• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEPASOHÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO
    NELDE
    NELDE --- ---
    Obvykle dávám hinty po každém pokusu, ale vy nehádáte (-; tak nevím, jak vás nasměrovat
    NELDE
    NELDE --- ---
    Hádáme název.
    Varuna, Helios, Tywin
    Rudá armáda, maso, vlhko
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELDE: K armádě patří vlhko
    NELDE
    NELDE --- ---
    Hádáme název.
    Varuna, Helios
    Rudá armáda, maso
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELDE: K armádě přidávám maso
    NELDE
    NELDE --- ---
    Hádáme název.
    Varuna
    Rudá armáda
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: A Jak se vám líbí konečně poznal NELDE.

1. Bos mutus f. grunniensi; letadla Jakovlev; kriminalistické otázky
    2. Mezinárodní zkratka; selen; Shakespeare
    3. Vám poděkování a lásku vám / vřelá objetí; "jak vy k my..."
    4. Mně se líbí Bob / Nám se líbí; a samozřejmě ta první
    Z POHÁDKY O ZLATOVLÁSCE | Líbí, mně se líbí
    https://www.youtube.com/watch?v=5FiWmJ5eqhM
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Můžu jen doufat, že jste v adventu byli stejně rozlítaní jako já; zkusme to přes svátky doklepnout.

Čtyřslovný název uměleckého díla:
    1. Tibet, čaj, máslo; 40/42; a prečo?
    2. Švédsko/okslěnapŠ; luna, prvek; W(illia)m.
    3. Rudá armáda, S. K. Neumann: Poděkování Sovětskému svazu / Karel Kryl: Tak vás tu máme; ČSLA, plk. Brabec / Glogar?
    4. Jitka Molavcová, Angelo Michajlov / Eduard Krečmar; Yvonne Přenosilová, Levy – Spencer / Jiřina Fikejzová; Schelinger – Stárek / F. Ringo Čech
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Hrozně se omlouvám, já jsem teď v adventu extra marný; máte mě kopat do pošty nebo i zde.

Víceslovný název:
    1. Tibet, čaj
    2. Švédsko/Španělsko; luna; Wm.
    3. Rudá armáda, S. K. Neumann / Karel Kryl; ČSLA, plk. Brabec / Glogar?
    4. Jitka Molavcová / Eduard Krečmar; Yvonne Přenosilová / Jiřina Fikejzová
    VANEK
    VANEK --- ---
    Omluvte zpoždění, nějak mi to nemyslelo ani přes noc. Zkusíme ale myslet trochu jinak, laterálněji, učíce se od mistryň (a jsa chabým epigonem). Rovnou sdělím, že hledáme víceslovný název.

1. Tibet
    2. Švédsko/Španělsko
    3. Rudá armáda; ČSLA
    4. Jitka Molavcová; Yvonne Přenosilová
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    VANEK uhodl Střihorukého Edwarda a zadá.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    5. 1990
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Tak jedeme dál, ALEA IACTA EST!

1.
    The Cure - A Forest
    https://youtu.be/xik-y0xlpZ0

2. Talisman
    3. Křehkost
    4. Jizvy
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: A HUGH_BOYLAN poznal říjnovou knihu [Knižní klub u Nicollette] , tedy Frankensteina.

Písničku tedy nelze vynechat:
    'Over At The Frankenstein Place/There's a Light' Scene | The Rocky Horror Picture Show
    https://youtu.be/i4G-hjfMR4U
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Eeh, pardon. Nějak jsem zcela bez fantazie, tak ro vezmeme (ukradnu) prajednoduše.

Viktor, Igor, Alžběta, Marie; Ženeva, Ingolstadt, Anglie, Skotsko, Orkneje, Petrohrad, Archangelsk, severní pól.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ATUARFIK: Ha: mně ta una notte d'inverno byla povědomá, ale divil jsem se, že konec věty nelze vygooglit (a v tom spěchu nebyl čas řešit, kdo je kdo; Fiat byl až moc triviální, Lagrange to doklepl, Calvino se ovšem narodil na Kubě, vyrostl v San Remu a v Turíně se po dvou letech studií usadil až po válce).

Musím si vzít den, resp. noc na vymyšlenou.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Ha! Nevysvětlila jsem tu poslední, kontroverzní nápovědu. Jde o příběh Enájatolláha Akbarího, který se po dlouhé cestě z Afghánistánu usadil v Turíně.

ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    VANEK má za úkol přestat protestovat a raději zadat, protože správně identifikoval Turín.

Skoro všechny nápovědy odkazují na slavné rodáky.

- "Stai per cominciare a leggere --> Italo Calvino, doslova začátek Když jedné zimní noci cestující
    ... mentre un altro giunto alla fine della sua vita di peccatore --> to už není citace, ale když už jsme byli v té italštině... odkazuje na Jméno růže
    - ... e il terzo sta affrontando un lungo viaggio dalla Polonia." --> také není citace, odkazuje na Příměří od Prima Leviho
    - "On ne trouve point de figure dans cet Ouvrage. Les méthodes que j'y expose ne demandent ni constructions, ni raisonnements géométriques ou mécaniques, mais seulement des opérations algébriques, assujetties à une marche régulière et uniforme. Ceux qui aiment l'Analyse verront avec plaisir la Mécanique en devenir une nouvelle branche, et me sauront gré d'en avoir étendu ainsi le domaine." --> z předmluvy k Mécanique analytique, Joseph-Louis Lagrange
    - "Budiž" --> FIAT, neboli Fabbrica Italiana Automobili Torino, ovšem latinsky také "budiž, nechť se stane"

Písničku? Od Eiffel 65, založena v Turíně v roce 1997.

Eiffel 65 - Blue (Da Ba Dee) 1080p 60fps Full HD (High Quality)
    https://www.youtube.com/watch?v=NLg0C86_hZs
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    A čte se to zprava doleva, nebo od vrchu dolů?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    VANEK: Ano.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam