• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEPASOHÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO
    HÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO

"Naše hlava je kulatá, aby myšlení mohlo měnit směr." Francis Picabia

Pravidla hry:
    1) zadavatel hádanky sestrojí několik indicií, které mají jakoukoliv podobu (fotky, screen filmu, klip, song, literatura, matematika, jednoduše cokoliv)
    2) v hádání je povoleno vše (kromě toho, co zakazují nebo upravují ostatní body pravidel, např. bod č. 8), nejmocnějším nástrojem je Google a vlastní makovice
    3) na uhádnutí je poskytnuta lhůta 5-7 dní
    4) hádající píší svoje tipy zadavateli do pošty
    5) pokud se zdá zadavateli zvolení indicií nepřesné, je možné je upravit nebo přidat nápovědu
    6) stejně tak tomu je i v případě, pokud se jeví hádanka uživatelům příliš těžká
    7) ten, kdo jako první správně uhádl, je dalším zadavatelem hádanky (není podmínkou, úkol může komukoliv přenechat)
    8) hádající si nesmí veřejně ani privátně napovídat
    9) pokud člověk, který uhodl, nezadá novou hádanku do 24 hodin, může poté vytvořit a zadat novou hádanku první, kdo chce

rozbalit záhlaví
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    LOBOTECH: radek john byl v mem vyberu taky :-))) ale mela jsem stejny problem:-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    LOBOTECH: Rodové a česky samozřejmě.
    A toho ptáka chová pražská zoo (asi i jiné, ale to jsem nehledal).
    A jestli si blízko, tak to klidně zkus hádat (-;
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    NELDE: mozna mne mate jedna vec. Ten ptak je jen rodove jmeno, nebo i druhove? A je cesky nebo anglicky? (hledal jsem jen rodove a jen v cestine a uz jsem nasel alespon nejake naznaky politiku, ale dycky mi nakonec nevyjdou nebo prebejvaj pismenka :D Z djhn jsem ptaka nevymyslel, ale aspon pulposlanec se mi poved :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    LOBOTECH: Já už skoro myslel, že nikdo nehádá. Jméno ptáka nedám (zatím), silueta by byla moc jednoduchá, má ji hodně unikátní. Ale mohu napovědět, že jeho české, latinské a anglické jméno je si velmi podobné. A tento pták není žádný prcek, patří k nejtěžším létajícím vodním ptákům.
    Dále - ten politik je velmi velmi známý nejen z poslanecké sněmovny, kde zasedá. Opět dát sem foto, tak skoro všichni budete vědět.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    LOBOTECH: jsem pro siluetu ptaka! :-)
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Taky bych chtel este hadat, ale porovnal jsem seznam politku (neuplnej samozrejme) s koreou a nikdo mi do toho nezapad. Ale nemam moc casu hadat. Spis jako posledni pokus nam rekni jeste jmeno toho ptaka, nebo hod jeho siluetu at to mame jednoduche :o)
    Kazdopadne hadanka dobra.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    NELDE: jeste nedavej jinou... ale tahle je hodne tezka, moznosti je opravdu mnoho:-) koreu uz jsem nacpala v rpubehu vikendu asi do 4 politiku, ale z zadneho uz mi nevypadl nakonec ptak:-(( tak co takhle hodit jeste dalsi malou napovedu? :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Jsem v pokušení dát jinou hádanku. Ten stát je Korea.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Stále nikdo nic?
    Přeložím do jednoduššího a doplněného zadání:
    [pták] a [stát] lze pod doplnění přesmyknout do českého velmi známého politika.
    Pták je velmi známý a kdybych tady dal obrázek, tak ho snadno poznáte pro nezaměnitelnou siluetu. Stát je velmi známý a nejedná se o nějaký mikrostát. Kromě produktů tam vyrobených možná budete znát i další věci, kterými proslul. Politik je jeden z nejznámějších, i když ne v úplně pozitivním slova smyslu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELDE: Nikdo nic?
    Stát je v Asii a pták žije ve všech světadílech vyjma Antarktidy. Hlavně v tropických a subtropických oblastech. Nejblíže České republice se vyskytuje v okolí Středozemního a Černého moře.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Omlouvam se, zavreli me do ustavu.
    Respektive, nechala jsem se sama prijmou do dolecovaciho a rehabilitacniho zarizeni ale jsem silene bez netu, a ted chytam wifinu, ktera bude fungovat jeste pul hodiny
    takze
    John Landis je kultovni reziser, ktery strasne rad cpe do svych filmu hlasku see you next wensday. tato hlaska mela dost vyznamnou roli v knize Asfalt, dalsi kultovce, a kde mel i svuj nepatrny podil prave tento reziser, jeho vytetovane jmeno na tele melo privolat zpet do pekla samotneho vladce pekel. Lucifer totiz peklo opustil. A jeste nez to udelal, natocil prave film See you next wensday. Tak nejak sem predpokladala ze co nyxak co fan scifi a podobnych ujetosti jako je prave knizka Asfalt. Jestli mate radi cerny humor, doporucuju.

Jo a nejaky ty filmecky od Landise... Americky vlkodlak v parizi, Blues Brothers, ¡Three Amigos!, Spies Like Us .

Jo a taky par Jacksonovejch klipu :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Omlouvam se, zavreli me do ustavu.
    Respektive, nechala jsem se sama prijmou do dolecovaciho a rehabilitacniho zarizeni ale jsem silene bez netu, a ted chytam wifinu, ktera bude fungovat jeste pul hodiny
    takze
    John Landis je kultovni reziser, ktery strasne rad cpe do svych filmu hlasku see you next wensday. tato hlaska mela dost vyznamnou roli v knize Asfalt, dalsi kultovce, a kde mel i svuj nepatrny podil prave tento reziser, jeho vytetovane jmeno na tele melo privolat zpet do pekla samotneho vladce pekel. Lucifer totiz peklo opustil. A jeste nez to udelal, natocil prave film See you next wensday. Tak nejak sem predpokladala ze co nyxak co fan scifi a podobnych ujetosti jako je prave knizka Asfalt. Jestli mate radi cerny humor, doporucuju.

Jo a nejaky ty filmecky od Landise... Americky vlkodlak v parizi, Blues Brothers, ¡Three Amigos!, Spies Like Us .

Jo a taky par Jacksonovejch klipu :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Psala mi SHEALA do pošty, že moje odpověď byla správná, ale že nemá příležitost to tady oznámit.
    Takže je to (snad hnojil) -> (John Landis)
    Kdo je John Landis a co natočil a jak sedí indicie Asfalt a středa vám bude muset vysvětlit ona sama (-;

Nová hádanka (doufám jednoduchá, když tak napovím)
    Když přesmyknete stát a ptáka, najdete v čích rukou je páka.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SHEALA: Možná bys mohla napovědět - pokud to zatím nikdo neuhodl.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    ZABITULKA: Ja se priznam, ze jsem ani nepochopil zadani, takze se moc nechytam a cekam co se z toho vyvrbi :)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    SHEALA: hmm, tak to je tak desne jednoducha hadanka, ze uz ji tu hodne lidi uhadlo:-) prosim prosim o napovedu...
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    PAULMUADDIB: aa, dekuji za osvetu - politika jde opravdu mimo me:-) to u tehle filmove hadanky se budu bit do hlavy, jaktoze jsem na to neprisla! :-)

LOBOTECH: :-)) diky za napovedu, ja to tak i myslela:-) vsak v indiciich bylo, ze se jedna o cloveka. psala jsem z mobilu a to vzdy pisu zkratkovite...
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    ZABITULKA: Šéf britských svobodných, nazval evropského prezidenta nulou s charismatem mokrého hadru a vzhledem nižšího bankovního úředníka. A měl docela pravdu :-).

Nejvíc se mi líbilo, jak hodnotil vzrůst vlivu Německa při řecké krizi - "Tak se stalo, že evropu začalo ovládat Německo. Přitom EU byla založena právě proto, aby k tomu nedošlo...."

Docela vtipný zásek.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    jo a je to osoba. Upozornuju ze osoba realna, nikoli fiktivni.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    LOBOTECH: haha diky za pouceni. Kdyz by to neslo tak budu holt vic napovidat.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    ZABITULKA: nechci napovidat, kdyz se hraje proti sobe, ale pise "sfera filmu" coz muze byt od filmove postavy,pres rezisera, az po pana Nejezchleba z pujcovny filmu :) ale indicii je dost, tak az bude cas, taky mrknu :o)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    Nigel farage-kdo to je?:) musím si ho vygooglit. A teď jdu hádat film.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam