• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VERONIKEFretka
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    _PINKY: Tak s tím musím souhlasit. Hravě ty dvířka vykopnou. Už jsem kolikrát přišla domů do příšerného svinčíku, když se samovolně vypustili. Řeším to tak, že tu "záklapku" podstrčím pod horní mříž a tím to pojistím..ovšem už několikrát sem zapomněla...ten bordel a vystresovaného kocoura visícího u stropu si nepřejte vidět. :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    _PINKY: dej tam nějakou karabinku na ty dvířka, ne?.)
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    CZTIBA: ja jsem mela puvodne 3 patrovou a postupem casu jsem ji zredukovala na klasickou "bezpatrovou" (nikdy v ni nijak nebehal, maximalne byly misto jednoho patra posrany 3:). Ted pouzivam tu v prvnim odkazu. Velikostne je naprosto v pohode (krasne se tam vejdou velky hamaky), ale bacha na ty dvirka!
    Tyhle klece jsou primarne pro potkany, cili fretka ji celkem hrave otevre. Ted to tedy resim tak, ze mam vsechny vchody natvrdo zavazany a zvedam celou horni (kovovou cast), coz neni moc prakticky.
    CZTIBA
    CZTIBA --- ---
    ZASTERKA: no v tom plastovym rohovym zachodku sou diry, tak sem tim protahnul drat a prikurtoval to k dratum od klece :) coz doufam v ty novy pujde taky. ale tam bych zachod poridil asi vetsi, ne jen ten rohovej
    ZASTERKA: takhle má v pokoji misku na vodu, narazil jsem náhodou na nějaou betonovou, se kterou nehne :-)
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    ZASTERKA: a tu misku s jídlem jsem taky vyřešila - sehnala jsem misku pro králíky těžkou jak kráva (ale není to keramika ani porcelán, spíš nějakej kov) a tu ze začátku šoupal po kouskách a teď už ne, už to vzdal. A v noci je úplně zlatej, už si zvykl, že musí spát, páč jsme spolu v jednom pokoji (i když v říji před kastrací mě budil třeba pětkrát za noc, to jsem už myslela, že s nim nevydržim)
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    CZTIBA: a jak jsi ten záchod přidělal? já to dlouho řešila, nakonec jsem použila dva - jeden přilepila dovnitř a druhej do toho zasadila, aby se dal vyndat a umejt. ale nevím, jak dlouho to vydrží přilepený... pak mě napadlo ještě navrtat díry do klece i do toho záchoda a připevnit, jenže to zase nemám vrtačku.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    CZTIBA: já se na to chystám už asi rok, páč mi štve, že on když je nsranej, tak ten záchod odsune a sere za něj, že.)
    CZTIBA
    CZTIBA --- ---
    GRACIIJKA: tak to máš dobrou smečku :) mně dá zabrat jenom ten jeden :-) Je pravda, že ta patrová má malou základnu a asi si teda spíš vemu tu furet xl. Mně se jen líbila představa, že v tý patrový by měl dole hajzlík v celý ploše, ale to by stejně asi vyhazoval ven kočkolit, navíc tam je nějakej stupidní kovovej rošt, což asi neni příjemný na packy a nevim, jestli by chtěl mít pelíšek o patro vejš, on vyhledává na spaní spíš klidný místa jako skuliny pod skříní nebo přepravku.

    VERCA_ZABA: no já to mam nějak podobně, jen klec je nižší a menší. Záchod i pelech jsem mu pevně přidělal ke kleci, protože jeho noční stěhování mě teda nebavilo :) tak zuřivě přemisťuje aspoň misku s jídlem
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    CZTIBA: já to tam mám uspořádaný tak, že v jednom rohu má záchod, v druhým pelech a jídlo a pití a nahoře má velkej závěsnej pelech.. on stejně si to furt přestavuje, jakože misku s jídlem strká za záchod a pelech si převrací a tak.)
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    CZTIBA: já začínala taky u menší klece, pak se plácla přes kapsu a koupila tu Furret XL. Měla sem v tom jednu samičku a byl to pro ní až moc velký luxus :) Teď už jich mám pět takže jsem pořídila Furret Tower, kde se celkem pohodlně vejdou. Ta klec chrom by mně osobně nevyhovovala v tom, že je tak zbytečně vyhnaná do výšky s nic moc základnou, která se celkem rychle zaplní (pelech, záchod, misky), ale stejně tak bych nedoporučila Furret Tower, kterou mám. Dost špatně se čistí a je poměrně dost "fórová" (zvlášť po dlouhodobějším používání). Nedávno jsem byla v klasickým zverimexu a koupila klec na králíka s mega základnou za 900 (mám jí pro případy, když je někdo nemocný).
    CZTIBA
    CZTIBA --- ---
    VERCA_ZABA: aha, no ja jsem si naivne myslel, ze by bylo fajn, kdyby na jednom patre mel hajzl, na jednom pelech, na jednom misku :-)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    CZTIBA: tak fretka moc patra nepotřebuje.. jako tyhle klece jsou pěkný, taky jsem na ně koukala, ale prostě takový prachy za to nedám.) jinak v noci je fretka dělat pěknej vyrvál.. od škrábání na dřevo, přes cupování pelechu až po lomcování s klecí:)
    jinak my máme tuhle a bohatě nám stačí:
    Detail zboží | EXO-EKO
    http://www.exo-eko.cz/Klece-pro-fretky-a-jejich-vybaveni/Klec-pro-fretku-chrom
    CZTIBA
    CZTIBA --- ---
    potřeboval bych poradit, kdyby se našel někdo ochotnej sdílet zkušenosti :]

    chci tomu smradovi smradlavýmu koupit větší útulek.. teďka má klec 80x46x37 a dycky tu byl někdo, kdo ho přes den pouštěl. Ale někdy se stává, že ho můžu pustit až večer, tak aby měl trochu víc prostoru na ty svý hovadiny co dělá :]

    nemůžu se rozhodnout jestli mam vzít tuhle krychli
    http://www.zoohit.cz/shop/hlodavci/klece_ohradky/pro_fretky/121323
    a nebo spíš patrovej útulek
    http://www.zoohit.cz/shop/hlodavci/klece_ohradky/pro_fretky/146160

    nedovedu si představit, co tam je fretka schopná dělat (třeba v noci za bordel), v mojí kleci když je, tak tam jenom spí v pelechu (má takovej psí a v tom deku) nebo sedí na hamaku a čeká, až ho někdo pustí.

    btw
    tahle mi pro něj přide už zbytečně veliká, navíc takovouhle "svini" doma ani (za ty prachy) nechci :-)
    http://www.zoohit.cz/shop/hlodavci/klece_ohradky/pro_fretky/121322

    případně, kdyby někdo doporučil alternativu na fretčí domov, budu rád :-)
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    RANDOM_NIGHT: Těžko radit..ale pokud si nejseš jistá radši bych šla...udělají sono a budeš mít jasno. Určitě by mělo tělíčko, když jí vemeš pod předníma packama a "vyvěsíš", mít tvar hrušky. A pokud už by měla každým dnem rodit, byl by cítit pohyb. Tak ještě zkus položit ruku na břicho jestli neucítíš pohyb. Před porodem by jí měla z vulvy "odpadnout" hlenovitá "zátka". Prckové by měli být snadno hmatatelní, měla bys cítit bouličky.
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    RANDOM_NIGHT: je dost možné, že má falešku. Ale je taky dost dobře možné, že se v ní něco děje. Žofka mi taky nerodila jak měla a na vete se zjistilo, že jí mrtvé mládě ucpalo východ z dělohy. Nechá si sáhnout na břicho? Cítíš tam bulky?
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    Tak to se mi ještě nepoštěstilo slyšet...a to jich mám pět :)
    Spíš přestavují klec, trhají pelechy, cákají vodou, rozhazují granule nebo se vzájemně pošťuchují.
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    a další otázka :): skřípou vám taky zubama? leží v pelíšku a zničeho nic. zvednu se z postele a už kouká na mě, co se děje. Lehnu si a skřípe znova.
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    Myslím, že to je zcela normální :)
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    tak máme za sebou první zimu... je normální, že mi freťák od kastrace (březen), kdy měl něco přes dvě kila, zhubnul na asi 1, 5 kg?? vím, že po zimě hubnou, ale nevim o kolik.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GRACIIJKA: co máš tím chováním na mysli?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam