• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAJOVAUlcerozní kolitida a Crohnova nemoc
    SIN
    SIN --- ---
    Rok a něco po operaci tlustého střeva (celé pryč) se zahojeným a funkčním pouchem, bez větších porcí léků. Vše se uklidnilo, nic nebolí, strava normální. Na WC 4 - 5 denně v závislosti na objemu přijatých tekutin (bez problémů s udržením potřeby). Stravuju se normálně, únava zmizela, zvládám bez problémů např. celodenní řízení auta.

    Musím si dávat pozor pouze na příjem tekutin, který musí být cca 2 - 2,5 litru denně. Postupně vyzkoušeny všechny možné kombinace jidla s výsledkem, že můžu jíst na co mám chuť. Nepříjemný následek může být pouze větší počet stolic. Vadí pouze nedostatečně rozkousané ovoce a zelenina = nadýmání. Také vadí přejídání.

    Současný stav pozitivně předčil všechna moje očekávání. Operace mi jednoznačně pomohla. Současně je, ale nutný říct, že tomu předcházela podstatná změna přístupu k vlastnímu životu, ke které mě paradoxně přivedla až operace a strach z ní. Oceňuju, že se střevem musím "lékařsky" zabývat jen minimálně. V případě, že bych nebyl po TX jater, tak bych nemusel vůbec brát imunosupresiva.

    Mám zprávy o dalších dvou lidech, kteří jsou na tom podobně dobře po stejném zákroku se stejným nebo podobným časovým odstupem.
    DANARUN
    DANARUN --- ---
    VYTVARNICE: Kde shanis Fenixovy slzy? Kupujes nebo vyrabis?
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    Taky jsem byla adept na biologickou léčbu, poslední možná možnost klasické léčby. Řekla jsem doktorovi, že to takhle dál nejde, neměla jsem chuť natáhnout bačkory. Tři měsíce beru výtažek z marihuany... Fénixovy slzy. Doktor mi zrušil všechny léky a já se cítím dobře.... Doporučuju!
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    DANARUN: Držím palce!
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    ..jsem mimo Phu - FNHK, ale nastesti me zatim nemuseli rezat, jen kulirovat :))
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    Ve které nemocnici býváte když to na vás přijde? Já se dneska konečně dostal do své oblíbené VFN na Karláku, tak doufám, že mě tu vykurýrujou stejně rychle jako minule :)
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    zkoušeli jste někdo konopný kapky?
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    ..klidne vám nějaký ty kilča pošlu! připadám si jako natelká opuchlina %))
    SIN
    SIN --- ---
    Jo a jeste musim taky přibrat, abych prý netlačil kostma :)
    SIN
    SIN --- ---
    Bez tlustého střeva, ve zdá se zdárném řešení zánětu pouche, s méně prášky stíhám běžný denní režim lépe než s kompletně zaníceným tlustým střevem. Cestování mezi Prahou a Plzní, koníčky, práce z domova.

    Musel jsem si zvyknout na to, že je třeba vypít cca 3 litry denně, jíst z rozmyslem a v žádným případě nejíst víc než akorát. Už mi chybí jen nechodit v noci na WC a neutrácet šílený peníze za léky a doplňky stravy. ;)

    Mimochodem je teď k dostání další - výživnější verze Nutridrinku - Fortimel. Je kaloricky bohatší, ale obsahuje laktozu.
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    Nemate nekdo, prosím, typ, jak se "nazavalit" při užívání Budenofalku? ..máte s ním nějaké zkušenosti? Díky moc!!
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    DANARUN: muzu se k tobe pridat? :-) Hlavne v te fazi, ze nejsem lina, ale telo proste vynechava
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    PAJOVA: Jojo, taky jsem úplně vyčerpaná. Asi už někdy od půlky listopadu, už aby bylo jaro a teplo! Pravda, po čase jsem zase začala pít kafe, ale sleduju, že to nebude to správný kafe :) člověk aby se zahrabal do brlohu a probudil se až bude hezky :) Jak to jinak řešíš?
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    _IV_: Zpětně reaguji :) Vždycky jsem se snažila a stále se snažím brát léky pečlivě :) Pravda, trvalo mi vždycky, než jsem si zvykla na každý lék... Ale vždycky se to usadilo a bylo i lip! Ale, jak je známo, psychika, počasí, únava, jídelníček...

    Tak mě tak napadá..jak vám sedí "BUDENOFALK"? přecházím z prednisolu postupně na něj..

    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    ELWERINE: o to se pomalu snazim, ale i tak mam tendence usinat v praci na klavesnici:-( Doufam, ze uz to brzy povoli, pac jinak to asi budu muset zacit nejak resit.
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    kdyz uz jste tu zacali tak debatovat. Jak zvladate tu zimu? Uz nejakou dobu jsem priserne unavena a dost se bojim, ze se mi rozjizdi ten sileny unavovy syndrom. Udelala jsem uz prvotni opatreni a to, ze se stahuju ze spolecenskeho zivota, ale stejne. Popijet jedno kafe za druhym me moc nebavi a na to odletet na dovolenou do tepla ted neni cas
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ELWERINE: to jsem taky napsala schvalne. Dneska jsem asi vtipna akorat sama sobe :-D
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    dik i tobe. (az na ty baby teda ;-)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ELWERINE: a myslis, ze by si chlap daval jako obrazek kocicku?
    I kdyz, kdo vi, ze? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam