• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEPASOHÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ATUARFIK: wtf? Mrmle mrmle....
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Já už jsem včera uvažovala o Vánočním ostrově díky tomu ptákovi, ale ty ostatní indície mi tam vůbec neseděly. Až dneska to ohlašování příchodu nového roku mi to potvrdilo.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    GREATDRAKE: Města. Poland, London, Paris.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    OMNIHASH: a jaký mají vztah ty dvě korunovace Jindřicha k vánočnímu ostrovu?

A jaký má vztah k vánočnímu ostrovu nebohý stanislav?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    OMNIHASH: Ovšem nápovědy č.1 a 3, to teda je spojení velmi... volné, to přiznej.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Uhádla ATUARFIK, byl to Kiritimati / Vánoční ostrov

1.) Krakov, Katedrála na Wawelu, Smělý patron sv. Michal - sv. Stanislav patron Polska, krakovský biskup, kterého zabil Boleslav Smělý při mši v kostele sv. Michala.
    2.) Želva -
    Tabwakea, doslovnej překlad jména hlavního města, tady mě fakt nic lepšího nenapadlo
    3.) korunovace Jindřicha 6. - Jindřich VI. je jediný combokrál francouzský a anglický v historii, měl tedy korunovace dvě, a to v Londýně a Paříži.

historie:
    a.)malé sladké aztécké Adobe u západu slunce - jsou všechno názvy nukleárních testů, co tu prováděla americká armáda v šedesátých letech v rámci - operace Dominik, kdy po okolí detonovali 25 bomb.

b.)Kuchař oslavil vánoce želví polévkou - ostrovy navštívil James Cook na svojí poslední plavbě, pojmenoval jako Vánoční, našel tu hromadu želv, tak jich navařil na vánoční oběd a jak bylo dobrým tehdejším zvykem, něco přes stovku nechal naskládat do podpalubí jako protein snack na pozdějš. Na tomhle základě pak o stp
    biologie:
    I.) - Fregatka obecná, nejčastější zvíře na ostrově, je i ve státní vlajce

Trivia 1: dvě světový mocnosti tohle místo totálně zvalchovaly a asi dodnes drží prim v síle použitý munice na jednoho obyvatele, a to se domorodci ani nebránili... -kromě americký armády to potřebovali pořádně rozject i britové, takže tu dohromady odpálili 33 atomovek. Na ostrově tenkrát žilo necelejch tisíc lidí, tedypoměr jedna atomovka na třicet obyvatel :) - https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Grapple

Trivia 2: o tomhle místě neuslyšíte jak je rok dlouhej, ale jeho jméno zazní v každým druhým silvestrovským vysílání v bedně. -Kiritimati/Liniový ostrovy ležej v časovým pásmu UTC -14, proto, aby mohli mít stejný datum jako zbytek jejich země na východní polokouli. Tímpádem jsou první místo na světě, kde se slaví Nový Rok. A taky pak ráno můžete odletět na Tahiti a dát si to ještě jednou, to myslím taky zazní skoro pokaždý.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Zároveň super, že jsem se dozvěděl spoustu nových věcí. :)
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Jako cuká mi to zeptat se ChatGPT, ale seru na to, vystřelil jsem do pošty poslední zoufalý tip a uvidíme, už se tím nebudu trápit.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Nevim, dál...
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Vaří se mi hlava už!
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Hint2: o tomhle místě neuslyšíte jak je rok dlouhej, ale jeho jméno zazní v každým druhým silvestrovským vysílání v bedně.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    geografie:
    1.) Krakov, Katedrála na Wawelu, Smělý patron sv. Michal
    2.) Želva
    3.) korunovace Jindřicha 6.
    historie:
    a.)malé sladké aztécké Adobe u západu slunce
    b.)Kuchař oslavil vánoce želví polévkou
    biologie:
    I.)Fregata

Trivia: dvě světový mocnosti tohle místo totálně zvalchovaly a asi dodnes drží prim v síle použitý munice na jednoho obyvatele, a to se domorodci ani nebránili...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Abych vám to ještě usnadnil, rozdělím to do kategorií:
    geografie:
    1.) Krakov, Katedrála na Wawelu, Smělý patron sv. Michal
    2.) Želva
    historie:
    a.)malé sladké aztécké Adobe u západu slunce
    b.)Kuchař oslavil vánoce želví polévkou
    biologie:
    I.)Fregata
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Hádáme místo
    1.) Krakov, Katedrála na Wawelu, Smělý patron sv. Michal,
    2.) malé sladké Adobe u západu slunce
    bonus
    4.) Želva
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Hádáme místo
    1.) Krakov, Katedrála na Wawelu, sv. Michal
    2.) malé Adobe u západu slunce
    3.) věnečky šíleneného Henry 6.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    já taky jednou našel olej na plátně, kterej přesně odpovídal indiciim

a to je tady na tom to skvělý
    VANEK
    VANEK --- ---
    HUGH_BOYLAN: Tak free veřejný ChatGPT.com trvá na Adebayorovi i s plnou sadou nápověd:
    Guadeloupe, Martinique → French Caribbean departments → a nod toward French football influence, which fits his early career in the French league and Monaco’s status in French football

OMNIHASH: Joaha, Gemini. Mně většinou přijde dost hrozné...
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    OMNIHASH: On se většinou najde někdo, kdo tě poprudí v poště, většinou monsieur NELDE, já přidávám nápovědu vlastně vždycky, když mi někdo do pošty pošle špatnou odpověď / tip.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    HUGH_BOYLAN: já měl nakoupíno o půlnoci na baru, tak sem to jenom copypastoval do Google AI módu, tak sem to chtěl přenechat někomu, kdo tomu věnoval víc než pět vteřin a tři mozkové buňky... jK často tu přidáváte nápovědy? Kdyby měl někdo pocit, že to vázne, tak mi to tu oplusujte, a až půjdu kolem nyxu, hodím další kolo.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Hádáme místo
    1.) Krakov, Katedrála na Wawelu
    2.) Adobe, západ slunce
    3.) Šílený Henry
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam