SIN: ja mam s prednisonem naprosto katastrofalni zkusenosti
nemam teda crohna ani UK, ale mam jine AIO (a na zadost pajove pisu zkusenost s prednisonem)
lecilo se to u me tak, ze pri vyskytu jsem sla do nemocnice na zhruba 10 dni na kapacku na hydrocortizon, pak jsem presla na prednison v tabletkach a to brala asi mesic
vedlejsi ucinky? pribrani na vaze, silene otekly oblicej, velice bolave akne (oblicej a krk, ani dotknout jsem se toho nemohla, vypadala jsem asi tak 10x hur jak v puberte), tachykardie jak blazen (mela jsem pocit, ze porad beham), vysokej tlak (ja mam normalne nizkej, zhruba 100/80, s P jsem mivala i 160/120), bolesti bricha i pres soubeznou lecbu protivredovejma praskama, otoky nohou, migreny a hlavne, strasny deprese... ty prasky me uplne nicily..
muj dr pak teda po schvaleni revizakem od pojistovny presel na imunosupresiva (sandimun), ktera tedy nasazuje misto prednisonu
ucinek je pomalejsi, ale neni tak strasnej.. zvedne mi to v podstate jen tlak na prumernou vysi, obcas boli hlava.. tenhle rok jsem si ale odskakala vsechny nemoci, co jsem potkala.. minule jsem nechytla ani jednu, ted jsem jela od zacatku - byla jsem s tou nemoci a naslednyma infektama a bakteriema temer 4 mesice doma...
ted jsem nemocna poprve od doby, co jsem cista (zadne leky), ale jde videt, ze imunita se startuje.. za prve se mi udelalo brzo lip, zadruhe citim projevy te me nemoci.. tak snad to ustojim :(