• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIOJANDREVOSTAVBY
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    TERBOOK: :( teda fakt škoda že to došlo do takovýho stavu, u nas na to majitel teda notně kašlal, ale zub času tak daleko nedošel...ale pokud to pujde rozhodně bych to neboural, peníze jsou alfa a omega, stejně jako čas na to, to znam dobře, ale pokud by to šlo opravit nebo třeba postupně rozebrat a složit, šel bych do toho! držíme palce!
    TERBOOK
    TERBOOK --- ---
    sakrys, omlouvam se, kdybych vedela, ze je to tak velky, tak to zmensim. ;-)
    TERBOOK
    TERBOOK --- ---
    SWARAJ: diky moc, ty slamovy baliky s hlinenou omitkou me ted nedavno taky napadly... z toho tramu by sel pouzit tak mozna jeden, ostatni se rozpadaj a jsou napadeny houbama a tesarikama... pak by sly pouzit kameny. Skoda, ze prateta ma vedle chalupy slozeny jeste drive fungl novy tramy, ktery dostala jeji mama jako veno na stavbu novy chalupy. Bohuzel za tech 70 let, co tam lezi uz taky nejsou moc fresh. ;) Ta fotka, co jsem tam pridala, vypada nejlip, pro ilustraci muzu pridat jeste tuhle (a neni to foceny nakrivo): No jo, je to tezky, nikdo tam nezil poslednich 30 let a predtim se o to taky moc nestarali... kazdopadne diky moc, jsem rada za kazdou radu, protoze ja sama tomu zatim moc nerozumim...
    SWARAJ
    SWARAJ --- ---
    TERBOOK: Řemeslníci vyjdou určo levnějc. Chce to jen někoho, kdo umí pracovat se dřevem a na koho získáš reference. Další věc je stavební dozor. Firmy mívají svůj, ovšem řemeslníci na živnost často nedisponují kulatým razítkem. Pak musí někdo stavbu "přikrejt" razítkem.

    Pokavad je dost trámů dobrejch, daly by se znovu použít. Ovšem pak je to taky o tom, kdo to naprojektuje a jak šikovně dokáže zužitkovat materiál, který by byl z demolice. Sama demolice je totiž taky náklad.

    Znám kolegu statika z Valašského Meziříčí. Nějaké dřevostavby počítal, takže by mohl vědět i o nějakých firmách... Já se sice zabývám dřevostavbama, ale v jiným kraji.)

    Ovšem na první pohled to vypadá dobře. Rozhodně se dá využít založení stavby a z trámů by šel pravděpodobně udělat skelet. Obvodovej sendvič zvládne průměrně šikovnej člověk namontovat sám, čímž ušetří spousty peněz. Izolace pak lze použít třeba foukaná celulóza.Nějlevnější řešení je však vyplnit skelet balíky slámy a natáhnout na to hliněné omítky....
    TERBOOK
    TERBOOK --- ---
    Ahoj lidi, zdedila jsem totalne rozpadlou chaloupku - drevenici na Valassku na samote. Je to zastavenych 45 metru, okoli zemedelska puda, zatim bez zpevneny pristupovy cesty, bohuzel tramy jsou z velky casti uz vlhky a prohnily, propadla strecha, zborcena kamena zed, proste zatim to vypada, ze tak maximalne to sbourat a postavit tam neco jinyho. Ale nemam teda vubec zadny penize (pristi rok mi konci nedostatecne vysoky stavebni sporeni), takze kdyz s tim budu neco delat, tak proste nejlevneji jak to pujde. Napada vas neco? Koukala jsem na firmy, ktere delaji drevostavby, tam bych videla hrubou stavbu max.do pul milionu, abych pak utahla nejaky uver, druha moznost je sehnat remeslniky, ktery to umi a doufat, ze by to zvladli levneji. Nevite nekdo o nekom takovym na Valassku - Vsetin? Nebo nejaka firma, ktera to dela a dela dobre, pripadne dalsi tipy? Diky!

    HELENA
    HELENA --- ---
    jpg
    SERENUSZEITBLOM
    SERENUSZEITBLOM --- ---
    Omlovám se za OT, nicméně času již málo a řešení v nedohlednu : )
    Rád bych vás požádal o radu. Sháním teď pro natáčení nějaký domek či byt, konkrétně potřebuji obývací pokoj spojený s kuchyní a ložnici, nejlépe vedle sebe. Interiér by měl být víceméně starožitný - takový, ve kterém žijí (nebo žili) staří lidé. Pokud bych měl zmínit i detaily, které v bytu potřebuji, tak jde o dveře, které spojují právě obývák a ložnici - měly by mít matné sklo (či jinak upravené sklo); měly by tam taktéž být i nástěnné hodiny a televize. A zcela ideální by bylo, kdyby ten domek měl na zahradě nějaký starý strom, který by se mohl pokácet : )
    Kdybyste o něčem věděli, dejte prosím vědět. Natáčeli bychom tam den, max. dva.
    Snímek bude bezrozpočtový, i tak jsem ale schopen se na nějaké ceně za pronájem dohodnout (či symbolické alkoholové odměně : ).
    SANSCULOT
    SANSCULOT --- ---
    RAMJAH: Pěkný!
    SWARAJ
    SWARAJ --- ---
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Bára, příběh věže - FILM on Vimeo
    http://vimeo.com/6848440
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    LENULA
    LENULA --- ---
    ste opravdu šikovní, je to moc pěkné...
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    tak jak sem slibil konečna uprava (teda pro letošek:D), stav ke dnešku:

    SWARAJ
    SWARAJ --- ---
    V poslední době mě hodně oslovila tato stavba - http://www.archiweb.cz/buildings.php?type=19&action=show&id=2004 - koncepce, využití starého a nového, volba materiálů, zpracování, nápaditost, přístup k řešení problematiky...
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    KRMELEC: tak už je vyspárováno.) pak nahodim fotku...co se technologie týče, jasně že by šlo spodek vyzdít a udělat přez to falešné roubení, ale to by nebylo ono:( tohle byla sice makačka, ale loni sme se přesvědčili ja ta první čast perfektně funguje, oproti zděne mistnosti tam v zimě bylo mnohem líp. letos snad stihnem ještě opravu štítu..ale zima se blíží:)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    RAMJAH: fakt šikovní a pouštíte se do nemalé rekonstrukce. A teď ještě spárovat... Připadá mi, že na to jdete tradiční technologií, nebo to ani jinak nejde?
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    parada
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    tak první fáze je za náma, vše špatné šlo ven, dobré dovnitř, ještě zbývá doházení půlky spár a pak jen vápený nátěr.... sorry za velikost serie, ale jinak neni nic videt.
    Jinak ještě v této stěně bylo původně okno, které předchozí majitel zazdil, takže bylo potřeba to překrýt falešně...



    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    RAMJAH: to je o mnoho o mnoho lepší .c)
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    tak se musim pochlubit, loni sme koupili barák a jedna z prvních věcí co byla(současně s rekonstrukcí vnitřních prostor), že sme se pustili do rekonstrukce roubení, které přechozí majitel nahrubo nahodil, jedna strana vypadá takto:



    druhá část je na pořau tento týden, tam to bude složitější, spodní 3 trány sou pryč dík vlhkosti která se držela pod omítkou....takže příjde heverování a výměna...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam