• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAJOVAUlcerozní kolitida a Crohnova nemoc
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    SIN: jo, myslim, aloe vera, ja uzivam konkretne tohle: http://www.prozdravi.cz/aloe-star-pro-celkovou-podporu-organismu.html
    hrozne to prohustuje stolici a navic je to zazrak na vsechno okolo.
    SIN
    SIN --- ---
    ELWERINE: Mno to bude asi ten důvod proč se nepoužíval - ale teď se prý něco testuje - tak možná mu dali nějaký odolnější pouzdro nebo zpozdili ten účinek nebo kdoví co, že to vyjde až na tlustý střevo. Mám takovej pocit, že to brzy zjistim jestli to funguje nebo ne.
    SIN
    SIN --- ---
    TECZKA: ALOE? Vy mě těma zkratkama vážně dostáváte nebo je to aloe vera? to je nějak krém ne? :))

    Pochopil jsem to tak jako co užívat jako podpůrný lék? Třeba pro vytvotření mirkoflory ve střevě? Já má mtřeba Mutaflor - pilule co se jí při jídle. Docela dost drahý - velký doplatky,ale pomáhá mi. Nebo Hylak(x)? forte - pekelně kyselá vodička, naštěstí mi ne pomáhá.
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    co ALOE? nejaka doporuceni? zkusenosti? me bylo porazeno, tak uzivam denne panaka, ted ale musim po dvou mesicich prestat, tak nevim, cim to nahradit.
    prijde mi, ze mi vazne pomaha.
    SIN
    SIN --- ---
    Mno takže dnes jsem trochu více při smyslech :). Včera jsem se dozvěděl, že Entocort je ve fázi zkoušení účinnosti na UC (do teď se prý předepisuje jen u Crohna) a měl by u UC nahradit Prednison, protože působí pouze lokálně ve střevě a tak méně zatěžuje oragnismus a je i účinnější.
    Jinak jsem nafás více vitamínů a dalších léků - celkově doplatek 1000 Kč. Mimojiné i Entizol :/.
    SIN
    SIN --- ---
    TECZKA: dyk to řikám :) sem mimo no :)
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    SIN: asi to bude autoimunitni onemocneni.)
    SIN
    SIN --- ---
    KASUMI: Omlouvám se ale AIO je co? Dnes jsem unaven - absolvoval jsem návštěvu lékařů, takž se omlouvám, že mi to nedocvakává. Vůbec je to dneska lehce na pikatchu.

    Já se Prednisonu strašně bál protože moje známá na tom byla s UC a predinosem asi jako ty. Nakonec je to jediná věc, která mi spolehlivě zabere.

    AD antibiotika - normálně všechno, kdykoliv.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    to pribrani na vaze i presto, ze jsem vubec nejedla (vetsinu casu v nemocnici jsem byla na 2-3 nutridrincich denne max)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SIN: ja mam s prednisonem naprosto katastrofalni zkusenosti

    nemam teda crohna ani UK, ale mam jine AIO (a na zadost pajove pisu zkusenost s prednisonem)

    lecilo se to u me tak, ze pri vyskytu jsem sla do nemocnice na zhruba 10 dni na kapacku na hydrocortizon, pak jsem presla na prednison v tabletkach a to brala asi mesic
    vedlejsi ucinky? pribrani na vaze, silene otekly oblicej, velice bolave akne (oblicej a krk, ani dotknout jsem se toho nemohla, vypadala jsem asi tak 10x hur jak v puberte), tachykardie jak blazen (mela jsem pocit, ze porad beham), vysokej tlak (ja mam normalne nizkej, zhruba 100/80, s P jsem mivala i 160/120), bolesti bricha i pres soubeznou lecbu protivredovejma praskama, otoky nohou, migreny a hlavne, strasny deprese... ty prasky me uplne nicily..
    muj dr pak teda po schvaleni revizakem od pojistovny presel na imunosupresiva (sandimun), ktera tedy nasazuje misto prednisonu
    ucinek je pomalejsi, ale neni tak strasnej.. zvedne mi to v podstate jen tlak na prumernou vysi, obcas boli hlava.. tenhle rok jsem si ale odskakala vsechny nemoci, co jsem potkala.. minule jsem nechytla ani jednu, ted jsem jela od zacatku - byla jsem s tou nemoci a naslednyma infektama a bakteriema temer 4 mesice doma...
    ted jsem nemocna poprve od doby, co jsem cista (zadne leky), ale jde videt, ze imunita se startuje.. za prve se mi udelalo brzo lip, zadruhe citim projevy te me nemoci.. tak snad to ustojim :(
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    TECZKA: tak to jsem rada, ze te to pobavilo:-)

    no antibiotika primo na crohna byly v pohode... A kdyz mi je chteji dat na cokoliv jineho,tak to resim s gstroenterolozkou, aby se neco nepokazilio
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    PAJOVA: nee, nezabijej, nahodou je to jedna z mala veci, co me dneska pobavila. teda hlavne, kdyz sem cetla, ze se tam znicis.)
    ja bohuzel ted mam naprosto bez energicky stav, stale akutni faze, takze sport ani nic namahavejsiho nebude,..
    navic od vcera citim zanet mocaku, ale nechci k lekari, pac nechci antibiotika, abych se zas neodrovnala na nemocnici, tak cely den prolivam bylinkovym cajem.

    jak to mate vy s antibiotiky? mam srach ze kdyz mi je ted nasadi, tak mi zase vybijou vsechno zdravi, co v tech strevech je - jestli neco...
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    TECZKA: Petru prerazim!!!!:-D

    SIN: amen! Presne tak, vypnu a je mi krasne.. Pri delsim nesportovani na me padaji deprese

    Ehm, abych to osvetlila, se mi vcera zas jednou zamotala hlava,asi blbej tlak nebo co.. Potlucena jsem paradne, holen fialova, hlava s bouli a teda nastiplej loket, coz je blby, pac mam sadru od ramene po prsty a to na leve ruce (jsem levak), takze napul lazar a od rana resim jak zefektivnit psani na PC,pac musim pracovat! No a to jsem proste ja, ztraceny pripad:-D no takze ted si mesic poradne nezacvicim a budu protivna, protoze se nahromadi endorfin:-(

    Ohledne THC, mne doporucovala doktorka na nechutenstvi, kterym jednou za cas trpim
    SIN
    SIN --- ---
    TECZKA:OU to teda PAJOVA! :/ Zlobí! :)
    Aha, no tak to jsou dobrý teda. Skoro se mi ani nechce věřit :) Jako nedivim se, že si nikde nebyla, když musíš každejch x hodin v lepším případě. Je to těžký, člověk se do toho ponoří... těžko si nějak zvedneš náladu a vylepší perspektivu. Z toho splínu mě vytáh třeba dobrej film nebo tak... poslední možnost je si pomyslet ,že bych se moh mít ještě hůř.

    UC - by mělo podle jedný teorie autoimunitní onemocnění (jako alergie) - tzn. jsi přecitlivělá na něco uvnitř těla (střeva) - tvoje tělo se snaží s tim bojovat protože máš mega imunitu... proto když ti jí sníží (jakkoliv) tak se to srovná (berte mě se rezervou - vysvětluju to hodně zjednodušeně). Škoda že nefunguje www.kolitida.cz tam to bylo všechn opěkně pohromadě.
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    SIN: ad pajova: jo, zlepsi, ale dneska v posilovne sebou sekla a rozsekala si hlavu pry, nejaky ruce polamany a tak.) nic se nema prehanet!

    ne, oni se leci a hlidaji, jenom tomu absolutne nepodlehaji, proste to berou, ze to tak je a ze se nemaj stresovat a ze se s tim da zit. (treba ja to zatim moc neumim - uz pul roku sem poradne nikde nebyla, je mi tak litostivo a vzdavam se, zatimco oni, jakoby ani tu nemoc nemeli...)

    k cemu je dobre snizovat si imunitu? kdyz uz takhle je s ni clovek v konfliktu?
    SIN
    SIN --- ---
    TECZKA: Tak to je taky rodinej přístup - ale dost drsnej v tom smyslu, že by se to asi mělo řešit a ne jít do toho přes moc nebo jsem si to špatně vysvětlil?. Co ten doktor? Zajímá se o tu rodinu hlouběji?

    Jakože u ulcerozní kolitidy může nikotin a kouření tu nemoc zlepšit. Jednak to odbourává stres - dáš si cígo a uvolníš se, na chvíli zastavíš, druhak působení nikotinu je prý specifické, za třetí kouření snižuje imunitu organismu (kuřáci snadněji chytnou chřipku - onemocní) tzn. dělá to vlastně něco podbnýho jako imunisupresiva. Aspoň tak jsem to pochopil já - kdyžtak mě někdo opravte.

    K PAJOVA - já myslím, že ona se prostě zničí, ponoří se do toho sportu, nepřemýšlí nad věcma který jí stresujou, uvolní a "vytříská" napětí (třeba nařeže tý podělaný nemoci;), který v ní je. Zlepší se jí nálada... nebo se pletu? :)
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    SIN: jakoze je dobre kourit? nebo sem si to spatne vylozila?


    PAJOVA: ha ha ha, az ironicke.) dneska mi Peta povidala, jak na tom jsi, tak se tady musim smat... no,jo - "zniceni se" - doufam, ze se brzy uzdravis!
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    SIN: mno, jemu ji diagnostikovali ani ne mesic zpet, prej je to uz spis na nejakou operaci streva. on je takovy drsnak, nejak to neresi,... jeho mama to same, zije s tim temer bez omezeni (prosla si mnohem horsi nemoci), jeho sestrenka ta je na tom zle, obcas i nejaky sebevrazedny myslenky, litost... ted se vdala, mozna castecne proto, ze si chce udrzet chlapa, kdyz ji ted hrozi vyvod... on to proste prijima jako fakt a hotovo.

    jogu cvicim obcas po ranu a joga je proste skvela, pro klid tela i duse.)
    SIN
    SIN --- ---
    PAJOVA: Díky.

    OTAVA: S marihuanou konkrétně nemám zkušenosti. Co se týká cigaret, tak u ulcerozní kolitidiy mi dokonce jeden lékař doporučoval zkusit dvě - tři zdravotní cigarety denně s tím, že je to ale na mně, protože si tim poškozuju další orgány. Působení nikotinu a celově kouření (snižování imunity) je prý vyzkoušený.

    Naopak u Crohna jsem slyšel, že kouření je vyloženě zakázaný.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Ahoj,

    chci se zeptat, mate nekdo zkusenosti jak pusobi THC (marihuana) na Crohna ?

    Diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam