• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIOJANDREVOSTAVBY
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    Ahoj procetl jsem diskuzi 2 roky zpet a zjistil ze cervotoc a jine brebery je pomerne caste tema, nicmene jsem nenasel odpoved na mou otazku - mam chalupu kompletne sezranou cervotocem. Pokud odstranim sezrane tramy a nahradim je novymi, ktere nekolikrat natru Lignofixem - muzu se spolehnout na to, ze se do tech novych tramu cervotoc nedostane?
    Pripadne je jeste neco ucinejsiho nez Lignofix?
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    SNUPAK: Znám pár farmářů, kterým se ostříhaná vlna válí bez užití na půdách. myslím že takových je víc, zkus se někde poptat.
    GECKO
    GECKO --- ---
    SNUPAK: Ha vida.. s tim panem jsme kdysi mluvil ale tehdy rikal, ze je problem vlnu vyprat... tak jsem tenkrat skoncil u konopi...

    I tak ale je to drahy... tmava prana rezna vlna ze 60 Kc/kg. I kdyby kg byl 10l tak do kubiku je 100 kg (coz je teda docela dost) a to je 6000 Kc... coz je ekonomicky nesmysl.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    SNUPAK: koukam na ceník a je to trochu jinak. podívej se na to...
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    JADR: http://www.pfeifer.liberec.net/web/kontakt.php
    je to dva roky. vážili mi to z obrovských pytlů. kilo vlny je cca 8 litrů. jestli se dohodnes na nejaké danové optimalizaci nevím ale mozna ano. je to soukroma farma.
    s izolací nemám zkusenost...
    JADR
    JADR --- ---
    SNUPAK: kontakt by nebyl - radsi koupim od nekoho treba bez dane...

    da se pouzit ta neprana, necesana rovnou na izlolaci? nebo to musi byt natkane na mrizce.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    nepranou a necesanou vlnu jsem kupoval u Liberce za 120.-/kg.
    JADR
    JADR --- ---
    GECKO: ok, diky i tak
    GECKO
    GECKO --- ---
    JADR: Ekopanely jsou i v koupelne, dokonce za rpchacem a nad vanou jsou jen s omitkou a stukem, bez obkladu. Ale jsou na leppidle natazeny tekutou lepenkou, rohy vylepeny rpislusnym tesnicim pasem a na stuku je vymalovano silikonovou fasadni omitkou. Sadros je v koupelne jen pred falesnou predstenou, co kreje geberit a technologii rozvodu.... ale to hlavne kvuli snazsi instalaci.

    Izolace z ovci vlny by sla urcite bez problemu pouzit taky...

    Cenu jednak nevim a jednak neni relevantni. Stavel sjem jeste v dobe pred krizi, to jednak, dal ejsem Hofatex kupoval primo u vyrobce na Slovensku II. tridu jakosti za mnohem lepsi cenu, coz nevim, jetli by se zdrilo i ted a i s tim konopim je problem. Aktualne nevim, jestli funguje v CR nejaka tirna, kde by se dalo koupit primo surovy vlakno. Canabest, ktery u Hodonina vyrabel konopnou izolaci zkrachoval a uz neprodukuje, takze je k dispozici jen nemecka izolace. S izolaci z vlny je to podobny, komercne upravena natkana na mrizce je draha a jen surovou ostrihanou vypranou vlnu asi neni nikdo v CR shopny v potrebnym mnozstvi dodat.
    JADR
    JADR --- ---
    GECKO: prave planuji podobnou skladbu steny.
    Pouzival si i do koupelny ekopanely s omitkou nebo si tam dal sadros?

    Jeste jsem premyslel misto te konopne izolace ovci vlnu... ale nevim jak by se tomu zmenili vlastnosti.
    Na kolik to tak vyslo treba 1m2 steny nebo celkem ?
    TSOH
    TSOH --- ---
    RODWY: dik
    RODWY
    RODWY --- ---
    TSOH: lneny olej je fermez..muzes pouzit cokoli na stejne bazi!dnes uz se cistej pouziva spis jen na redeni.)
    GECKO
    GECKO --- ---
    TSOH: Asi to radsi si nekde over (aspondotazemu prodavace, kde se to prodava), ze to na ten uz pouzitej olej pujde... cekal bvych, ze ano, lneny olej je obvykle zakladem olejovych barevna drevo...
    TSOH
    TSOH --- ---
    GECKO: dik
    GECKO
    GECKO --- ---
    TSOH: na olej pujde uz jen olej. me se celkem osvedcila Profi olejova lazura Colorlak.
    TSOH
    TSOH --- ---
    poprosim o radu.. na doporučení jsem venkovní kůlnu natřel lněným olejem což po první zimě shledávám jako nedostatečné.. co by jste doporučili jako další nátěr ?
    GECKO
    GECKO --- ---
    ENDRUE: tak znova... ekopanel je samonosny (tj mezi podlahu a strop nepotrebuje nosnou konstrukci) ale neni to nosny prvek. pricky je vhodne delat dvojite, jsou pak pevnejsi a je pak rozumny utlum hluku. v takovem pripade neni problem.
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    GECKO: je to asi 10 let, co jsme provadeli jednu panelakovou rekonstrukci v koupelne a zvazovali jsme moznost pouziti ekopanelu. ale prave tahle neunosnost nas donutila od moznosti upustit a pouzit sadrokarton, protoze do podlahy jsme jit nemohli.
    GECKO
    GECKO --- ---
    ENDRUE: ekopanel neni nosny takze to nedava smysl. ale vodorovna drazka se bude delat blbe, protoze je ve smeru vlaken a bude se zavirat. my deleli elektriku vodorovne zasadne v podlaze, voda tak, ze ve dvojitych prickach se postavila cela deska, na ni trubky a duha deska se prisroubovala na a pod a trubka se zapenila. zadny problem.
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    ja slysel, ze se do ekopanelu nedaji delat vodorovne drazky, protoze tim rapidne klesa unosnost. je to jeste pravda nebo je to uz nejak vychytany?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam