• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAJOVAUlcerozní kolitida a Crohnova nemoc
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    a sakra, ja kvuli previtovi musel odlozit tetanus a ted jsem mel jit na klistovku... :[
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    DANARUN: mimo Evropu jsem nebyla,tak drzim palce at to prezijes v pohode.. Ja sama se za tyden chystam na Island a jsem na to doooost zvedava, protoze to bude fyzicky hodne narocne (cesta pres ledovec a tak).

    Ohledne te zloutenky, uz dlouho o ockovani premyslim, ale vzhledem k tomu,ze posledne se mnou dost zamavalo i preockovani proti encefalitide, tak se dost bojim
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    :) to ja jsem jeste porad (uz pres mesic) na Medrolu (teprve ted jsem zacal snizovat davky), antibiotikach a spol. a zadna nemoc me zatim nechytla... tuk tuk
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    u me dobry, az na posledni tri dny :/ sprintuju na wecko, ale vypada to, ze pomohla ryze s mrkvi! snad konecne...asi budeme muset probourat zachod do koupelny, dam si tam stolek a pc a budu konecne pracovat! :D
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    podzim byl dobrej,ale tahle zacinajici zima se mnou zacina dost cvicit:-( Uz jsem zacala prijimat bezpecnostni opatreni
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    DANARUN: diky za info. To mi pripomnelo, ze bych mela vyzjistit jak dedeckovi zabrala konopna mast-)

    7FLAMES: no mne vyhrozovali rodice ( na popud bratra), ze mi budou sypat konopi do jidla, abych za cala jist... Po prvni nemocnici jsem se pak hodne dlouho lecila z nechutenstvi. V mych tenkrat 23 letech mi kamaradi a rodice 3-5x denne volali at se najim, protoze jinak jsem i nekolik dnu zapominala.

    POOKA
    POOKA --- ---
    7FLAMES: :) ja myslim, ze byly mysleny spis konopny masti a jejich vnejsi uzivani. I kdyz i intoxikace THC mne osobne pri zachvatech pomaha od bolesti a napeti... ale zrejme to bude dost individualni, i mne uz se to povedlo neprijemne prehnat a nasledny stav rozhodne nebyl zavidenihodny. U THC podavaneho v jidle je odhad spravne davky jeste slozitejsi, proto bych tenhle zpusob sice nezavrhoval, ale bral alespon zatracene uvazlive a opatrne.
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    DANARUN: jak konkretne s tim konopim? :) jakoze si clovek upece vyborny kolacky a pak ho nic neboli? :))
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    BAAJA: Určitě běž a starosti odplavoou :) Já mažu do fitka...
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    tyjo, tak to si asi dneska pujdu zaplavat:) ...diky za infa!
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    7FLAMES: hezky pekne:-)Tomu rikam spravny pristup..

    tak me napada, nemate nekdo nejaky "domaci recept" jak vyzrat na bolave klouby?
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    BAAJA: Já měl v nemocnici na pokoji pána, kterej má Crohna už přes 20 let, každej den chodil na střechu civičit karate, klikoval s krčnicí jak vyšinutej a nedávno zaběhl Jizerskou padesátku... :) skoro bych řekl, že v nemocnici rozklikoval operaci, protože jí měl prý skoro jistou a nakonec mu to ustoupilo (z 30cm na 4cm během týdne). Docela jsem čuměl.
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    BAAJA: ahoj. V dobe remise nemam se sportovanim problemy... Jen brisni tance mi nesedly, jinak v pohode.. Jen to chce davat pozor na dostatek odpocinku a neprehanet to:-)
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    Ahoj, hlásím se do party se svým "novým" kámošem Crohnem :), diagnoza zaří 2008, ale potíže se se mnou tahnou uz od 2003, beru Pentasu 3*2 a snazim se dietovat..ale mam slabost pro orisky, coz je problem....rada bych znala vás nazor na sportováni pri Crohnu?...jestli máte zkusenost treba s kondicnim plavánim? Drzme se!
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    Přesně tak, prostě je to driák, ale pomáhá, tak to vydržme a věřme, že je ta obludná fyzická forma na dobu přechodnou. Sportu ku zdraví :)
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    to casem vysportuju :P :)
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    V první řadě je třeba uvědomit si, že je to lék, že ho nebaštíš kvůli vedlejším účinkům, ale kvůli tomu, aby jsi se co nejdřív dostal do pohody. Pokud jsi nepročetl příbalový leták... mě nejvíc štvalo změněné hospodaření vody v těle, zní to hloupě, ale Medrol zadržuje vodu na specifických místech. Hlavně v obličeji, podbradek, tváře,... vytváří tzv. měsíčkovitý obličej, to mluví za vše. Když mi ho postupně doktor vysadil a nastal den, kdy jsem ho nebrala vůbec, myslela jsem že nebudu, spravila to kapačka v nemocnici a uklidnilo se to. Teď jednu jen na Azaprinu a Asacolu.
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    V čem je Medrol špatný? Taky ho teď beru...
    SIN
    SIN --- ---
    ELWERINE: no vidite a já myslel, že je to vysněná nemoc modelek - alá Tereza Kerndlová a její kolitida. :)
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    ELWERINE: Nebo Medrol, ten je taky moc prima...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam