• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEPASOHÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO
    Kdo nechce zadávat, nechť nehádá.

HÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO

"Naše hlava je kulatá, aby myšlení mohlo měnit směr." Francis Picabia

Pravidla hry:
    1) zadavatel hádanky sestrojí několik indicií, které mají jakoukoliv podobu (fotky, screen filmu, klip, song, literatura, matematika, jednoduše cokoliv)
    2) v hádání je povoleno vše (kromě toho, co zakazují nebo upravují ostatní body pravidel, např. bod č. 8), nejmocnějším nástrojem je Google a vlastní makovice
    3) na uhádnutí je poskytnuta lhůta 5-7 dní
    4) hádající píší svoje tipy zadavateli do pošty
    5) pokud se zdá zadavateli zvolení indicií nepřesné, je možné je upravit nebo přidat nápovědu
    6) stejně tak tomu je i v případě, pokud se jeví hádanka uživatelům příliš těžká
    7) ten, kdo jako první správně uhádl, je dalším zadavatelem hádanky (není podmínkou, úkol může komukoliv přenechat)
    8) hádající si nesmí veřejně ani privátně napovídat
    9) pokud člověk, který uhodl, nezadá novou hádanku do 24 hodin, může poté vytvořit a zadat novou hádanku první, kdo chce

rozbalit záhlaví
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ATUARFIK, GREATDRAKE: to je určitě tím, že se na mapku Vánočního ostrova díváte prvně, a už vás život okoral. Dyť je to naprosto hustý! Existuje ostrov uprostřed Pacifiku, kde si můžeš vybrat, jestli chceš žít v Paříži, Londýně, Polsku, Želvě, nebo Banánu. Paříž zničilo globální oteplování, Polsko se jmenuje po mechanikovi, co jel sto let zpátky kolem, a pomoh jim zalejvat banány v Banánu. Který se nejmenuje po banánech, ale Banánovi, co sem přijel házet atomovky po rybách. Záliv svatýho Stanislava tvoří asi půlku plochy ostrova, a není pojmenovanej podle patrona Polska, ale podle toho frajera, co jel kolem opravovat trubky. Totální nářez, co by měl znát uplně každej!

https://www.researchgate.net/publication/328149421_Dzialalnosc_Stanislawa_Pelczynskiego_czyli_Polska_na_Kiribati
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    GREATDRAKE: Jak říkám, velmi volné. :)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ATUARFIK: wtf? Mrmle mrmle....
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Já už jsem včera uvažovala o Vánočním ostrově díky tomu ptákovi, ale ty ostatní indície mi tam vůbec neseděly. Až dneska to ohlašování příchodu nového roku mi to potvrdilo.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    GREATDRAKE: Města. Poland, London, Paris.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    OMNIHASH: a jaký mají vztah ty dvě korunovace Jindřicha k vánočnímu ostrovu?

A jaký má vztah k vánočnímu ostrovu nebohý stanislav?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    OMNIHASH: Ovšem nápovědy č.1 a 3, to teda je spojení velmi... volné, to přiznej.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Uhádla ATUARFIK, byl to Kiritimati / Vánoční ostrov

1.) Krakov, Katedrála na Wawelu, Smělý patron sv. Michal - sv. Stanislav patron Polska, krakovský biskup, kterého zabil Boleslav Smělý při mši v kostele sv. Michala.
    2.) Želva -
    Tabwakea, doslovnej překlad jména hlavního města, tady mě fakt nic lepšího nenapadlo
    3.) korunovace Jindřicha 6. - Jindřich VI. je jediný combokrál francouzský a anglický v historii, měl tedy korunovace dvě, a to v Londýně a Paříži.

historie:
    a.)malé sladké aztécké Adobe u západu slunce - jsou všechno názvy nukleárních testů, co tu prováděla americká armáda v šedesátých letech v rámci - operace Dominik, kdy po okolí detonovali 25 bomb.

b.)Kuchař oslavil vánoce želví polévkou - ostrovy navštívil James Cook na svojí poslední plavbě, pojmenoval jako Vánoční, našel tu hromadu želv, tak jich navařil na vánoční oběd a jak bylo dobrým tehdejším zvykem, něco přes stovku nechal naskládat do podpalubí jako protein snack na pozdějš. Na tomhle základě pak o stp
    biologie:
    I.) - Fregatka obecná, nejčastější zvíře na ostrově, je i ve státní vlajce

Trivia 1: dvě světový mocnosti tohle místo totálně zvalchovaly a asi dodnes drží prim v síle použitý munice na jednoho obyvatele, a to se domorodci ani nebránili... -kromě americký armády to potřebovali pořádně rozject i britové, takže tu dohromady odpálili 33 atomovek. Na ostrově tenkrát žilo necelejch tisíc lidí, tedypoměr jedna atomovka na třicet obyvatel :) - https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Grapple

Trivia 2: o tomhle místě neuslyšíte jak je rok dlouhej, ale jeho jméno zazní v každým druhým silvestrovským vysílání v bedně. -Kiritimati/Liniový ostrovy ležej v časovým pásmu UTC -14, proto, aby mohli mít stejný datum jako zbytek jejich země na východní polokouli. Tímpádem jsou první místo na světě, kde se slaví Nový Rok. A taky pak ráno můžete odletět na Tahiti a dát si to ještě jednou, to myslím taky zazní skoro pokaždý.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Zároveň super, že jsem se dozvěděl spoustu nových věcí. :)
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Jako cuká mi to zeptat se ChatGPT, ale seru na to, vystřelil jsem do pošty poslední zoufalý tip a uvidíme, už se tím nebudu trápit.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Nevim, dál...
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Vaří se mi hlava už!
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Hint2: o tomhle místě neuslyšíte jak je rok dlouhej, ale jeho jméno zazní v každým druhým silvestrovským vysílání v bedně.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    geografie:
    1.) Krakov, Katedrála na Wawelu, Smělý patron sv. Michal
    2.) Želva
    3.) korunovace Jindřicha 6.
    historie:
    a.)malé sladké aztécké Adobe u západu slunce
    b.)Kuchař oslavil vánoce želví polévkou
    biologie:
    I.)Fregata

Trivia: dvě světový mocnosti tohle místo totálně zvalchovaly a asi dodnes drží prim v síle použitý munice na jednoho obyvatele, a to se domorodci ani nebránili...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Abych vám to ještě usnadnil, rozdělím to do kategorií:
    geografie:
    1.) Krakov, Katedrála na Wawelu, Smělý patron sv. Michal
    2.) Želva
    historie:
    a.)malé sladké aztécké Adobe u západu slunce
    b.)Kuchař oslavil vánoce želví polévkou
    biologie:
    I.)Fregata
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Hádáme místo
    1.) Krakov, Katedrála na Wawelu, Smělý patron sv. Michal,
    2.) malé sladké Adobe u západu slunce
    bonus
    4.) Želva
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Hádáme místo
    1.) Krakov, Katedrála na Wawelu, sv. Michal
    2.) malé Adobe u západu slunce
    3.) věnečky šíleneného Henry 6.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    já taky jednou našel olej na plátně, kterej přesně odpovídal indiciim

a to je tady na tom to skvělý
    VANEK
    VANEK --- ---
    HUGH_BOYLAN: Tak free veřejný ChatGPT.com trvá na Adebayorovi i s plnou sadou nápověd:
    Guadeloupe, Martinique → French Caribbean departments → a nod toward French football influence, which fits his early career in the French league and Monaco’s status in French football

OMNIHASH: Joaha, Gemini. Mně většinou přijde dost hrozné...
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    OMNIHASH: On se většinou najde někdo, kdo tě poprudí v poště, většinou monsieur NELDE, já přidávám nápovědu vlastně vždycky, když mi někdo do pošty pošle špatnou odpověď / tip.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    HUGH_BOYLAN: já měl nakoupíno o půlnoci na baru, tak sem to jenom copypastoval do Google AI módu, tak sem to chtěl přenechat někomu, kdo tomu věnoval víc než pět vteřin a tři mozkové buňky... jK často tu přidáváte nápovědy? Kdyby měl někdo pocit, že to vázne, tak mi to tu oplusujte, a až půjdu kolem nyxu, hodím další kolo.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Hádáme místo
    1.) Krakov, Katedrála na Wawelu
    2.) Adobe, západ slunce
    3.) Šílený Henry
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam