• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERMariáš
    Zjistil jsem, že na nyxu scházel klub věnující se takový klasice jako je mariáš. Průběžně, dle časových možností, sem budu cpát různý materiály, návody a zajímavosti-samozřejmě fantazii se meze nekladou a pokud by někdo měl zájem, ať přispěje čímkoliv co se mariáše týká
    Český svaz mariáše
    Hraní mariáše on-line
    Karel Poláček, Hráči
    Mariáš na počítač, různé hry
    Mariáš ke stažení
    Komunikace v obraně
    rozbalit záhlaví
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    COCOBRYCE: a jakej?:)
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    s chutí bych si zahrál, pěkně v hospodě u piva, ale není s kým:(
    AFRAM
    AFRAM --- ---
    87HIGHFLYER:ne, nikdy jsem tam nebyl
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    chodíte někdo na talon.cz?
    ANTHRAX
    ANTHRAX --- ---
    AFRAM: taky jsem to tak udělal

87HIGHFLYER: mě taky přijde nejsložitější na správnou hru. a když nic, musíš se naučit ještě kopaný sedmy k ostatním hrám:)
    AFRAM
    AFRAM --- ---
    87HIGHFLYER: nekteri pravoverni mariasnici ti budou prisahat, ze ctyrka je tak hra pro ukraceni cesty vlakem, dokonce jsem tento nazor nasel i v literature o mariasi...osobne ho nesdilim, ctyrku povazuji za skvelou hru a hraju ji rad...ja osobne nemam sveho favorita mezi zadnym mariasem (odmitam jen paskvily jako lizany - nebo nevoleny, vzdy s cervenymi).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    já se naučil první (teda samozřejmě po úvodu do klasiky) liciťák a ten jsem znal dlouho...čtyřku hraju asi dva roky a proto mi příjde složitější - u liciťáku když udělám botu tak je mi to nejpozdějc po posledním štychu všechno jasný, u čtyřky jsou sitauace kdy prostě nevim jak zahrát (u licitovanýho to vim vždycky - že je to občas blbost je věc druhá)...ale oboje má něco do sebe
    AFRAM
    AFRAM --- ---
    87HIGHFLYER: to je otazka:-)))a asi by to bylo na diskusi - kdy ano, kdy ne... asi obecne nejslozitejsi je, a to objektivne, pokud se ma hrat dobre, aniz by kdokoli z hracu urazil kartoboha tim, ze zahraje neco jineho, nez by hrat mel a mohl...samozrejme, pokud se to hraje tak ze licitace je jen jakasi "predehra k betlu", tak je to naopak trivialita proti vsemu ostatnimu...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    liciťák vám příjde nejsložitější?
    AFRAM
    AFRAM --- ---
    ANTHRAX: asi bych hlasoval u nejslozitejsiho, tedy licitaku, a do obou mest:-)
    AFRAM
    AFRAM --- ---
    ANTHRAX: aha, nedomyslel jsem to az tak, ale...tohle bude ne moc casty pripad.-)
    ANTHRAX
    ANTHRAX --- ---
    AFRAM: mě se zdá těch hlasů málo, hraju všechny druhy střídavě v Praze a Trutnově
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Brno někdo na liciťák?
    AFRAM
    AFRAM --- ---
    Ahoj, hlásím se tu jako více-méně pravidelný mariášník z hospůdky u Velasů na Zlíchově v Praze:-)) takže když by někdo byl ze Smíchova, Zlíchova, Žvahova či Barrandova, můžete se občas přidat - hráváme zpravidla pátek a neděle večer:-)
    ANTHRAX
    ANTHRAX --- ---
    87HIGHFLYER: díky moc
    na talonu jsem hrával dřív, ale už moc ne, ale klidne se nekdy mužeme domluvit na hhře
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    jo hrajete někdo na talon.cz?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ANTHRAX
    ANTHRAX --- ---
    ty linky na RE! jsou mrtvý, nehodí někdo reup?
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    RATUS: Nějaké informace lze nalézt například na této stránce: http://a_pollett.tripod.com/cards7.htm
    RATUS
    RATUS --- ---
    Existuje nějaká publikace, která by mapovala podobu mariášek do dneška? vysvětlení původu motivů apod..
    RATUS
    RATUS --- ---
    POPEY: ten soubor s mariášem je program Re! od Pivoňky http://www.edisk.cz/stahni/67051/MARIAS_R.zip_172.56KB.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam