GECKO: tak to jsem nevedel, ze je tam mozny si prihlasit trvaly pobyt.. dyt to ani nema adresu.. s odpadem pocitam, to me ze zacatku napadlo jako jedna z nevyhod
voda tam je ve studni, ktera je docela dost hluboka.. vic nevim
elektriku tedka zjistuju u cezu a cekam na vyjadreni.. majitelce pry rekli pred osmi lety, ze privedeni by stalo pres pul milionu, ale to mi prijde naky prestreleny.. mozna, ze tenkrat byla nekde dal.. ted vim, ze je 200m od pozemku
mobilheim bych nechtel, akorat me zajimalo jak to s nim je.. ted jsem o tom neco cet a pokud by byl natolik mobilni (pojizdny ci tazeny), ze by byl premistovan po pozemnich komunikacich mel by charakter vozidla nebo privesu, a tudiž by nebyl v rezimu stavebního zakona.
Z hlediska působnosti stavebních úřadů by bylo zkoumáno pouze jeho odstavování, resp. umísťování na pozemcích.
Jestliže by zmíněný dům nebyl takto mobilní, zásadním východiskem by byla skutečnost, že jde o výrobek, který má plnit funkci stavby (např. pro bydlení či rekreaci). Ze stejných hledisek jako stavba by proto bylo komplexně zkoumáno a posuzováno především jeho umístění na pozemku. V úhlu pozornosti by bylo zejména zohlednění a ochrana veřejných zájmů v místě (např. životního prostředí, zvláště přírody a krajiny, památková ochrana, požární bezpečnost, ochrana podzemních vod, existující ochranná pásma, napojení na sítě technického vybavení a na pozemní komunikaci, parkování vozidel uživatelů ) a dále ochrana práv a právem chráněných zájmů vlastníků sousedních pozemků a staveb na nich. Pokud jde o vlastní provedení, resp. montáž a osazení mobilního domu, a o podmiňující stavby přípojek, nový stavební zákon při splnění stanovených podmínek vyžaduje u výrobku, který plní funkci stavby, jeho ohlášení stavebnímu úřadu. K ohlášení musí být připojen doklad prokazující shodu vlastností takového výrobku s požadavky na stavby. Pokud nelze takový doklad získat, připojí se k ohlášení technická dokumentace výrobce nebo dovozce, popř. další doklad, z něhož je možné ověřit dodržení požadavků na stavby
stavebni urad je primo v obci, zkusim tam jit s navrhem a uvidime
architekta bych urcite vyuzil.. az bych vedel co si tam muzu dovolit :)
oddeleny prostor bude asi nutnosti