• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEPASOHÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Omlouvam se, zadam az rano, vydrzte prosim, popripadne pokud manekdo neco pripraveneho, tak klidne zadavejte.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak to bylo jednoduché (-;
    Ten Elite Brains (přesmyčka) Albert Einstein

LOBOTECH má a dává.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak když se vám tak líbila má poslední dvoukroková, tak jednu přidám.

Hádáme známého vědce: Deset elitních mozků
    KATJA
    KATJA --- ---
    MAUGLI: aha, vidíš.. :)

Pokud poslední vidí před sebou dvě červené nebo dvě zelené čepice, tak ví a hlásí. Pokud tak neučiní, tak je tam mix. Pak hlásí předposlední, že má jinou čepici než ten před ním.

MAUGLI
    MAUGLI --- ---
    KATJA: a reseni? ;-)
    KATJA
    KATJA --- ---
    tak já se teda omlouvám za zmatky, dala jsem sem dopoledne otázku o trpaslíkách, kterou uhádl NELDE, ale vzápětí jsem jí smazala...

pro ty, kdo si jí nestihli přečíst, píšu znova a NELDE dává další hádanku...

jsou čtyři trpaslíci, zakletí od čaroděje tak, že se nemůžou pohnout. stojí v řadě za sebou a mohou tak koukat jen před sebe. první je navíc od ostatních oddělen vysokou zdí, takže na něho ostatní nevidí. dva trpaslíci mají červenou a dva zelenou čepici a jedinou jejich šancí na záchranu je to, že by jeden z nich uhádl barvu vlastní čepice. čaroděj by je pak osvobodil... jak to udělají?
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    novou háááádankuuuu. . .prosííím:-)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    Senior!do háje:)to mě nenapadlo,já furt stařec,stařík,děda...tahle byla fakt dobrá,dalo se o ní přemýšlet i na pískovišti:)
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    NELDE: sakra, tak na senior lkal jsem se dostal behem prvnich patnacti vterin, ale orla skalniho sem z toho nevymyslel :P Pekna hadanka, vic takovejch :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KATJA má a dává: Orel Skalní
    Řešení: Důchodce brečel = Senior Lkal (přesmyknuto na) Orel Skalní.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Nápověda nepomohla? Tak ještě dodám, že ten pták je včetně druhového jména na deset písmen.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Nápověda: hádanka má dva kroky, ve druhém se jedná o přesmyčku (háčky, čárky se ignorují)
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    NELDE: mno právě, dal, a proto by to nevyšlo...jdu přemýlšet nad brečícím důchodcem
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: Hmm, a co á, to diskriminuješ? Mám češtinu rád a neignoruji to, nicméně je známý fakt, že pokud se akceptují háčky a čárky (a kroužky), tak je rázem hádanka mnohem těžší. Ostatně, kdybys zkusil obě varianty, tak by to vyšlo, ne? Tak si nestěžuj. A pokud bych bral pořadí s akcenty, tak jsem tam nějaké to písmeno s akcentem dal.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    NELDE: do C ano, pak záleží, jestli přidáš č a ď... mno jo, my lidi, co máme náš jazyk rádi, to nevynecháváme..teda aspoň já..ale jo, je to prkotina
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: Co nevychází? A=1, B=2, C=3 je snad univerzální, ne? Navíc v jazykových hádankách se obvykle háčky a čárky zanedbávají. A proto také jsem volil ptáky, kde jsou písmena bez akcentů.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    NELDE: ad ta minulá - jo, není moc abeced jako ta česká, ale já uvažuju v ní a tam jsou i písmena s háčky....a pak to nevychází
    NELDE
    NELDE --- ---
    Hledáme ptáka:
    důchodce brečel
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    tak opět uhodl NELDE - značné znalosti, podle značek prvků
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    tak já dám opět šifru:
    zinek, aktinium, neon
    zinek, hliník, osmium, titan