hint 73 mi stacil, aby som podobnu ulohu vyriesila.
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    LEON_CHAMEAU: popravde napoveda big bang theory to pro me zabila...nesleduju, tak sem vypustila jakoukoli snahu a tusim, ze bych s timhle postupem nemusela byt jedina
    NELDE
    NELDE --- ---
    LEON_CHAMEAU: Je sice hezké, že napíšeš postup, nicméně bys měl publikovat výsledek. Nebo se za něj stydíš?
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    Toz nic. Navod na riesenie: z textu bolo treba vybrat urcite pismena, hint 73 naznacoval, ze pojde o prvocisla (73 je fakt huste prvocislo). Riesenie si najdite v pripade zaujmu sami.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam