• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEPASOHÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Asi docela jednoduché :)

Etna, Cu + Zn, Bos
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Tak má ALONSY

Řešení je oplodnění - pendolino. Byly i další správné odpovědi, ale později.

PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Zatím nic?

Mám zatím jeden tip na "stvoření nového života" a "zapálení cigaretypo brněnsku" což je jedno slovo na 9 písmen.

Přesmyčkou z tohoto slova vznikne jméno velké věci. Jeto v podstatě název, takže ne základní slovo, ale jeto notoricky známé.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Výsledek je opravdu velká věc
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    ZABITULKA: To synonymum, výsledek je přesmyčka
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    PAULMUADDIB: ten vysledek nebo to synonymum? :-) ...saaafra, asi se budu muset poptat svych rpatel, bo ac sama ziju v brne uz nekolik let, nekourim, tak me nic nenapada...
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    PAULMUADDIB: Na brněnsku je to slengový výraz pro "zapálení cigarety".
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    tak ja na to sla teda trochu obracene, pro me byla velka napoveda, e je to ted hodne znamy cech a ze na nej ta presmycka hodne dobre sedi. tak mi bylo jasny, ze je to janousek,jen jsem musela zjistit jeho krestni, pak jsem odecetla "onanuje" a vysel mi "somrak":-)))) akorat to cele se zpozdenim:-)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    NELDE: Já tam furt cpal toho "chudáka".
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Tak podobně:

Hledáme jedno slovo - věc

Přesmyčkou ze synonyma "stvoření nového života".
    FURRYK
    FURRYK --- ---
    kurňa somrák je snad jediný co mě nenapad .... na žebráka jsem měl asi 3 alternativy a na ukájení se další dvě ....
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    Teď jsem akorát chtěla psát do pošty správnou odpověď!:)ta byla moc pěkná!
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak máme vítěze (-; PAULMUADDIB uhádl, že
    "žebrák se ukájí" (je jako) "somrák onanuje" (přesmyknuto na) Roman Janoušek

Doufám, že se líbilo (-;
    NELDE
    NELDE --- ---
    Nápověda - nepotřebujete žádný cizí jazyk jen nahradit žebráka jedním slovem a "se ukájí" jiným slovem. Výsledek přesmyknete na jméno (dvě slova) v současnosti velmi známého Čecha.
    NELDE
    NELDE --- ---
    LOBOTECH: 12 možností zase není tolik (-; A pokud jsi našel něco, co se ti přesmykne na Barbara Conana, tak ti to třeba uznám.

BURKHAR: Máš pravdu, neexistuje, kaju se. Má to být žebrák se ukájí - což ale na hádanku nemá vliv.

Dám proto nápovědu - jedná se o skutečnou žijící osobu.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    BURKHAR: To sice je, ale prave proto, ze to tak napsal, tak si rikam jestli v tom neni nejaka finta v prevodu na anglictinu :) Jakoze by to melo bejt treba "beggar doing himself" :))) Ale ja sem anglictinar jak noha, takze dovedu vymyslet i nevymyslitelny :P
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    hlavně "ukajuje se" je nesmysl, v češtině existuje pouze slovo "ukájí se"

nápovědu, NELDE!
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    FURRYK: no a kdyz to zacnes prekladat do anglictiny, tak ti moznosti zacinaji nehorazne rust, protoze prelozit spravne "ukajuje se" neni tak jendoduchy jak se zda :D
    FURRYK
    FURRYK --- ---
    LOBOTECH: LOL .... chudý konany mám taky :-)))))
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Jeste by jsi nam mohl napovedet, jestli nahrazovat jinym ceskym vyrazem, nebo anglickym, pac ja tady mam u z 12 verzi 3 v cestine a 9 v cizich jazycich :P A uz sem z toho vymyslel vsemozny konany a podobny nesmysle :P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam