• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEPASOHÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    1) rybka
    2) detektiv
    3) laskavost
    4) kardinal
    5) pleteni
    6) jezero
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    1) rybka
    2) detektiv
    3) laskavost
    4) kardinal
    5) pleteni
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    1) rybka
    2) detektiv
    3) laskavost
    4)kardinal
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    1) Rybka
    2) detektiv
    3) laskavost
    NELDE
    NELDE --- ---
    Renfri má a dává. Je to nůž.
    1) První nože byly z pazourku
    2) Použití nože
    3) Součást hoblíku
    4) hlavní hrdina knihy Nůž.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELDE: Ehm, myšleno "nebude", sakra Freude, nenapovídej.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZABITULKA: Ale jak znám Renfri, tak jsem si říkal, že to přeci nemůže být nic nemravného, tak jsem opustil "Dostat se" do Vesmíru, z Potopy, z Díry, na Hromadu, do Kalhotek, jak Slepý k houslím.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Snad to bude moc těžké (-;
    1) Obsidián
    2) Jíst
    3) Hoblovat
    4) Alija Osmanović
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    No právě:)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZABITULKA: Taky jsem měl podobné myšlenky. Zejména když u toho byla ta potopa a hromádka odpadu. Ale jak to vyjádřit jedním výrazem, že (-;
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    :-) tak to je pro mě vtipná hádanka,momentálně přemýšlím,co všechno může mít vesmír společného s dánskýma kalhotkama-napadla mě jen černá díra:)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Nelde uhadl a zadava, je to Krtek :-)
    Krtek ve vesmiru
    Krtek a potopa
    Krtek je pripravek na cisteni odpadu
    dela na zahradce krtince
    Krtek a kalhotky
    a chudinka nevidi
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    1) vesmír
    2) potopa
    3) odpad
    4) hromadka
    5) kalhotky
    6)slepota
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    1) vesmír
    2) potopa
    3) odpad
    4) hromadka
    5) kalhotky
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    1) vesmír
    2) potopa
    3) odpad
    4) hromadka
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    1) vesmír
    2) potopa
    3) odpad
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak RENFRI a ZULLU uhádli (krátce po sobě), RENFRI je o trošičku rychlejší a dává.

Je to prsten
    1a) Pán prstenů. První rok je vydání knihy, druhé filmu (toho animovaného nedokončeného)
    1b) Prsten Nibelungů, Wagnerův 14 hodinový čtyřdílný epos.
    1c) Arabela
    2) Prometheus přinesl lidem oheň a byl za to na Kavkaze 12 let připoután ke skále, lidé prý nosí prsteny s kamenem na jeho památku
    3) Zlato, stříbro, platina jsou materiály ze kterých se prsteny dělají.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    NELDE: Nerikam, ze neobsahuje, verim, ze ano, taky jsem koukala na 1954 in UK, jen me nic z toho netrkne, ze by to melo byt ono, nekoho jineho mozna ano :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    RENFRI: Tak jsem zkusil tu wiki, jak píšeš. 1954 in UK obsahuje. 1978 se dá také najít, jen je třeba doplnit správnou oblast (film). To Německo není tak jednoznačné, ale 1876 se dá najít. Tak trochu upravím ty letopočty. Plus jsem dal 2) do jiného pořadí a přidal.

1) Kultura
    a) (1954, UK, kniha, poprvé) (1978, film, US, poprvé) -> název
    b) 1869, 1870, 1876, 1876, Německo -> název (jiný než b)
    c) 1979, seriál, ČR, poprvé -> nikoli název
    2) maso, oheň, Kavkaz, orel, kámen, památka,
    3) 79, 47, 78, chemie
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Tak ja jenom zkusim napsat svuj pohled, jo? kdyztak me smazte, pokud je to moc proti pravidlum, spis chci nechat nahlednout do uvazovani, kdyz uz jsme zaseknuty...
    Letopocty jsou naprd. Ty proste musim googlit, pokud to nejsou nejaka obecne znama fakta, jako 1492, 1348 nebo 1620 treba... takze pro me - bezny clovek nevi, co se stalo roku 1954 v UK a 1870 v Nemecku, proste to v hlave nenosim, takze uz z teto podstaty mi to stylem uplne nesedi, radsi zapojim kombinatoriku a vtip nez googlit letopocty. Kdyz se podivam na Wiki, co se stalo poprve v UK roku 1954, tak tam nenachazim zadnou souvislost s platinou, zlatem nebo stribrem, coz predpokladam, ze je napoveda posledni. Mezi temito drahymi kovy a Kavkazem me zase nenapada zadna souvislost, ktera by mela co delat s predmetem, se kterym se denne setkavam, proste nevim, vezmu to od toho kamene, s cim kamennym nebo souvisejicim s kamenem se muzu dnes potkat? Deska, schody, budova.. ohen, hm, tak topeni treba, co s tim ma co delat zlato a platina? Muze to byt nejaky sperk, ktery muze byt kamenny, je na pamatku, zpracovan ohnem, muze byt z drahych kovu... ale do toho nemuzu najit zadnou souvislost s temi letopocty, takze proste me osobne to nevede nikam, at to vezmu z jake strany chci, proste to nic neasociuje, u jinych hadanek tohoto typu mi aspon bezi hlavou nejaka podobna slova, je tam nejake tuseni, aspon oblasti nebo je mi to povedome, tady proste nula nula nic...
    Kdyz googlim uvedene letopocty v kombinaci se zemi, tak se dostanu k nejakym fotbalovym zapasum a podobne, proste pro me tam neni zadne voditko...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam