• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VERONIKEFretka
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    GRACIIJKA: stejnou funkci jako ten probican maj i živý jogurty (hollandie,activie,...)
    CZTIBA: bodejť by nežral friskies,když je to dosolený jak kráva.. ani lidi,když jsou zvyklý na přesolený nesoelný nechtěj ani vidět..jen teda chudery ledviny..
    GRACIIJKA: nemůžou soudit dle fretek,ale myslim,že u zvířat s dobrym základem (bez predispozic k rakovině atp) může strava ovlivnit délku života naopak velmi výrazně-minimálně u potkanů se mi to pěkně potvrzuje.-)

    jinak na psí a kočičí zubní kámen se prodává plaque-off-měl by pomoct rozpouštět i už vytvořenej kámen-nevidim důvod,proč by u fretek neměl fungovat:-) http://www.plaque-off.cz/
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    .3.2011
    Jj to je dost možný. Já se jednou zhrozila zelených řidkých bobků a pak zjistila, že je máma nacpala salátovkou. :) Snad bude dobrej. Můžeš mu zkusit koupit probican. Ten je na podporu střevní mikroflory. Ale moc fretek to dobrovolně nežere :)
    CZTIBA: právě naopak, jak píše Pinky, fretčí granule by měly mít vyšší obsah tuku, takže nejlépe kvalitní kotěcít a nepřipadá v úvahu krmit kočičím (zrním v trojobalu) jako je např. whiskas a podobný hrůzy :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    to by mohlo.. já třeba když ignorovi dám na okousání meloun, tak pak má taky takový řidší hovínka
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    ale když se to míchá s vitakraftem?? u rodičů v maloměstě byla máma v nouzi (že došlo) kupovat krmení pro fretky, ženská jako prodejkyně doporučila nějakou směs míchanou jima (není tam napsané složení a cca 20 za kč 2 kg, že u nás někdo chová 5 fretek a krmí je jen tim - vůbec nevim kdo) jsem jí to hned zakázala - granule náký zelený, lump pak zelený hovínka..... teď mě napadá, že po tý kastraci byl na 14 dní u rodičů (kastrace nás na vesnici vyšla o litr míň než v praze) a tam ho věčně ládovali ovocem za odměnu, u mě tohle nemá, tak jestli ty hovínka můžou bejt divný z toho??
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    CZTIBA: ...naopak, granule pro fretky se lisi od kocicich hlavne obsahem tuku...
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    ucpaný žlázky nemá, protože převčírem se lekl a zapušil :) a citlivej zadeček taky ne. přesrsťovat? zatím jsem si nevšimla, že by mu padaly chlupy nějak víc. no snad to bude dobrý. hovínka má zatim docela ok, snad se to zase nezhorší, když mu dneska nedám gimpetku
    CZTIBA
    CZTIBA --- ---
    tak tuku by prave ty granule mit moc nemely ne? aby fretka zrala castejc a neukladal se v ni tolik.
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    Je možný, že předtím čůral víc, protože to bylo v rámci značkování. Ta hravost..to je v pořádku :) Tou purinou jsem krmila taky...jenže pak jsem zjistila, že má hrozně málo tuku a fretkám moc nevyhovuje. A začal ti přesrsťovat? S těma hovínkama nevím...ještě mě napadly ucpaný žlázky. Nemá na pohmat citlivej zadeček?
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    chová se úplně normálně. loužičky dělá kolečko cca 5 cm, ale jen teď ne tak často jako předtim. dokonce mi přijde, že je ještě více hravej než před kastrací. Dávám mu vitakraft a purinu (cat chow kitten) jako vždycky. Po tý gimpetce zase dělat dlouhý hovínka, ale nevim jak to bude dál. jí normálně.
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    ZASTERKA: a chová se normálně? Není na něm vidět, že by ho něco trápilo? Louže, kterou udělá je velká nebo malá? Co převážně žere?
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    chci se zeptat (a nechce se mi koukat na x stránek diskuzí než najdu odpověď) - mám freťáka po kastraci. Je možný, že by přestal tak často chodit čůrat? Samozřejmě přestal značkovat, ale dřív, když jsem ho měla třeba dvě hod puštěnýho, tak se mi třeba dvakrát vyčůral na podlahu a teď za tu dobu ani jednou, tak jestli to může být tou kastrací. A ještě má takový divný hovínka - hrozně málo a jakoby s vodou, včera jsem mu dala pastu gimpet, v noci už měl hovínka takový skoro jako vždycky a zase přes den znova malý. Dala jsem mu gimpetku znova. Nevím, jestli není nějak ucpanej nebo něco. Nevíte? Zase kdyby byl ucpanej chlupama, tak neudělá vůbec nic, ne? Díky za info
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    VERCA_ZABA: jenže já nemám práva psát na nástěnku.
    Jestli můžeš tak to tam hoď. http://www.fretka.cz/paleni-carodejnic-2011/
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GRACIIJKA: tak to je super, to by se mohlo dát na nástěnku, jinak na to zapomenu.)
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    VERCA_ZABA: loni jsme tam vyhráli nějaký hračky a pamlsky... :) mělo to docela úspěch
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GRACIIJKA: fretčí tombola, to zní dobře:D
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    VERCA_ZABA: Tak to promyslete a kdyžtak se stavte :) vstupný je ve formě nějakého předmětu do tomboly s fretčí nebo čarodějnickou tématikou :)
    Taky jsem o těch míčcích chvíli uvažovala...ale cena mě porazila :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GRACIIJKA: tyjo, o tom by se dalo uvažovat.) ignor je rád venku, hlavně když se může zavrtávat do hluboký trávy a do myších děr.)
    jinak ty balonky vypadaj moc pěkně no.. ale za tu cenu, nevim nevim, možná k vánocům.) spíš mu ted udělám provizorně do velký krabice zmuchlanej papír, to ho určitě taky nadchne.)
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    VERCA_ZABA: To chápu...a nechcete třeba přijet aspoň na čarodějnice? Ty budou někdy v květnu a jsou na cindě. Je to tam pěkný. Opékají se buřty, fretky si užívají přírody :)
    Ty balonky sehnat jdou...ale jsou drahý jak prase. Tohle množství prý stálo 600,-
    rytiriraduruze | Fretčí valentýn na Klamovce – rajce.net
    http://img5.rajce.idnes.cz/d0510/4/4565/4565761_84618e8f08afb3ea7dacc23bfb043c01/images/DSC_0181.jpg
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GRACIIJKA: momentálně česká lípa.. ono pro nás výlet do prahy znamená zabitej celej den..
    dají se třeba takový balonky sehnat?
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    VERCA_ZABA: ty balonky měly megaúspěch :) aspoň teda u mých fretek...Speedy se v nich "koupal" dobrejch patnáct minut :)
    A ty jsi odkud?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GRACIIJKA: aha.. ale vypadá, že jako ty balonky ho náramně baví.) my taky uvažovali, že bychom jeli, ale do prahy cesta dlouhá no:/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam