• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VERONIKEFretka
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    už tak tejden sleduju, že mi můj freťák tolik nejí. Je mu cca 5 měsíců. Jedl asi 2 kg granulí měsíčně. Teď nevím, možná i o polovinu míň, ale sleduju to jak na dávkách jídla, tak i na tom, kolik hovínek stihne udělat za den/noc. Je možný, že už by byl natolik vyrostlej, že nepotřebuje tolik jíst? Vypadá zdravě. No překvapilo mě to.
    MATEESEK
    MATEESEK --- ---
    ahojky, chtěla jsem se zeptat, zda by někdo z Prahy nemohl pohlídat to moje zlatíčko od 28.12. do 2.1. Jedu na hory a vypadlo mi mé hlídání. Díky
    ACIDROP
    ACIDROP --- ---
    Neskouseli ste nizko polozenou napajecku?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    no, dneska budu Ignorovi balit vánoční dárek, dostane novou závěsnou boudičku do klece.)
    MATEESEK
    MATEESEK --- ---
    Ten můj to bohužel dělá taky. Je schopnej tímhle způsobem přemístit misku přes celou místnost. Ale když šlápne do vody, tak se může zbláznit.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    dělají dělají.) můj Ignor se chodí každej den koupat k psovi do misky s vodou, dycky tam hrabe pacičkou, pak tam půlkou těla spadne a pak si tu vodu z paciček ollizuje a furt dokola.)
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    Můj freťák má zajímavej rozmar - vodu z misky si packama vylejvá a vodu pak pije z podlahy (občas i z misky, ale víc z tý podlahy)... dělaj to vaši taky nebo ne?
    MATEESEK
    MATEESEK --- ---
    Tak druhý záchod fakt pomohl. S octem jsem to taky zkoušela, ale úspěch to nemělo. Jinak zásoby si naštěstí nedělá. Všechno hned sní.
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    VERCA_ZABA:
    CZTIBA: ...na druhou stranu clovek vi, kde hledat klice:))
    CZTIBA
    CZTIBA --- ---
    VERCA_ZABA: jj ty zasoby jsou nejvic, taky nekam nahlidnu a je tam hromadka granuli :) pripadne zbytky neceho, co nekomu kdy upadlo na zem :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    CZTIBA: no, tak oni fretky jsou dost vybíravý.) mě spíš sere, jak si dělaj zásoby.. sem ted rozkládala gauč a v gauči dva kousky chleba, jedna houska, hroznovej cukr, plesnivý jabko, fixy a jelenní lůj:D
    HEURECA
    HEURECA --- ---
    CZTIBA: jojo, ocet zabírá, zředěný s vodou. freťák se do toho vždycky chtěl dostat a vykoupat se:-D
    CZTIBA
    CZTIBA --- ---
    VERCA_ZABA: takze to delaj ze vzteku.. ja si rikal, ten nas zmrdecek taky, kdyz se obcas netrefi, tak mu vynadam a on treba demonstrativne jde posrat neco, co nema :) no a za to ho mit rad opravdu nemuzu :)
    a co me taky zarazi, v mladi jsme mu nedavali maso ani konzervy, jen ovoce, zeleninu a granule a ted nic jinyho nechce.. jen sladky, pivo, granule a to ovoce se zeleninou...

    MATEESEK: jinak na inkriminovany misto je dobry dat trochu octu, neutralizuje to ten smrad a prijde mi, ze to trochu pomaha.. fretka si misto na srani hleda po cuchu a takhle tam nic necejti.. mam to z nejaky knizky o fretkach...
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    MATEESEK: s tím záchodem taky zkoušim co se dá. Je ještě malej, tak ho to učim tak, že ho sleduju a když jde jinam tak ho rychle přendám na záchod co má v místnosti a dám mu odměnu. No a výsledek je, že jeden den tam chodí a další zase ne. No snad časem. Jinak můj Lumpy by se mnou takhle nespal, musí pořád řádit :(... no snad se taky po pubertě dočkám
    MATEESEK
    MATEESEK --- ---
    Jinak posílám jednu fotečku. Má drahá polovička nás vyfotila při večerním odpočinku :o)

    MATEESEK
    MATEESEK --- ---
    Hm, asi je to možná částečně protest, protože není úplně ve svém prostředí. Koupím ještě jeden záchůdek a uvidíme. Doma to celkem zafungovalo. Akorát je blbý, že bych potřebovala takový ten velký rohový a ty už se neprodávají. No tak uvidím. Každopádně díky za rady.
    HEURECA
    HEURECA --- ---
    nebo se mu taky nemusí líbit záchůdek, mi jsme jich vyskoušeli několik než začal být pořádný...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jj, ten můj to taky dělá, když je nasranej, např. má hlad, má žízen, chce pozornost, tak se vysere někam.. jinak třeba do toho kouta dát záchodek.. pokud i přes to to bude dělat vedle (máme takovej roh), tak tam má hozenej svůj ručník z pelechu, protože na ten on se nevysere, nebude si ničit svůj majetek..
    a ta pálivá paprika, to asi bude k ničemu, páč fretka si neočuchává místo, kam to jde udělat.. ta prostě jenom zacouvá a je to.)
    HEURECA
    HEURECA --- ---
    MATEESEK: když jsem ještě měla freťáka, dělal to tam kam nemá, když byl naštvaný. měl třeba prázdnou misku, nebyla jsem dýl doma a tak... zamysli se, jestli mu něco nechybí...
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    MATEESEK: -upozorňuju,že fretky nechovám-ale zkusila bych na to místo,kam chodí dát záchodek s podestýlkou a zkusit ho tak přesvědčit,že lepší je dělat do bedny-a bednu pak posunout dle přání... a i když to možná neni uplně šetrný k fretčímu nosu-ve zverimexu,když nám psi čurali na pytle s kočičim stelivem jsme okolo sypali pálivou papriku-psi po očuchání nálada na značkování přešla..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam